Ha kizárólag intelligens, tanult, stabil egzisztenciával rendelkező emberek vállalhatnának gyereket akkor Magyarországon hány gyerek születne évente?
Jóval kevesebb - ami nem volna túl nagy baj, főleg, ha az egészen világon ez a trend lépne életbe. Tőlontúl sokan vagyunk: "sok az eszkimó és kevés a fóka", ahogy írja Madách.
Ámde az a bökkenő, hogy egy valóban intelligens ember aligha akar szaporodni, főként, ha ennek a tehetsége (és főként a tehetsége, nem a munkája!) látja a kárát.
Ki neked az intelligens, tanult, stabil egzisztenciával rendelkező ember?
Egy bolti eladó lehet az? Mert nincs 3 diplomája, de érzelmileg lehet sokkal stabilabb.A
Szobafestő lehet az? Ő is lehet inteligerns, tanult, de inkább a kreativitásában éli ki magát.
Egy buszsofőr lehet az? Naponta több száz ember utazik vele és bizza rá az életét.
Ügyvéd lehet az, aki látástól vakulásig dolgozik?
Orvos lehet az, akinek a beosztása nem mindog családbarát?
Sarkítottam, de érzékeltetni akartam, hogy nem a fent említett dolgokon múlik az, hogy valaki jó szülő vagy sem.
Érdekes a kérdés. Gondolom mire szerentnél kilyukadni. A párom szakmunkás nekem érettségim van. Nem tudom hová tartozunk..
De van már egy 8 éves lányunk és babát várok éppen. Nem mondom, hogy felvet a pénz, de nincsenek anyagi gondjaink.
Itt felsorolták három tulajdonságot, amik járhatnak együtt, de nem biztos:
Egy óvónő biztos, hogy tanult, hiszen van diplomája, vagy intelligens vagy nem, de ha a párja nem keres jól, szinte biztos, hogy nem rendelkezik stabil egzisztenciával.
Egy vízvezetékszerelő vagy tanult, vagy nem, vagy intelligens, vagy nem, de ha jó szakember, biztos, hogy az egzisztenciája stabil.
Ismerek olyan egyetemi professzort, akinek doktorija van (az átlagnál jóval tanultabb), szerintem az egzisztenciája is rendben, de primitívebb, mint akinek 6 általánosa van.
Ha csak olyanok szaporodhatnának, akik az általad megadott mindhárom kritériumnak megfelelnek (ráadásul a pár mindkét tagja), akkor tényleg rövid úton kihalnánk. És, bár nem ismerlek, még az is lehet, hogy te is kihullanál a rostán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!