Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az alábbi...

Mit gondoltok az alábbi helyzetről? Mit tennétek az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy 2,5 éves kislányom, illetve úton van a kistesó is, aki nyáron érkezik meg.

Jelenleg levelezőn végzek egy másoddiplomás képzést. Februárban kezdem a 2. szemesztert.

A férjem dolgozik, a szülők (gyerek nagyszülei) dolgoznak.

Ezért úgy gondoltam, hogy februártól bölcsibe járatjuk a kicsit, így jut időm tanulásra, mivel nincs segítségem.

Az ismerősi körben nagyon csúnyán néztek rám, amikor ezt említettem.

Egyik ismerősöm azt mondta, hogy csak ez miatt nem kellene bölcsibe adni, mert mi lesz, amikor a kistesó is megérkezik? Most akkor tényleg én "buktam" el, mint szülő? Vagy abban nincs semmi rossz, hogy bölcsibe adjuk?

2021. jan. 3. 00:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem vagyok bolcsiellenes, az enyemek is jartak. De ebben a helyzetben nem adnam be. Itt a covid, ha most 2,5 eves szeptembertol gondolom megy oviba. Nyaron semmikeppen sem jaratnam amugy sem, plane ha akkor szulsz, a testverfeltekenyseg melegagya.
2021. jan. 3. 08:47
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

Nálunk csak dolgozó szülők gyerekei járhatnak bölcsődébe.

A magán az más, ott van kiskapu, de az felénk 50-60ezer Ft/hó.

Amúgy ha szeptembertől már ovi köteles nem adatnám bölcsibe.

A lányomnak nagyon nehéz volt az "elválás" a megszokott társaitól. (15 hónapot járt)

2021. jan. 3. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:
86%

12!

A tanulói jogviszony ugyanúgy munkaviszonynak számít, mondjuk más kérdés, hogy nappali tagozat kell hozzá, nem levelező képzés.

2021. jan. 3. 09:32
 14/15 anonim ***** válasza:
65%
Kizárt dolog, hogy egy világjárvány közepén bölcsibe adjam a gyerekem úgy, hogy én otthon vagyok.
2021. jan. 3. 10:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem magával a bölcsivel van baj, viszont én néhány dolgot átgondolnék, amiben lehet igaza van a környezetednek. Pl hogy hány féléves a képzés. Csak mert ha megszületik a kistesó és még tartani fog a képzés, igazából nem leszel kisegítve azzal, hogy a nagyobb bölcsibe jár, a kicsit ugyanúgy el kell látnod nap közben, ergo nem tudsz majd tanulni, a nagy délután hazamegy, akkor már ketten lesznek otthon, még annyira sem fogsz haladni. Annyi hogy nem kettő, hanem egy gyereket kell ellátni, de pl egy hasfájós vagy óránként éhes újszülött mellett sem igazán lehet tanulni (tapasztalat). Számomra ezért “fura” indok kicsit a tanulás. Ha azt írtad volna, hogy most vagy az utolsó fél évben, van még pár tárgyad plusz baromi nehéz szakdolit írnod akkor azt mondom ok a bölcsi, mert tényleg senkit nem kell körülugrálni, “leadod” pár órára a gyereket, addig haladsz a tanulással, majd délután már semmi dolgod, csak vele foglalkozol. De így igazából ha megérkezik a tesó nem ez lesz a helyzet. A másikat is érdemes átgondolni, amit valaki irt előttem, hogy a testvérféltékenység viszont felerősödhet, pláne ha a lányod nem szereti a bölcsit. Ha mondjuk beadod márciusban és júniusban szülsz könnyen összekapcsolhatja a kis fejeben a két dolgot, hogy neki azért kell odamenni mert lett másik baba. Mivel a tesója kézzelfoghatóbb lesz mint az az indok, hogy azt mondod azért kell menni mert te tanulsz, neki ez semmit nem fog jelenteni kb.
2021. jan. 3. 13:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!