Magyarországob miért akadnak fenn egyesek azon hogy egy gyerek csúnyán beszél a szüleivel?
De most én mindentől függetlenül nem értem. Lehet, én élek egy másik világban, de az életemben nem hallottam olyat (a gyakorin meg extrém l bűnügyekről vagy durva családon belüli erőszakról beszámoló cikkeknél), hogy valaki k-nak, g-nek hívja a szüleit és a hakálukat kívánva gyalázza őket.
Emlékszem, én egyszer mondtam Apura, hogy "de hülye vagy", vmi szóviccet mesélt és ahogy nevettem rajta, ez jött ki a számon, viccesen. Autóban ült a család és nagyon komolyan rámszólt Anyu, nem kiabàlt meg semmi, de teljesen megértette velem, hogy ezt nem mondjuk szülőnek, viccből sem.
Én ennél durvábbat még csak nem is hallottam ismerős családtól.
Akinek ez az alapèlménye, hogy a gyerekem 90%-a "gyűlöllek"-ezi a szülőt, az honnan veszi? Vagy csak összeolvassa a neten?
"ha veszekedés közben mond ilyeneket a szüleinek bonthatja a szülőt de nem értem miért kell csodálkozni azon hogy egy gyerek így beszél?"
De veszekedés közben se beszéljen így. Cigóéknál van ez a stílus, mikor a kötőszó a káromkodás veszekedéskor. Mi nem ezt a "színvonalat" szeretnénk a gyerekkel képviselni.
"Normális országokban mint Norvégia az első pofon után viszik a gyereket a szülőt pedig büntetik..."
Majd megnézzük pár évtized múlva, mikor nem egy Breivik-féle idióta fog rohangálni, hanem több tucat. :D
Elég nehezen értem írásjelek nélkül, de próbálom.
Én azt az egy példát írtam le, amit tudok, de én egy internez előtti generációs "hülye" vagyok, pontosabban akkor meg hírolvasás max chat volt, nem ilyen kihívások.
De a válaszoddal ezek a gondjaim:
- mért a deviáns kihívásokból indulsz ki? Ezek kattintásvadászatra vannak kitalálva. Ettől még az emberek többsége nem mond ilyeneket a szülőnek.
- ha szerinted igen, akkor miből gondolod? Milyen helyzetekben mondják azt?
- azért mert ott pont a magyarok akadtak ki, gondolod, általánosságban így van?
- amúgy mért meglepő az, ha valaki az ilyesmin kiakad? Mért nem arról írsz kérdést, hogy "te jó ég, hogy lehet az, hogy valaki így beszél a szüleivel és még mások ezt helyeslik/nem is furcsálljàk?"
- Te hány éves vagy?
Még az a kérdés, hogy amúgy másnak mondhatunk ilyet veszekedés közben? Pl a páromnak mondhatnám, hogy "bárcsak halott lennél".
Nekem ennél sokkal kisebb súlyú mondataim miatt elég komoly bűntudatom szokott lenni, és a "veszekedés közben" az elvileg nem mentség, nálunk otthon nem jogosított fel a "veszekedés" a (verbális vagy fizikai) durvulásra. A párom indulatos ember, de azért meglepődnék, ha a halàlomért fohászkodna.
A gyerek meg nem fog ilyet mondani, ha nem látott rá példát. Erre kevés a kortárs nyomás. Vagy ha egyszer bepróbálja, utána soha többet. Én pl biztos sírva fakadnék és napokig szomorú lennék, gondolkodnék, mit rontottam el a gyerekemmel. A gyerek meg, ha látja hogy ilyen buta módon belegázolt a szülőbe, szerintem a föld alá szégyelli magát.
"Ha a provokatív kérdések (az enyém nem tartozik közéjük legalábbis nem provokációnak szántam) növelnék az oldal forgalmát miért tiltanák azokat a kérdéseket?"
Azért, mert te szándékosan ébren tartod a témát. Újabb és újabb provokáló válaszokkal, hogy visszajöjjenek a válaszolók. Mert az oldal a kattintások számából él. A karácsonyi kérdés is a tied nem értem mit kell itt hazudoznod. Teljesen egyértelmű, hogy fizetett trollról van szó.
Derjaderja: ne állj le vele, te ennél normálisabb nő vagy, (legalábbis már régóta olvasom a kommentjeidet sok kérdés alatt) ne ereszkedj le a kívánt színvonalára. Én sem fogok, ezennel kiszálltam ebből a hányingerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!