Rosszul gondolkodom a gyermekvállalásról?
Sziasztok!
A párommal már 6 éve együtt vagyunk, és sokszor beszélünk arról, mit hogy tervezünk együtt a jövőben. Ilyen téma a gyermekvállalás is, de nem értünk benne egyet.
Én 1 gyermekben gondolkodom, párom viszont 3-at szeretne. Ő átlagosan (270e ft) keres, az én fizetésem viszont "csak" 150e ft. Jelenleg albérletben lakunk, saját lakásra próbálunk félrerakni, de ahogy számolgattunk, kb 5-6 év, mire egyátalán egy 30%-os önrész összejön a hitelre.
Mindig mondja, hogy Ő nagy családot szeretne 3 gyermekkel, és hogy most álljunk neki az első babnak, nehogy elkéssünk..csakhogy nekem ez azért elképzelhetetlen, mert nem gondolom, hogy anyagilag tudnánk gondoskodni több gyermekről. Előfordulhat, hogy valamelyikünk elveszíti a munkáját, saját lakáshoz jópár év múlva így is hitelt kell majd felvennünk, azt is fizetni kell majd. Amikor ezeket felhozom neki, mindig azt mondja, hogy én csak negatívan látom a dolgokat, és hogy nem kell ennyire komolyan venni az anyagi részét, csak akarni kell több gyermeket.
Komolyan szeretném kérdezni, hogy Ti mit gondoltok erről? Valóban én gondolkdom rosszul? Rossz a hozzáállásom?
Az anyagi háttér fontos , de legfontosabb a türelem a gyerekek iránt.
Az első születése után talán könnyebb lesz dönteni.
6-os az már régen rossz, ha valakinek csak a testvére van felnőtt korára. Se barátok, se saját család, társ.
Mellesleg normális ember nem testvért szül, hanem magának 2. többedik gyereket.
Mennyi idősek vagytok? Ettől is függ. Egyébként még bármi lehet 5-6 év alatt, lehet hogy elinflalodik a megtakarításotok sajnos, nem lesz elég akkorra már egy onreszhez... Van rá esely, hogy nagymértékben javul a beveteletek? (Pl beindul egy most gyengélkedő vállalkozás/ szereztek új végzettséget) Mert ha nem, akkor igazából az anyagi helyzet nem indokolja a halasztást. Legfeljebb kompromisszumkent úgy döntök, hogy ez két gyerek felnevelesehez megfelelő.
Egyébként pedig az első gyerek után úgy is tisztábban látod majd a helyzetet.
Hú 10-es 😅 kérlek mondd, hogy poénnak szántad...
Egyébként kérdező, én veled érték egyet. Borzasztó ez a berögzött agymenés, hogy a család csak akkor család, ha legalább 2 gyerek van. A másik kedvencem ez a testvér mánia. Egy csomó ismerősömtől is mindig ezt hallom, hogy ő ugyan utálja a terhességet is és az első időszak is borzasztó nehéz a gyerekkel, de hát kell egy testvér... 🙄
Az igazság az, hogy akármennyire is csodás apuka lesz a férjed, a legnehezebb része a gyerekvállalásnak rád hárul. Ha te úgy érzed, hogy egy gyerekkel lesz kerek az élet és nem vágysz többre, akkor legyen úgy. Ha meg majd te is úgy érzed, hogy szeretnél még és anyagilag is belefér, akkor legyen. Felesleges előre meghatározni, hogy hány gyerek szülessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!