A szülők joggal várják el a gyerekeiktől, hogy miután saját egzisztenciával rendelkeznek, támogassák őket anyagilag?
_Elvárni_ a gyerektől, ha már önállósodott, szerintem gáz, de az is, ha a gyerek nem segít a szülein, ha lehetősége van rá és a szülei rászorulnak. Feltéve, hogy normális szülő-gyerek viszonyról beszélünk.
Azon viszont elgondolkodtam, hogy ha a nyugdíjamra félretenni tervezett pénzt a gyerekem oktatására költeném, akkor - durván megfogalmazva - számíthatok-e rá, hogy ezt később viszonozza (elméleti kérdés, még nincs gyerek, pedig szeretnénk és már az óra is ketyeg). Mert az, hogy megéljünk a fizetésünkből, gyereket neveljünk belőle, ápoljuk és segítsük a szüleinket (ha majd szükséges lesz) és a saját nyugdíjunkra is tegyünk félre... reménytelennek tűnik, pedig takarékosan élünk.
számomra természetes volt, hogy amikor már megtehettem, támogattam őket, és végtelenül örültem, hogy anyu nem napi 8, hanem hat órát áll a boltban...
Soha nem volt elvárás tőlük, szerintem viszont alap, hogy úgy segítek nekik, ahogyan az tényleg segítség, és neki ez volt az.
Ezek az emberek akkor követeljenek pénzt a gyereküktől,ha majd visszafizették az államnak a 18-25 éven át a családi pótlékot,meg egyebeket,amik ingyenesen jártak a gyereknek.
Milyen emberek az ilyenek?Haszonállatnak nézik a saját gyerekeiket?
Ki kötelezte őket,hogy gyereket vállaljanak?
Az ilyen emberek a gyereknevelésre fordított pénzt inkább tették volna félre....
Szánalom....
Nem joggal.
Teremtse meg maganak ami kell idoskorara.
Nekem nincs sok penzem de ha jobban fogok keresni akkor gyereket vallalunk es nem a szuloknek kuldjuk a penzt.
Az en szuleim szerenyen de megelnek es apamnak tartaleka is van. Hiteluk nincs, haz a nevukon van.
Felesegem szulie meg jol elnek es van megtakaritasuk is.
Csak kérdem: Az ilyen szülő vajon támogatta e a saját szüleit? Mert az általános az, hogy nem, csak onnan is levették a sápot. Élősködők.
Az ilyen "szülőnek" lehet a képébe nyomni ezt a lehetőséget:
Elmebetegnek tartom a fickót, de egy ilyen helyzetben méltó visszavágás lenne.
"A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni"
A rászoruló ugye nem azt jelenti, hogy elcigizik egy hónapban a 150 ezer nyugdíjából 60 ezret, és utána sír a gyerekének?
"Nem kell "visszaadni" a neveltetési költségeket. Aki ilyet kér, azt kérdezzétek meg, hogy ő is támogatta a szüleit már 20-25 éves korától?"
Nem, sőt annak még 20-25 éves korában tolták a segge alá a lakást vagy vidéken a családi házat. Van egy korosztály, akinek tök természetes, hogy annak idején is (70-es évek kb) a támogatott oldalon volt (szülei támogatták, elindították az életben), ő a gyerekének nem tett a segge alá semmit, de most a gyereke persze támogassa őt. Szóval van egy korosztály, akiknek mindig csak kapni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!