Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nóra nevű kislányt mindenképp...

Nóra nevű kislányt mindenképp Nórizni fognak, ugye?

Figyelt kérdés
Imádom a Nóra nevet, férjemnek is tetszik, születendő kislányunknak is legszívesebben ezt adnánk. Viszont a becézése (Nóri) annyira már nem tetszik, nekem így Nóra formában a legszebb, ezért én így szólítanám (férjemnek is tetszik így). Mennyi az esélye, hogy a környezetünkben (rokonok, barátok) ezt tiszteletben tartanák és nem lenne rögtön Nóri belőle? Azt tudom, hogy később már természetesen nem szólhatok bele és ha a kislányomnak a Nóri tetszik jobban, akkor semmi gondom vele ha kéri hogy úgy szólítsák, viszont ha már én választom a nevét, az első években én szeretném Nórának szólítani, és szeretném, ha a környezete is így hívná. Szerintetek betartanák ezt az ismerősök, vagy mindenki, rokonokat is beleértve, rögtön Nórinak, vagy Nórikának (ez nagyon nem tetszik) szólítaná?

2020. aug. 25. 08:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Én mindig azt az elnevezést használom, amit a szülőtől hallok.

Pl. Volt egy Ferenc nevű kisfiú és babaként Ferike volt, viszont hallottam, hogy az anyja egy ideje Fecózza így áttértem arra.

Ha Ferencnek hívná, akkor úgy hívtam volna.

2020. aug. 25. 08:47
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Hát kérni lehet, aztán valaki betartja, más nem - azért ha normális a családod, valószínűleg tiszteletben fogja tartani. Viszont nagyon hamar lesz egyre több olyan szituáció, ahol már nem "szólhatsz rá" mindenkire és neki is fárasztó lesz, bármelyik is tetszik. Bölcsi, ovi, suli, különórák, barátok, barátok szülei... szóval inkább arra készülj, hogy kivédhetetlen.
2020. aug. 25. 08:52
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

Az az ismerősökön múlik.

Nekünk még az oviban se sikerül keresztülvinnünk, hogy ne biggyesszék oda a "ka" kicsinyítőképzőt a nevéhez. Elmondtuk ezerszer, a gyerek is szól, hogy nem Nórika hanem Nóra vagyok (nem ez a neve), de mindig van valaki, aki oda se figyel.

4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én Borbála lettem, anyáméknak a Bori becézés nem tetszett, ezért úgy gondolták majd Borka leszek. Amint megszülettem, már a kórházi ápolók elkezdtek Borizni, és mire hazahoztak a kórházból, már rajtam ragadt. Soha nem sikerült levakarni magamról, pedig én magam is utálom a Bori becenevet :(.
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Van 1 ismerősünk, Istvánnak hívják a gyerekét. Nem szerette volna ha Pistikézzék, úgyhogy Isikének hívja a gyerekét, és megkért mindenkit, hogy hívja így. Már az lenne a furcsa, ha valaki lepistikézné, annyira megszokta mindenki. Most megy oviba, ott is így fogják hívni, majd a suliba is.
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
En Zsofia vagyok. Utálom a Zsofit. Kifejezett keresem ellenére is mindenki lezsófiz. Nagyon idegesítő.
2020. aug. 25. 09:00
 7/15 anonim ***** válasza:
68%
Nekem picit arrogánsnak tűnik, hogy ne hivhassak norinak egy norát, nagyon adja magát, de én pl. Katalin vagyok és mindig katának hívtak, katinak soha, úgyhogy szerintem azt használja a környezet, amit tőletek hall.
2020. aug. 25. 09:04
 8/15 anonim ***** válasza:
40%
Attól hogy neked nem tetszik Nórizni fogják. Ha a gyerekednek tetszeni fog az se érdekel?
2020. aug. 25. 09:21
 9/15 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem ha szólsz miatta, akkor nem fogják Nórizni. Bár nekem becézve is tetszik.
2020. aug. 25. 09:22
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

Rokon kislány Nóra. A család tiszteletben tartotta, hogy a szülők így szeretnék, nem is szólítottuk soha máshogy, de az oviban-suliban Nórizták. Ez van, nem dőlt össze a világ. ;)

Sőt, a fiam Áron, ami szerintem pont egy olyan név, amit nem lehet becézni, erre a haverjai következetesen Árinak hívják. Wáááá!!! :))) Szóval úgy tűnik, egy bizonyos kor után ez szinte kikerülhetetlen.

2020. aug. 25. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!