Kilépnétek így a kapcsolatból?
4 éve vagyok együtt a férjemmel, a korunk miatt nem vártunk sokat, így beválaltunk egy babát.
Ez kihozta belőle az "igazi oldalát" a baba csak pénzt jelent neki, egy jó befektetés babaváró, támogatások. Megakarja a pénzt jól forgatni. Így a babától mindent kispórolna, úgy kellett veszekedni, hogy mi is kell, mit vegyünk. Én h.lye belementem a közös számlába és a kártyánkat ő kezeli.
A szüleim vállalkozásába besegítek, így havi fix összeget utalnak amiből semmit sem kaptam meg. Előző hónapban már nem utaltak, emiatt hatalmas veszekedés lett.
Most itt vagyok a babával, neki a legjobbat akarom de érzem én nem tudok így élni, hogy forintra kivagyok számolva. Ezt úgy kell érteni, hogy kiszámolja mennyi a tápszer vitaminok, és kapok 5000ftot egy hónapra. Minden mást ő és az anyósom intéz el.
Ezt nem értem. A te pénzedről akkor sem rendelkezhet, tehát válás ide vagy oda, jogod van a saját nevedre új bankszámlát nyitni és a saját pénzed illetve a gyedet/gyest oda utaltatni. A férjed meg kezelheti tovább az eddigi számlát. Ráadásul jogodban van bankkártyát csináltatni saját magadnak, olyan nincs hogy a közös bankszámlához csak ő férhet hozzá, és hogy csak egy bankkártya van. Vagy mégsem közös hanem csak az ő nevén van és ezért kezeli kizárólag ő? Mondom újat nyitni akkor is tudsz első körben, aztán ő meg oldja meg ahogy tudja a saját részét.
Ettől függetlenül el lehet gondolkodni nyilván a váláson, ha ennek a megbeszélése nem segít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!