Gyermekvállalás a mai vilàgban: 2 vagy 3 gyerek?
Hat ez elegge egyeni, nekem legalabb 3. Ebbol ketto van, szeretnenk meg egy harmadikat, ferjem miatt valoszinuleg nem is lesz tobb. A legfontosabb szerintem, hogy a ket szulo egyetertsen a gyerekek szamaban, es hogy az alapveto fizikai es erzekmi szuksegleteket biztositani tudjak a gyerek(ek)nek. Ebbe reszemrol a kulon szoba, majd fiatal felnottkent a sajat lakas vasarlasa a gyerek reszere nem tartozik bele, viszont a rendszeres minosegi ido, etel, teto a fej fole, es egeszseges, szeretetteljes kapcsolat a szulok kozott igen, szenvedelybetegsegek nelkul (edesapam alkoholista volt).
Korkulonbsegben mindenki maga tudja, hogy mit bir, nekem ez minimum 3 ev segitseg nelkul, rendszeres segitseggel viszont bevallalnek kevesebbet is. A ket testver kapcsolata miatt viszont szerintem vagy a nagyon kicsi (max 1,5 ev), vagy a nagyobb (3-4+) szerencsesebb. Nalunk bejott a 3,5 ev. A nagy kelloen onallo, csendben tud tobbnyire maradni, elalszik egyedul, elfoglalja magat, de meg azert tudnak egyutt is jatszani.
Annyit vállalj, amennyit el tudsz indítani az életben.
Nem azt mondom, hogy komplett lakással, de ne is pucér fenékkel kelljen már nekiindulniuk a világnak 20 év múlva, mikor lehet, hogy nem is lesz ilyen támogatási rendszer.
És azt se felejtsd el, hogy a támogatásokat csak addig élnek, míg 18-20 évesek nem lesznek a gyerekek, úgy számolj, hogy valószínűleg utána is el kell még tartani őket egy darabig, adókedvezmények nélkül is.
Már van egy gyerkőcünk, a második pedig a pocakban 🙂 Ezért is kezdett el foglalkoztatni ez a kérdés.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nekünk három fiunk van.
Én szeretem, hogy nagycsaládosok vagyunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!