Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nóra nevű kislányt mindenképp...

Nóra nevű kislányt mindenképp Nórizni fognak, ugye?

Figyelt kérdés
Imádom a Nóra nevet, férjemnek is tetszik, születendő kislányunknak is legszívesebben ezt adnánk. Viszont a becézése (Nóri) annyira már nem tetszik, nekem így Nóra formában a legszebb, ezért én így szólítanám (férjemnek is tetszik így). Mennyi az esélye, hogy a környezetünkben (rokonok, barátok) ezt tiszteletben tartanák és nem lenne rögtön Nóri belőle? Azt tudom, hogy később már természetesen nem szólhatok bele és ha a kislányomnak a Nóri tetszik jobban, akkor semmi gondom vele ha kéri hogy úgy szólítsák, viszont ha már én választom a nevét, az első években én szeretném Nórának szólítani, és szeretném, ha a környezete is így hívná. Szerintetek betartanák ezt az ismerősök, vagy mindenki, rokonokat is beleértve, rögtön Nórinak, vagy Nórikának (ez nagyon nem tetszik) szólítaná?

2020. aug. 25. 08:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%
A közvetlen környezetedet meg tudod kérni, ha olyanok, akkor figyelembe is fogják venni. Oviban is az óvónőktől függ. Főleg, ha lesz még egy Nóra. Iskolában meg már a gyereket fogják megkérdezni, hogy hogyan szólítsák, mit szeretne. Legalábbis nálunk így volt. Arra viszont mérget vehetsz, hogy az elején a Nórácskát nem tudod kiiktatni, mert egy kisbabát becézni fog szinte mindenki.
2020. aug. 25. 12:15
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Nekünk is van a baráti körben egy Nóra nevű kislány, én Nórának hívom, de többen Nórizzák.

Bár ott nem csinálnak ebből gondot.

Az emberek általában kedvességből becézik a neveket, én ezen nem akadnék ki.

2020. aug. 25. 12:16
 13/15 anonim ***** válasza:
87%
Pedig olyam aranyos,szokj hozza szerintem. De meg mindig jobb,mint nalam, a Barnabàst senki sem kepes megjegyezni es Barabásnak hivjak,amitol instant agyverzest kapok.
2020. aug. 25. 12:20
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Mi lenne, ha mondjuk majd ő döntené el, melyik formát használja/szereti???

Röhej amúgy, hogy valaki ezen pörög, hogy Nórának, avgy Nórinak hívják a gyerekét... Ember, az megvan, hogy egy betűről van szó? Eszem megáll...

2020. aug. 25. 15:34
 15/15 anonim ***** válasza:
74%

Unokahúgom Sára,a tesóm rosszul van a "Sári becézéstől,ezért előre szól új társaságban,hogy hívják Sárának. Eddig mindenki tiszteletben tartotta ezt,az oviban is mindenki így szólítja.

Szerintem úgy fogják szólítani,ahogy te is.

2020. aug. 25. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!