Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 7 éves kislány nem akar...

7 éves kislány nem akar költözni, de mi igen, erőltessük rá, győzzük meg?

Figyelt kérdés
Ausztriában élünk, Svájc mellett, közelebb szeretnénk költözni a rokonok, barátok miatt. De a kislányom nagyon nem akar, ő azt mondja itt szeretne tanulni, nem akar elmenni innen. Később még nehezebb lenne, szóval vagy figyelmen kívül hagyjuk mert mi mennénk és hiszzük hogy jó lesz ott lent is, vagy maradunk és neki jó lesz legalább. E felé húzok hisz nekik( van egy 3 éves is) akarom a legjobbat. Nem szeretném hogy sérüljön emiatt ha kitépjük a megszokott légkörből. Kicsit mondjuk én is félek ettől az egésztől és legszívesebben haza költöznénk, de az nem megoldható most még.

2020. szept. 21. 12:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%
Egy 7 éves nem dönthet ilyesmiben. És ha fél év múlva megváltozik a véleménye, akkor mit csinálsz? Ugyan már. Azt tedd, amit te jónak látsz. A gyerekek olyanok, mint egy gumikötél, marha hamar alkalmazkodnak a dolgokhoz.
2020. szept. 21. 13:21
 12/22 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem érzed magad eléggé felnőttnek, akkor nyugodtan hagyd, hogy a hét éves kislányod döntsön helyetted...
2020. szept. 21. 13:28
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
A férjedre bízd a döntést, ne a gyerekre!
2020. szept. 21. 13:30
 14/22 anonim ***** válasza:
86%
Én sem akartam 9 évesen költözni. Ha rám hallgatnak a szüleim, akkor mosr borsodban tengődnénk egy cigányfaluban. De 20 éve elköltöztünk és Budán lakunk egy szép házban.
2020. szept. 21. 13:35
 15/22 anonim ***** válasza:
42%

Jó szokásom szerint ismét többé-kevésbé szembe megyek az összes eddigi véleménnyel. :-))))))))))

Írták, "ha neked költözni kell" ill. "ha jobb munkalehetőségek lesznek" meg "rokonok miatt, mert be tudnak segíteni".

Csakhogy a kérdező nem írt álláskeresési vagy más kényszerhelyzetről. Ha mostanáig meg tudták oldani az életüket rokoni segítség nélkül, most, hogy a nagyobbik 7 éves, ez már évről évre csak könnyebb lesz, szóval ez se tűnik egy izmos érvnek.

Szerintem először is egy stratégiát kéne csinálni, hogy a gyerekeket hol akarjátok fölnevelni. Írod, most még (!!!) nem tudtok haza- (Magyarországra) költözni. Eszerint előbb-utóbb ezt fogjátok tenni? Mert ha nincsenek erős kényszerek, annak nem látom értelmét, hogy most a gyerek ellenkezése ellenére költöztök, 3-4 év múlva meg ismét. Így kétszer kell a gyereknek új környezetet, új közösséget megszoknia.

Vagy ez a hely lenne a jó kompromisszum a külföldi munka és a rokonokhoz való minél közelebbi élet között? Tehát ez lenne a tervezett végleges otthonotok? Mert akkor inkább látom értelmét a kislányod akaratával szembe menni. De azért akkor is a parancsként kimondott "Költözünk!" helyett inkább a meggyőzést választanám. Pl. elvinném a másik helyre, megmutatnám, hogy az is szép. Elmondanám, hogy ha valami nagy baj nem üt be a családba, akkor innen már nem fogunk sehová sem költözni.

Mindenképpen tudomásul kell venni, hogy a gyereknek fontos a megszokott környezet, a megszokott társai. Ezekből kiszakadni neki nem könnyű. Ezt tapintattal kell kezelni. És mérlegre kell tenni, hogy a költözés mennyiben kényszer, mennyiben járnátok jobban. A 7 éves valóban nem döntésképes, de öngól, ha direkt ellenkezése ellenére belekényszerítitek valamibe. Én pl. úgy érzem, a lelked mélyen te sem akarsz menni. Akkor meg ki akar, és miért? A férjed mit akar, és mik az érvei? Nehogy az legyen, hogy a végén mindenki rosszul érzi magát az új helyen!

2020. szept. 21. 13:59
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell meggyőzni, akár maradhat ott is... :D

Viccet félretéve, ti vagytok a felnőttek, nyilván ti döntötök. Semmi baja nem lesz később.

2020. szept. 21. 14:38
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

"gyerekként mindig más döntött helyettem"

Most viszont a lányod a gyermek, így értelemszerűen más dönt helyette. Jelen esetben te.

2020. szept. 21. 15:05
 18/22 anonim ***** válasza:
77%
Igazuk van az előttem szólóknak. Én 9 évesen mentem új iskolába (tudom, hogy egy sokkal kisebb horderejű dolog), de előtte megmondtam anyukámnak, hogy nem akarok menni. Aztán csak átiratott, és a legjobb dolgot tette velem (nyilván nem véletlen volt ez a döntés). De közben figyelt arra, hogy a régi barátokkal tarthassam a kapcsolatot, elhívtuk őket gyakran, és ők is engem, aztán az évek alatt, szép lassan koptak el ezek a kapcsolatok. Ha úgy döntötök, hogy költöztök, akkor próbáld meg egy szuper kalandként lefesteni. Mutass neki képeket az új helyről, vagy vigyétek el magatokkal megnézni, mesélj róla, hogy kikkel fogtok találkozni gyakrabban. Engedd, hogy részt vegyen a tervezésben, pl. a saját szobáját ő rendezheti be. Szervezz neki búcsúbulit, tartsátok a kapcsolatot a neten a régebbi barátokkal. Beszélgessetek róla, hogy mitől fél. Ausztria jó hely, és nem attól fosztod meg, hogy ott nőjön fel, hiszen országon belül maradtok, de ha többet találkoztok a családdal, azzal biztos csak nyerhet.
2020. szept. 21. 15:32
 19/22 anonim ***** válasza:
91%

Nyilván ne a gyerek döntsön, de ebben a korban már nem szerencsés szerintem költöztetni a gyereket.

Ha költözni akartok akkor minél előbb, és ha lehet utána már ne költözzetek amíg a gyerekek be nem fejezik a sulit. Mivel 7 éves gondolom elsős lehet, nem? Iskolás korban már nem szerencsés a költözés, legalábbis az olyan ami iskolaváltással is jár, mert sokszor nehéz egy már összeszokott közösségbe beilleszkednie a gyereknek, főleg ha az eddigi osztálya jó volt és szerette, ha sok barátja volt és ebből lehetnek problémák.

Ha muszáj költözni akkor persze muszáj, menjetek, de ne az legyen h ott is épphogy megszokja a gyerek aztán 2 év múlva meg hazaköltöztök... Elég rossz a gyereknek mindig új környezetet megszoknia, új barátokat szereznie.

2020. szept. 22. 09:47
 20/22 anonim ***** válasza:
53%
Nyilvan nincs sok beleszolasa ebbe mert gyerek. Csak példaként engem 12 evesen beirattak 6 osztályos gimibe nem akartam nagyon nem. Rengeteget cirkuszoltam rajta. Utólag ez volt az egyik legjobb döntés amit velem kapcsolatosan hoztak. Gyerek voltam és kb 2szer annyi idős mint a lanyod. Ha te ilyen nehezen döntesz mit gondolsz o mennyire láthatja jól a helyzetet a 7 évével?
2020. szept. 22. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!