Magyarországob miért akadnak fenn egyesek azon hogy egy gyerek csúnyán beszél a szüleivel?
Na tessék, ezt roppant hiteles, csupa statisztikán alapuló információt is megtudtuk, hogy Óbudán, Kelenföldön meg a belvárosban tudnak csak gyereket nevelni, ezen kívül mindenki bántalmazza a gyerekét, mik vannak.
Na meg azt is megtudtuk, hogy a jól, szeretettel nevelt gyerek ismérve, hogy időnként csupa jólneveltségből ocsmányságokat kiabál a szüleinek, esetleg megpofozza őket, de erre igazából büszkének kellene lenni, mert ha ezt tapasztaljuk, az azt jelenti, hogy mindent jól csináltunk.
Mindig tanulok valamit ezen az oldalon.
Tudod mi a gyerekbántalmazás.Mikor szíjjal xarrá verik a gyereket a semmiért is,aztán meg 4 éves korában is egy kenelbe van bezárva 3 kutyával ezért aztán mikor EMBEREK közé kerül, akkor nem tud máshogy viselkedni, mint a kutyák, megharap, rádugrik meg morog.Ahol alkohollal itatják,esetleg be is gyógyszerezik, ahol minden nap mindenért jár a pofon, vagy olyan maradandó sérüléseket okoznak veréssel, hogy nyomorék, szellemi fogyatékos lesz a gyerek.Az is az, amikor nem adnak neki rendesen kaját csak hébehóva...NA ezek a gyerekbántalmazások.
Te gyereket nem láttál még közelről, nevelni meg biztos nem neveltél.Ahogy abban is biztos vagyok, hogy ha vissza olvasnád az eddig írtakat akkor rájönnél ha senki sem ért veled egyet,akkor talál a te elképzeléseiddel van a baj! Persze csak akkor ha értelmes lennél, ha lenne mivel elgondolkodni.
Az én 3 éves gyerekemnek néha már van bűntudata.Pontosan tudja mikor nem jó amit tesz.Sok esetben utólag ugyan, de az alapvető dolgokról tudja.Ha te 8-17 éves korod között még nem jutottál idáig az már nevelés kérdése, nyilván neked 18 éves korod után sem lesz, mert ahhoz tanítani kellett volna arra is mi a jó és mi a rossz.És nem, nem a veréssel neveléssel, hanem elmagyarázva már 1.5 éves korodtól, hogy mit miért nem lehet, mit miért nem szabad.Mondjuk gondolom neked nem magyaráztak, mert egyszerűbb volt megadni amiért hisztizel, attól legalább csendbe maradtál és nem kellett veled foglalkozni.Borzasztó a hozzá nem értésed.
Az is hogy lövésed sincs arról mi az igazi gyerekbántalmazás.Hogy milyen ronda dolgok történnek ártatlan kisgyerekekkel.
De hogy a te g..d meg faxos történeted pont nem azt mutatja hogy a gyerek rettegne vagy bántalmazva volna az biztos.Inkább arra jó példa, hova jut egy család, ha minden úgy van ahogy a gyerek szeretné.
Menj szépen aztán írd meg a leckéd!;)
Kedves Kérdező, hitem és tapasztalatom szerint a gyermek nem beszél csúnyán szüleivel.
Erre csak egy példát szeretnék felhozni.
Gyermekem még óvodába járt amikor hazajött és kérdezte:
- Anya szereted azt hogy hülye?
Mondtam neki hogy nem és elmagyaráztam az okát.
Megértette és a mai napig akkor használ csúnya szót vagy káromkodást ha hirtelen tehetetlen vagy fájdalom éri.
Ebből gondolom hogy igen előfordulhat, a gyermek úgy reagál ahogyan nem szeretnénk de akkor is tudni kell kezelni a helyzetet és megbeszélni.
Nem lehet megoldás az erőszak a nevelő célzatú pofon. Soha nem emeltem volna kezet a gyermekemre mindig egyenrangú félként tekintettem rá.
Szerintem ha egy gyermek csúnyán beszél szüleivel nem fennakadni kell hanem megoldást keresni, elgondolkozni miért teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!