CsOK-ot megigényelhetem ebben az esetben?
😃
1. A csok csak és kizárólag lakásvásárlasra vagy felújításra van.
2. Ha vásárolsz, akkor pl te nem látod azt a pénzt, mert az eladónak utalják.
3. Ha felújítasz, arra felveheted, de csak a fele jár, de csak ha +részt építesz hozzá...
13#
Csokra vettük a használt házunkat.
Amire most a falusi csokot igényeljük felújításra. Nem kell hozzá építeni.
14es. Ne keverjük a falusi csokot, a simával :)
Ahogy a 15ös is írja, falusival lehet felújítani, simával nem. És ahogy a kérdező írta, Budapestről van szó, szóval őket nem érinti.
16#
Tanuljunk már meg szöveget értelmezni 🤦♀️ fuss neki még 1x annak amit 14.pontban leírtam.
De leírom még 1x hátha akkor sikerül megértened.
Sima csokra vettünk használt házat. Amire most a falusi csokot fogjuk visszaigényélni felújítás után. Mert a falusi csok ugye úgy működik, hogy saját önerőből vagy pl babaváróval felújítod és 5 millió + áfa (nekünk így 6 millió 300ezer - pontos összeger hirtelen em tudok írni) jár majd vissza amit vissza tudunk igényelni.
Olvasd kérlek és értelmezd amit a 13 írt a 3.pontban..
Felújításra nem csak úgy lehet felvenni ha HOZZÁ ÉPÍTESZ.
Valamint legyünk már tisztában a bővítés és a felújítás fogalmával..
17es. Kérlek te értelmezz egy kicsit 😉
Te sima csokból megvetted, falusiból felújítod. Ez stimt. Mert a falusiból újitod fel... nem a simából. Mert a simábol nem tudnád, mert ott kell a hozzáépítés...
A 13, 3 pontban is írtam, hogy hozzáépítés, igen, de akkor még rajtad kívül senki nem beszélt falusi csokról, csak a simáról. Mivel a kérdező írta, hogy Budapest, így esélye sincs a falusi csokra, felújítani... csak a sima csokra, de mivel panel, nem tud hozzáépítrni, így ahhoz sem.
Elmondom, mi is vettünk igénybe csokot a vásárláshoz, és a falusi csok folyamatban van felújításhoz. Mert ahhoz fel lehet....
Szóval kicsit olvasgasd el a kommenteket, értelmezd, utána kötekedj 😂
13 és 16os voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!