Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők joggal várják el a...

A szülők joggal várják el a gyerekeiktől, hogy miután saját egzisztenciával rendelkeznek, támogassák őket anyagilag?

Figyelt kérdés
Nem egy helyről hallottam, hogy a szülők a már külön élő gyerekeiktől várták el, hogy hazaadjanak pénzt, arra hivatkozva, hogy gyerekkorukban ők nevelték fel őket, és ez anyagi áldozatokkal járt.

2019. febr. 5. 20:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%
Én szeptemberben kezdtem el dolgozni, viszont még itthon lakok anyunékkal és meg lett vele beszésve, hogy januártól havi 40.000Ft ot adok haza. Szerintem ez így terméshetes. De úgy, hogy nem otthon lakik a gyerek úgy nem.
2019. febr. 5. 20:09
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem,nem joggal. A hideg ráz az ilyen esetektol, hogy lehet felroni egy gyereknek, hogy meg lett szulve, el volt tartva, mintha ő akart volna a világra jonni, eszem megáll..
2019. febr. 5. 20:20
 3/21 anonim ***** válasza:
0%

Idézet az Alaptörvényből:

"A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni"

Persze vannak élethelyzetek, amikor nincs joga a szülőnek elvárni ezt:

[link]

2019. febr. 5. 20:22
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
3# szerintem nem kifejezetten rászoruló szülőkről beszélünk.
2019. febr. 5. 20:25
 5/21 anonim ***** válasza:
97%

Ez így nem jogos. Aki gyereket vállal, az azt is vállalja, hogy amíg szakmát nem szerez (vagy hivatást, akármit) és el nem tudja kezdeni az önálló életét, addig ők állnak mindent anyagilag.

Amikor saját lábukra állnak a gyerekek, akkor a saját majdani családjukért dolgoznak. A gyerekeiknek adják "vissza", amit a szüleiktől kaptak, nem a szüleiknek, ez az élet rendje.

Természetesen, amikor a szülők nyugdíjasok lesznek, és anyagi támogatásra szorulnak, egy jó gyerek-szülő kapcsolatban nem merül fel, hogy a gyerek ne segítsen a szüleinek is, de szó sincs arról, hoyg amint keresete lesz, abból haza kéne adnia bármit is, mintegy törlesztve a rá fordított pénzt.

EZ beteg gondolkodás, aki így gondolja, ne vállaljon gyereket, inkább pakolja be a pénzt a bankba, és gyönyörködjön abban öregkorában is:)

2019. febr. 5. 20:27
 6/21 anonim ***** válasza:
3%

"Aki gyereket vállal, az azt is vállalja, hogy amíg szakmát nem szerez (vagy hivatást, akármit) és el nem tudja kezdeni az önálló életét, addig ők állnak mindent anyagilag."

Ez hol van leírva? Tehát akkor a gyerek, amíg tanul, még diákmunkát se vállaljon, mert te azt állítod, hogy ezt vállalta a szülő? Te észnél vagy?

2019. febr. 5. 20:30
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
A "gyerek" akkor támogassa a szülőt, amikor az már nem tud megélni a nyugdíjából, jellemzően 75-80 év felett. Munkaképes és magát eltartani képes szülőt nem kell támogatni. Nem kell "visszaadni" a neveltetési költségeket. Aki ilyet kér, azt kérdezzétek meg, hogy ő is támogatta a szüleit már 20-25 éves korától?
2019. febr. 5. 20:37
 8/21 anonim ***** válasza:
88%
Miért, szerinted mit vállal a szülő 6-os? Egy darab húst? Családit? Nem.
2019. febr. 5. 20:38
 9/21 anonim ***** válasza:
27%
6-os vagyok. Tökéletesen észnél vagyok és három gyerekem van. Nyugodtan vállaljon diákmunkát, ezt forszírozom is már a nagyok középiskolás kora óta, ez minden szempontból a javára válik. De olyan nincs, hogy a főiskolát, albérletet teljes egészében diákmunkából kelljen fizetnie, egyrészt, másrészt olyan sincs, hogy az első keresetéből - már talán a diákmunkából is?! - törlessze nekem a felnevelése költségeit!
2019. febr. 5. 20:41
 10/21 anonim ***** válasza:
10%
8-as: ezt a kérdésedet nem értem. Mi az a darab hús és mi az a családi? Mivel nem értesz egyet pontosan?
2019. febr. 5. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!