Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők joggal várják el a...

A szülők joggal várják el a gyerekeiktől, hogy miután saját egzisztenciával rendelkeznek, támogassák őket anyagilag?

Figyelt kérdés
Nem egy helyről hallottam, hogy a szülők a már külön élő gyerekeiktől várták el, hogy hazaadjanak pénzt, arra hivatkozva, hogy gyerekkorukban ők nevelték fel őket, és ez anyagi áldozatokkal járt.

2019. febr. 5. 20:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%
Soha az életben nem várnám el,még ha velünk lakna sem. Tegye le a pénzét és amikor elég összejött,hogy ne kelljen belebolondulni a hitelbe, akkor keressen saját otthont. Nem ő kérte,hogy megszülessen és nem szívességet tettem neki,hogy "eltartottam" x évig,hanem a szeretettel átszőtt kötelességem.
2019. febr. 5. 20:50
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

_Elvárni_ a gyerektől, ha már önállósodott, szerintem gáz, de az is, ha a gyerek nem segít a szülein, ha lehetősége van rá és a szülei rászorulnak. Feltéve, hogy normális szülő-gyerek viszonyról beszélünk.

Azon viszont elgondolkodtam, hogy ha a nyugdíjamra félretenni tervezett pénzt a gyerekem oktatására költeném, akkor - durván megfogalmazva - számíthatok-e rá, hogy ezt később viszonozza (elméleti kérdés, még nincs gyerek, pedig szeretnénk és már az óra is ketyeg). Mert az, hogy megéljünk a fizetésünkből, gyereket neveljünk belőle, ápoljuk és segítsük a szüleinket (ha majd szükséges lesz) és a saját nyugdíjunkra is tegyünk félre... reménytelennek tűnik, pedig takarékosan élünk.

2019. febr. 5. 21:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

számomra természetes volt, hogy amikor már megtehettem, támogattam őket, és végtelenül örültem, hogy anyu nem napi 8, hanem hat órát áll a boltban...

Soha nem volt elvárás tőlük, szerintem viszont alap, hogy úgy segítek nekik, ahogyan az tényleg segítség, és neki ez volt az.

2019. febr. 5. 21:47
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit adok vissza amennyit kaptam.. :( Semmit.. Beperelhetnek,de biztos nem szeretné joapám ha elmesélném miket csinált mikor bejött a szobámba.. Anyukám meg semmit se tett,tudta végig..
2019. febr. 5. 22:14
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Ezek az emberek akkor követeljenek pénzt a gyereküktől,ha majd visszafizették az államnak a 18-25 éven át a családi pótlékot,meg egyebeket,amik ingyenesen jártak a gyereknek.

Milyen emberek az ilyenek?Haszonállatnak nézik a saját gyerekeiket?

Ki kötelezte őket,hogy gyereket vállaljanak?

Az ilyen emberek a gyereknevelésre fordított pénzt inkább tették volna félre....

Szánalom....

2019. febr. 5. 22:33
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem joggal.

Teremtse meg maganak ami kell idoskorara.

Nekem nincs sok penzem de ha jobban fogok keresni akkor gyereket vallalunk es nem a szuloknek kuldjuk a penzt.

Az en szuleim szerenyen de megelnek es apamnak tartaleka is van. Hiteluk nincs, haz a nevukon van.

Felesegem szulie meg jol elnek es van megtakaritasuk is.

2019. febr. 6. 00:59
 17/21 acelsziv ***** válasza:
97%

Csak kérdem: Az ilyen szülő vajon támogatta e a saját szüleit? Mert az általános az, hogy nem, csak onnan is levették a sápot. Élősködők.

Az ilyen "szülőnek" lehet a képébe nyomni ezt a lehetőséget:

[link]

Elmebetegnek tartom a fickót, de egy ilyen helyzetben méltó visszavágás lenne.

2019. febr. 6. 12:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni"

A rászoruló ugye nem azt jelenti, hogy elcigizik egy hónapban a 150 ezer nyugdíjából 60 ezret, és utána sír a gyerekének?

2019. febr. 6. 14:04
 19/21 anonim ***** válasza:
92%

"Nem kell "visszaadni" a neveltetési költségeket. Aki ilyet kér, azt kérdezzétek meg, hogy ő is támogatta a szüleit már 20-25 éves korától?"

Nem, sőt annak még 20-25 éves korában tolták a segge alá a lakást vagy vidéken a családi házat. Van egy korosztály, akinek tök természetes, hogy annak idején is (70-es évek kb) a támogatott oldalon volt (szülei támogatták, elindították az életben), ő a gyerekének nem tett a segge alá semmit, de most a gyereke persze támogassa őt. Szóval van egy korosztály, akiknek mindig csak kapni kell.

2019. febr. 6. 14:06
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom is ezt hangoztatja. Egy alkoholista apával megnyomorították a két fiuk életét, Anyósom volt mindig az áldozat, a szegény..Terrorban éltek a fiúk, állandó nélkülözésben, már 19 évesen menekültek és elköltöztek otthonról.Majd 40 éves korában leszázalékolták(özvegy is lett) amit később a szigorítás miatt elvettek Tőle, mivel munkaképes nagyon is, kevesebb baja van mint bárkinek a korosztályából. Ehhez képest azóta sem dolgozik, 22 éve!!! Szipolyozza a két fiát, hogy mert felnevelte Őket és Ő már nem fog dolgozni menni.30 ezer Ft segélyt kap. Évek óta megy a szipoly mint anyagilag , mint lelkileg, mint fizikálisan és a lelki terror, hogy neki milyen nehéz élete volt, Ő egy áldozat. A Jóisten mentsen az ilyen szülőtől mindenkit!
2019. febr. 6. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!