Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évesen és milyen anyagi...

Hány évesen és milyen anyagi háttérrel vágtál bele a gyermekvállalásba?

Figyelt kérdés

9 éve vagyunk együtt a férjemmel, úgy nagyjából 4 éve döntöttük el, hogy szeretnénk gyerekeket, de az anyagiak miatt mindig csak halogatjuk a dolgot. Szülői segítségünk egyáltalán nincs, az 5 év alatt összegyűjtött megtakarításunk jelentős része egy családi tragédia miatt fel lett használva tavaly, így szinte nulláról kellett kezdenünk. Nem is látom magam előtt, hogy mikorra lesz meg az önerőnk így egy lakáshitelhez. Már 29 illetve 32 évesek vagyunk, szeretnénk 2 gyereket, de hiába keresünk aránylag jól, albérlet mellett nem tudunk annyit félretenni, hogy a közöljövőben saját házhoz jussunk. Úgy voltam vele, hogy albérletben nem szeretnék gyereket vállalni és a félretett pénzünk mind el is menne a babára, de mikor, ha nem most? Már nem leszünk fiatalabbak. A férjem már évek óta mondogatja, hogy nem lenne akkora katasztrófa, ha nem saját házba születik, de én annyira bizonytalannak érzem. A tulajunk engedné, hogy átalakítsuk a vendégszobánkat babaszobává, illetve itt élünk 5 éve, jól ismer minket, de még így is rizikós. Gondolkozunk a babavárón is, de azzal úgy igazából nem lennénk kisegítve, mert mellé nagyjából 1,5M megtakatításunk van, ennyiből pedig egy felújítandó romhalmazt tudnánk max. venni. Az lenne a kérdésem, hogy van olyan, aki hasonló okokból albérletben vállalt babát? Később hogyan alakult az életük? Ti inkább várnátok még éveket, hogy meg legyen a saját ingatlan vagy nem halogatnátok tovább és belevágnátok így is ennyi idősen?

29/N

2020. nov. 11. 09:47
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
44%
Vágjál bele. Hajrá.
2020. nov. 11. 09:49
 2/23 anonim ***** válasza:
86%

30 évesek voltunk, albérletből költöztünk egy erősen felújítandó házba, amit néhány millió Ft örökségből és némi spórolásból kapartunk össze.

Saját otthon nélkül nem akartunk gyereket, a bizonytalanság ijesztő a számomra. Amikor már élhetőre csináltuk a házat, jöhetett a baba, szerencsére elsőre megfogant. Most egy éves. A ház készülőben van még mindig, nem adjuk fel.

Van egy régi (1992-es), de jó autónk. A megtakarításunkat jelenleg mind a házba csepegtetjük folyamatosan. A többiből megvagyunk. Nem élünk nagy lábon, nem járunk nyaralgatni sem, de idővel meglesz az is. A férjemnek átlagos keresete van, én a maximum juttatást kapom.

Nekünk jó így és pár évig még biztosan nem tervezünk második babát.

2020. nov. 11. 09:59
 3/23 anonim ***** válasza:
66%
Ha megvan rá a lehetőség, hogy ideiglenesen a szülőkhöz költözzetek, ha esetleg bármi gond történne, akkor én beveágnék a helyetekben. Én a testvéremmel albérletekben nőttem fel, sosem volt ezzel gond. Viszont kutyát ne vegyetek semmiképp, mert nálunk az nehezítette a helyzetet, hogy csak kertesházba mehettünk költözésekkor, ami jelentősen lecsökkentette a lehetőségeinket.
2020. nov. 11. 10:02
 4/23 anonim ***** válasza:
67%

Merre éltek?

Lakás nem jöhet szóba?

Aránylag jól kerestek. Ez mit jelent pontosan?

Babavaro+ hitel szóba jöhetne? Van, ahol azért 20 millió egy lakás és ahhoz elég lenne, ha belefér egy 100 ezres törlesztő.

Tudom sokan ellene vannak, de most elég "olcsók" a lakashitelek, lenyeg, hogy fix kamatozású legyen.

Nekünk ilyen van. Közben amikor tudunk, torlesztunk bele.

Nálunk 7 év után lett baba, bár nekünk örökség miatt osszejott egy ház, igaz 3 évig újítottuk apránként. Utána vállaltuk a babát.

A helyedben én megprobalnek keresni lakást, utána járni, milyen hitelre van lehetőség.

Mi is kimentunk BP-ről, mert ott nem lett volna elég a pénzünk házra.

2020. nov. 11. 10:07
 5/23 anonim ***** válasza:
80%

Mi bérelt lakásba vállalunk gyereket, igaz nem Magyarországon.

Majd szép lassan összegyűjtünk önerőre. Nem dől össze a világ, ha nincs saját ingatlan, csak nem ideális.

2020. nov. 11. 10:13
 6/23 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk is albérletbe jött az első gyerek, semmi gond nem volt vele. Két éves volt, mikor átköltöztünk sajátba. Babaváró, hitel, csok.
2020. nov. 11. 10:21
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is albérletbe jön az első tavasszal, de mi jövőre próbálunk venni lakást, babaváró plusz önerő.

29/N

2020. nov. 11. 10:37
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
Ahogy a 4-es írta babaváró+hitel (fix kamattal) szerintem jó lehet erre a helyzetre ha nem szeretnéd albérletbe. Igazából annyi lenne hogy az albérlet ára helyett a törlesztőt fizeted, hiszen kb 100 ezer egy albérlet is havonta.
2020. nov. 11. 10:41
 9/23 anonim ***** válasza:
11%
Ha már most nem tudtok félretenni pénzt később majd a gyerek mellett hogy fogtok tudni? Nem kötelező a gyerek, van akinek nem való, mellesleg pont ráértek pár evet várni meg de mindegy nekem ez a velemenyem inkább ne legyen gyerekem ha nem tudom normalisan felnevelni rendes körülmények között hogy ne azt nézzem hónap végén mit vehet vagy mit nem meg ha felnő ne a nulláról induljon
2020. nov. 11. 10:42
 10/23 anonim ***** válasza:
68%

25 éves vagyok, párom 29.

8 hónapos a kislányunk.

Albérletben élünk, a párom 300 ezret keres, én terhesség előtt lettem munkanélküli így csak a 26 ezer gyest és 12 ezer csaladit kaptam, 6 hónapos kor után apuka igényelte a gyed extrát munka melett így már havi 75 plusz 12 családi a bevétel a fizetés melett.

Tehát egyáltalán nem vagyunk eleresztve.

A lakás rezsivel együtt 160 ezerből van meg, van autó hitel, telefonszamla stb.

Viszont egy gyerek egyáltalán nem drága, a terhesség alatt bőven van idő össze szedni a nagyobb drágább dolgokat, utána igazából annyira nem vészes, pedig az én gyerekemnek is mindene megvan.

Boldogok vagyunk és számunkra ez így jó.

Tervben van egy pest megyei saját ház vétele, 3,8 millió forint 40 kmre Pesttől és olyan 1-2 milliót kell majd rá költeni. De ez még csak terv....

Viszont egy gyereknek nem a drága játék, drága ruha jelenti a boldogságot, habem az hogy a szülei boldog pár legyenek kiegyensúlyozott kapcsolat, nyugalom, törődés a babával, nem pedig be tenni a 80 ezres ringató székbe, hanem az anyuka közelsége, a szoptatás, a közös játék, nevetés, ezektől lesz boldog egy baba.

2020. nov. 11. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!