7 éves kislány nem akar költözni, de mi igen, erőltessük rá, győzzük meg?
Figyelt kérdés
Ausztriában élünk, Svájc mellett, közelebb szeretnénk költözni a rokonok, barátok miatt. De a kislányom nagyon nem akar, ő azt mondja itt szeretne tanulni, nem akar elmenni innen. Később még nehezebb lenne, szóval vagy figyelmen kívül hagyjuk mert mi mennénk és hiszzük hogy jó lesz ott lent is, vagy maradunk és neki jó lesz legalább. E felé húzok hisz nekik( van egy 3 éves is) akarom a legjobbat. Nem szeretném hogy sérüljön emiatt ha kitépjük a megszokott légkörből. Kicsit mondjuk én is félek ettől az egésztől és legszívesebben haza költöznénk, de az nem megoldható most még.2020. szept. 21. 12:26
1/22 anonim válasza:
Nehogymár egy 7 éves döntsön ilyen kérdésben.
2/22 anonim válasza:
Egy 7 évesről egyelőre még a szülei gondoskodnak, döntenek, és nem fordítva. Mihez akartok közelebb költözni? Mo-hoz? Vagy Svájchoz? Országon belül maradnátok?
3/22 anonim válasza:
Egyértelmüen NEM a gyerek dönt, hanem a szülök.
A gyerek egy költözéstöl nem sérül, viszont megtanulja, hogy nem ö a megmondóember a családban.
4/22 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Ekkora gyerek véleménye nem lehet mérvadó!
Kiskorú, ti a szülők vagytok a döntő helyzetében. Pár hét alatt akklimatizálódni fog az új helyen, és lesznek új barátai.... Nyilván fél egy kicsit a változástól, de a gyerekek nagyon rugalmasak ebben.
5/22 anonim válasza:
Nem azt mondom, hogy egy gyerekkel bármit meg lehet csinálni, meg hogy nem szükséges kikérni a véleményét, de egy 7 éves ebben a kérdésben még nem tud értelmesen dönteni. Ennyi idősen én például még egy-egy új bútor ellen is ellenkeztem, mert a régihez, a megszokotthoz ragaszkodtam volna, noha azt már egyértelműen kinőttem.
6/22 anonim válasza:
Igazából szerintem nem sokat számít, hogy 7 vagy mondjuk 14 éves. Ha neked költözni kell, akkor most hisztizhet ő bárhogy, költözni muszáj lesz. Nyilván mindent megtennék, hogy neki is könnyű legyen, de egy ilyen döntést nem hirtelen felindulásból hoz meg az ember, tehát a gyerek pillanatnyi aggodalma nem nagyon számítana.
7/22 A kérdező kommentje:
Magyarországhoz közelebb, ezt nem írtam bocsi. Igen tudom hogy kicsi még, és lehet a saját félelmeimet is belelátom ebbe és emiatt döntök nehezebben. Ennek a hátterében van az is eléggé döntés képtelen ember vagyok, gyerekként mindig más döntött helyettem, megmondták mit hogyan és nehezen hozok felnőtt fejjel döntéseket, másoktól várom a megoldást vagy hogy rávezessenek valamire.
2020. szept. 21. 13:05
8/22 anonim válasza:
Érthető, és jó, hogy ezt ilyen tisztán látod, de hogy a 7 évestől várod a döntést, ráterhelnéd a felelősséget? Nagyon durván parentifikálod, ne csináld. nem, ebben nem ő dönt. Muszáj neked.
9/22 anonim válasza:
"gyerekként mindig más döntött helyettem"
Igen, ez normális
10/22 anonim válasza:
Neked kell tudni felnőttként h megéri-e... Egy gyerek főleg ha ilyen kicsi nem tudja, hogy ott ahová költözik, jobb munkalehetőségek lesznek vagy neki későbbiekben jobb iskolája lesz vagy akár rokonok miatt , mert betudnak segíteni. Gyerekek ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, csak ők ennyire nem látnak bele, mint Te felnőtt fejjel. Nyilván nem lesz egyszerű se neki se neked de muszáj akkor muszáj és ne Ő mondja meg 7évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!