Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az alábbi...

Mit gondoltok az alábbi helyzetről? Mit tennétek az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy 2,5 éves kislányom, illetve úton van a kistesó is, aki nyáron érkezik meg.

Jelenleg levelezőn végzek egy másoddiplomás képzést. Februárban kezdem a 2. szemesztert.

A férjem dolgozik, a szülők (gyerek nagyszülei) dolgoznak.

Ezért úgy gondoltam, hogy februártól bölcsibe járatjuk a kicsit, így jut időm tanulásra, mivel nincs segítségem.

Az ismerősi körben nagyon csúnyán néztek rám, amikor ezt említettem.

Egyik ismerősöm azt mondta, hogy csak ez miatt nem kellene bölcsibe adni, mert mi lesz, amikor a kistesó is megérkezik? Most akkor tényleg én "buktam" el, mint szülő? Vagy abban nincs semmi rossz, hogy bölcsibe adjuk?

2021. jan. 3. 00:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem semmi gond vele.

De majd jönnek a károgók..le is fognak pontozni(mert minek szültél akkor?)

Külföldön a rendszer miatt sokkkkkal hamarabb mennek bölcsibe.

2,5 éves az nem 7 hónapos azért...

2021. jan. 3. 00:13
 2/15 anonim válasza:
77%

Engem bár nem járattak bölcsibe, de a nővéremet igen és szerintem semmi nincs benne. Később a gyerkőc sem fog túlságosan emlékezni erre, ráadásul mindkettőtöknek is egyszerűbb lehet, mert neked is a tanulás időd magadra és a gyerekkel is foglalkoznak.

Ne érezd magad rosszul mások miatt, ő a te gyermeked.

2021. jan. 3. 00:27
 3/15 anonim ***** válasza:
60%
Ez a gyerektől függ, hogy milyen a természete. Engem két évesen adtak be és nagyon nem volt jó hatással a fejlődésemre, nagyon félős, bizalmatlan lettem, ami a későbbiekben is gondot okozott. Teljesen be fordultam. Nyilván akkoriban sokaknak muszáj volt beadni a gyereküket a munka miatt (most vagyok 28 éves) illetve a rendszer is teljesen más volt, bízom benne hogy a mai világban humánusabbak a nevelők. Pont ezért megfogadtam, hogy minimum 3 éves koráig itthon maradok a fiammal, így is terveztük, most két és fél éves és azt látom rajta, hogy nagyon nyit a gyerektársaság felé és igényli is azt folyamatosan, idegen felnőttekkel is közvetlen. Ha nem lenne most a vírus mizéria, lehetséges, hogy kipróbálnánk a bölcsit, mert azt gondolom, hogy élvezné. Szóval mindenképp a gyereken múlik, hogy mik az igényei és mi segíti jobban a szellemi és érzelmi fejlődését.
2021. jan. 3. 00:39
 4/15 anonim ***** válasza:
76%
én is 2,5 évesen adtam bölcsibe a lányomat, és csak azért nem kétévesen, mert tavaszi gyerek, ráadásul nyáron még költöztünk, így csak ősszel kezdte. De tavasszal már NAGYON igényelte volna, hogy rajtam/rajtunk kívül más rendszeres társasága/elfoglaltsága is legyen napközben. Én otthonról dolgozom/-tam mellette, nagyon nehéz volt akkor is, nekem is szükségem volt rá, hogy legyen külön a munkára szentelt idő/napszak is. Nagyon (meg)szerette a bölcsit, rengeteget fejlődött. A kistesóval is hasonló korban tervezem a bölcsikezdést (persze majd meglátjuk, milyen lesz ő természetben, illetve az én munkahelyzetem akkor), nekünk ez nagyon jól működött :)
2021. jan. 3. 01:13
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
2,5 évesen adtam bölcsibe a gyerekemet, mert tanultam. Senki nem szólt semmi rosszat rám. Előtte néha úgy tanultam, hogy elvittem játszótérre, és a homokozó szélén ülve tanultam, míg ő játszott más gyerekekkel. Na, akkor kaptam csúnya pillantásokat. Így 9-től 3-ig bölcsibe volt, és utána az egész délutánunk szabad volt.
2021. jan. 3. 01:32
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
A bölcsi egy jó dolog, normálisan szocializálódik a gyerek, neked meg lesz némi minőségi időd magadra (vagy a tanulásra). Win-win.
2021. jan. 3. 02:13
 7/15 anonim ***** válasza:
62%

Ha az első szemesztert bírtad, miért pont most?

Hamarosan úgy is ovis lesz.

Nem bolygatnám előtte fél év bölcsivel.

2021. jan. 3. 07:07
 8/15 anonim ***** válasza:
66%

Biztosan beadnàm.

2,5 évesen kezdte a nagyon szociàlis gyerekem a bölcsit, imádta, nem volt sírás, és sokszor ott akart maradni, úgy kellett kergetnem, hogy haza tudjam hozni.

Persze az is beletartozik, hogy az első hely, ahova 7 napot jàrt hàrom hét alatt kegyetlen rossz volt, neki is meg amúgy is.

Tudod milyen a bölcsi? kinézted már? 500x csekkold a helyet elmenve az udvar mellett és minden létező dologra kérdezz rá, pl mit csinálnak, ha valaki nem akar enni! Mit csinálnak, ha valaki nem alszik! Mit csinálnak ha valaki kiabál vagy bántja a többit(ha azt mondják harapás élettani dolog, ne vidd oda).

Szóval nagyon nagy hangsúlyt fektess erre, mert se magán, se állami helyen nem lehet feltétel nélkül bízni az intézményekben, ezek nem beszélő gyerekek, kicsik..

Szóval most, hogy egy jó helyet már ismerek, másfél évesen járattam volna csak napi 4 órára, aztán két évesen 6 órára, 2,5től meg akár 8 órára és odafigyeltem volna, hogy nagyon tartalmas napjaink legyenek és nagyon sok szeretgetést kapjon ennek kompenzációjára.

Hiába élvezi a bölcsit, a velem való időt is élvezze.

Sétálj el délelőtt a bölcsik udvara mellett, és figyelj!

2021. jan. 3. 08:09
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem semmi gond. Ez olyan, mintha munka miatt járatnád bölcsibe. Mehet fél napot és akkor már otthon van a délutáni szundi, tiétek a nap második fele.
2021. jan. 3. 08:26
 10/15 anonim ***** válasza:
40%
Magánügyed, de készülj nem kevés testverfeltekenysegre.
2021. jan. 3. 08:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!