Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám elfelejteni azt...

Hogyan tudnám elfelejteni azt a lelki traumát, amit hosszú évekkel ezelőtt a volt tanárom gyűlölettel teli mondata okozott nálam a gyermekvállalás kapcsán, mely szerint minden szülő egy gyáva gyilkos? 27F

Figyelt kérdés

Nagyon rég történt, még 2011-ben, hogy a volt tanárom (akinek sokszor voltak egészen szélsőséges, furcsa mondatai) azt mondta nagyon hangosan az egész osztálynak az órán, hogy "Minden szülő egy gyáva gyilkos!". Azzal érvelt, hogy mivel a szülők megalkotnak egy gyereket, hogy létrehozzák őt, gyakorlatilag ezzel meg is ölik őt, hiszen a Földön, ezen a világon, az ember életének időtartama véges. Ezért véleménye szerint minden szülő egy gyáva gyilkos és ezt kiabálta dühösen.

Nem tudom elmondani, mennyire csalódtam akkor benne emberileg. Mint tanár és apa is, merthogy a tanárnak, amikor elmondta ezeket a mondatait, már volt kettő felnőtt lánya! (A tanárom kb. 55 éves lehetett ekkor.) Természetesen tudom nagyon jól, hogy bizonyos szemszögből nézve az igazat mondta a tanárom, tehát bizonyos szemszögből nézve semmi mást nem mondott, csak tényeket. De én úgy gondolom, aki így áll hozzá az élethez, akinek ilyen a felfogása a gyermekvállalás és apai szerep kapcsán, a babákkal és gyerekekkel kapcsolatban, aki így beszél a saját diákjaival és ahelyett, hogy segítené őket és motiválná a gyermekvállalás kapcsán, szerintem az egy mentálisan beteg pszichopata.

A minimum gondolatom az, hogy szerintem ő nem méltó arra, hogy apa legyen, nem érdemli meg a kettő lányát! A másik, hogy szerintem totálisan alkalmatlan tanárnak és arra, hogy diákokat "tanítson". A harmadik, hogy szerintem mentálisan ingatag és én szívem szerint soha az életben nem engedném se gyerek, se szülő közelébe.

Viszont a gyűlölettel teli mondata annyira beleégtek az agyamba, hogy sajnos mostanában előtörtek bennem az emlékek. Amikor meglátok egy kisbabát az utcán, vagy a Facebook-on, vagy egy boldog és vidám családot, akár filmekben, mindig a volt tanárom beteg és gyűlölettel teli gondolatai jutnak az eszembe. A trauma 2011-ben történt és annyira megviselt a tanár kiabálása, hogy teljesen elvette a gyermekvállalástól a kedvem. Legszívesebben felkeresném most azonnal a volt tanárom és teljes erőmből az arcába üvöltenék, mennyire gyűlölöm őt és remélem boldog, hogy elvette a kedvem a gyerekvállalástól, illetve magától a család fogalmától is. Akkor, 2011-ben nem volt bátorságom felszólalni a tanár véleménye ellen, de ma már megtenném, ráadásképpen teljes erőmből az arcába kiabálva, hogy legszívesebben levágtam volna a fütyijét, mert nem volt méltó arra hogy gyereket csináljon.

És tudom jól, hogy bizonyos szemszögből nézve az igazságot mondta ki, de szerintem ez a mentalitás torz, beteg, szélsőséges és undorító. Én nem így szeretnék gondolni az életre, az apai szerepre, a gyerekvállalásra, a kisbabákra. De annyira megviselt ez a 2011-es trauma, hogy mai napig kísért. Most 27 éves vagyok és szokták kérdezgetni munkahelyen is, hogy "Szeretnél-e gyerekeket?" és akkor mindig a volt tanárom jut eszembe. Vidámság és boldogság helyett a megfélemlítése és bűntudat keltése.

Hogyan tudnék megszabadulni ettől a borzalmas emlékemtől és nem úgy gondolni a szülőkre, mint "gyáva gyilkosok"?

2020. okt. 1. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pont így. Bele kell törődnöd a saját hajlandóságodba. Az élet véges, de nem jelenti, hogy hasztalan vagy értelmetlen.
2020. okt. 1. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen szemszögből nincs igazság abban amit mondott. Az a meglátásod viszont igaz, hogy undorító és torz volt a világnézete.

Ha nem tudod feldolgozni, akkor kérj szaksegítséget, mert irreálisak a félelmeid. A halál az élet része, nem csak az embereknél, hanem minden élőlénynél.

2020. okt. 1. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Ha valaki beteg ebben a történetben az te vagy. Ennyit kattogni egy hülye mondaton?! Nagyon unatkozhatsz és baromi nagy szerencséd van, hogy semmilyen igazi trauma nem ért még az életben.
2020. okt. 1. 19:07
 4/6 anonim ***** válasza:
95%

Kicsit én is irigyellek azért, hogy ez életed legnagyobb traumája. Ez egy ostoba vélemény. EGY! Érted? Csak ebben az országban közel tízmillió ettől különböző van. Miért pont az övé érdekel ennyire?

Nekünk meg azt mondta/üvöltötte az általános iskolai tanárunk, hogy azért száradnak el a virágok, mert ilyen gyerekek vannak, mint mi! Fel kellett volna akasztanom magam, hogy megmentsem a világ szobanövényeit?🤔

2020. okt. 1. 23:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy trauma számodra, keress fel egy pszichológust. Megyeszékhelyen van olyan pszichológus, aki kifejezetten gyerekvállalással kapcsolatos traumákkal/szorongásokkal foglalkozik.
2020. okt. 2. 04:53
 6/6 anonim ***** válasza:
ne ragozd tul .
2021. nov. 13. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!