Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul gondolkodom a gyermekv...

Rosszul gondolkodom a gyermekvállalásról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal már 6 éve együtt vagyunk, és sokszor beszélünk arról, mit hogy tervezünk együtt a jövőben. Ilyen téma a gyermekvállalás is, de nem értünk benne egyet.

Én 1 gyermekben gondolkodom, párom viszont 3-at szeretne. Ő átlagosan (270e ft) keres, az én fizetésem viszont "csak" 150e ft. Jelenleg albérletben lakunk, saját lakásra próbálunk félrerakni, de ahogy számolgattunk, kb 5-6 év, mire egyátalán egy 30%-os önrész összejön a hitelre.

Mindig mondja, hogy Ő nagy családot szeretne 3 gyermekkel, és hogy most álljunk neki az első babnak, nehogy elkéssünk..csakhogy nekem ez azért elképzelhetetlen, mert nem gondolom, hogy anyagilag tudnánk gondoskodni több gyermekről. Előfordulhat, hogy valamelyikünk elveszíti a munkáját, saját lakáshoz jópár év múlva így is hitelt kell majd felvennünk, azt is fizetni kell majd. Amikor ezeket felhozom neki, mindig azt mondja, hogy én csak negatívan látom a dolgokat, és hogy nem kell ennyire komolyan venni az anyagi részét, csak akarni kell több gyermeket.

Komolyan szeretném kérdezni, hogy Ti mit gondoltok erről? Valóban én gondolkdom rosszul? Rossz a hozzáállásom?

2020. dec. 5. 15:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
30%

Igen. Párodnak igaza van.

Bármikor bármi történhet, erre alapozva nem lehet életet tervezni.

2020. dec. 5. 15:20
 2/19 anonim ***** válasza:
60%
Mindegy, kinek van igaza. Ha ilyen fontos kérdésben nem tudtok megegyezni, nincs közös jövőtök.
2020. dec. 5. 15:21
 3/19 anonim ***** válasza:
80%

A te párod az én férjem? 🤣

Ugyanezeket mondogatta ő is. De én mindig a földön tartottam, és szóltam, hogy bilibe lóg a keze. Egy gyereket fel tudunk nevelni úgy hogy segíteni tudjuk őt majd az életben. Többet nem.

Egy gyerekünk van. Nem lesz több. Persze ő vágyna rá, de tudja hogy igazam van.

2020. dec. 5. 15:22
 4/19 anonim ***** válasza:
69%
TE nem szeretnél még most gyereket vagy esetleg többet. Ez teljesen rendben van. Ne hagyd, hogy a párod befolyásoljon mert késöbb ezt még nagyon megbánhatod.
2020. dec. 5. 15:23
 5/19 anonim ***** válasza:
81%
Én nőként veled értek egyet maximálisan. Ezért nekünk is egy gyerekünk van, bár anyagilag elbirnank meg kettőt is, de nemcsak 10-15 évig kell őket segíteni, hanem legalább 24-25.En is a biztonság híve vagyok.
2020. dec. 5. 15:24
 6/19 anonim ***** válasza:
17%
Biztonság híve... ezért nem lesz senkije, ha ti már nem lesztek...
2020. dec. 5. 15:25
 7/19 anonim ***** válasza:
54%

6, te miről beszélsz?

Lesznek barátai, saját családja és egy bombabiztos anyagi háttere amit a szülei megalapoznak.

2020. dec. 5. 15:27
 8/19 anonim ***** válasza:
50%
Ilyen alacsony fizetésekre, pláne albiba, egy gyereket is felelőtlenség vállalni.
2020. dec. 5. 15:33
 9/19 anonim ***** válasza:
90%

Mindkettőtöknek csak részben van igaza.

A legnagyobb baj az, hogy nem értetek egyet és ebben nem lehet kompromisszumot kötni.

TE ne vállalj előbb vagy többet, mint amennyit jónak látsz, mert ha baj lesz, te maradsz sz*rban. De ha nem vagyok ebben közös nevezőn, akkor engedd el a párod!

Neked igazad van abban, hogy "biztosra" akarsz menni, a férjednek meg igaza van abban, hogy 20 évre előre nem lehet tervezni, ez már nem előrelátás, hanem kényszeresség vagy kifogás. Persze, ha bármi miatt nem akarsz gyereket vagy egyet akarsz, az is teljesen rendben van, csak legyél őszinte vele is, magaddal is.

2020. dec. 5. 15:47
 10/19 anonim ***** válasza:
8%
Ezzel a kérdéssel inkább a helyi Fidesz irodához kellene fordulni. Annyiféle családtámogatási program van és a Fidesz figyelme nagyon sok mindenre kiterjed.
2020. dec. 5. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!