Mit gondoltok az alábbi helyzetről? Mit tennétek az alábbi helyzetben?
Van egy 2,5 éves kislányom, illetve úton van a kistesó is, aki nyáron érkezik meg.
Jelenleg levelezőn végzek egy másoddiplomás képzést. Februárban kezdem a 2. szemesztert.
A férjem dolgozik, a szülők (gyerek nagyszülei) dolgoznak.
Ezért úgy gondoltam, hogy februártól bölcsibe járatjuk a kicsit, így jut időm tanulásra, mivel nincs segítségem.
Az ismerősi körben nagyon csúnyán néztek rám, amikor ezt említettem.
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy csak ez miatt nem kellene bölcsibe adni, mert mi lesz, amikor a kistesó is megérkezik? Most akkor tényleg én "buktam" el, mint szülő? Vagy abban nincs semmi rossz, hogy bölcsibe adjuk?
Szerintem semmi gond vele.
De majd jönnek a károgók..le is fognak pontozni(mert minek szültél akkor?)
Külföldön a rendszer miatt sokkkkkal hamarabb mennek bölcsibe.
2,5 éves az nem 7 hónapos azért...
Engem bár nem járattak bölcsibe, de a nővéremet igen és szerintem semmi nincs benne. Később a gyerkőc sem fog túlságosan emlékezni erre, ráadásul mindkettőtöknek is egyszerűbb lehet, mert neked is a tanulás időd magadra és a gyerekkel is foglalkoznak.
Ne érezd magad rosszul mások miatt, ő a te gyermeked.
Ha az első szemesztert bírtad, miért pont most?
Hamarosan úgy is ovis lesz.
Nem bolygatnám előtte fél év bölcsivel.
Biztosan beadnàm.
2,5 évesen kezdte a nagyon szociàlis gyerekem a bölcsit, imádta, nem volt sírás, és sokszor ott akart maradni, úgy kellett kergetnem, hogy haza tudjam hozni.
Persze az is beletartozik, hogy az első hely, ahova 7 napot jàrt hàrom hét alatt kegyetlen rossz volt, neki is meg amúgy is.
Tudod milyen a bölcsi? kinézted már? 500x csekkold a helyet elmenve az udvar mellett és minden létező dologra kérdezz rá, pl mit csinálnak, ha valaki nem akar enni! Mit csinálnak, ha valaki nem alszik! Mit csinálnak ha valaki kiabál vagy bántja a többit(ha azt mondják harapás élettani dolog, ne vidd oda).
Szóval nagyon nagy hangsúlyt fektess erre, mert se magán, se állami helyen nem lehet feltétel nélkül bízni az intézményekben, ezek nem beszélő gyerekek, kicsik..
Szóval most, hogy egy jó helyet már ismerek, másfél évesen járattam volna csak napi 4 órára, aztán két évesen 6 órára, 2,5től meg akár 8 órára és odafigyeltem volna, hogy nagyon tartalmas napjaink legyenek és nagyon sok szeretgetést kapjon ennek kompenzációjára.
Hiába élvezi a bölcsit, a velem való időt is élvezze.
Sétálj el délelőtt a bölcsik udvara mellett, és figyelj!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!