Van itt olyan szülő, aki tudatosan nem kérdezte és nem akarta tudni a baba nemét a szülésig?
(Első sorban leszögezném, hogy nem a mai 30+ éves generáció szüleitől kérdeznèk, akiknek esetleg még tényleg nem tudták biztosan megmondani a baba nemét.)
Olyanok válasza érdekel, akik mostanában döntöttek így. Miért döntöttetek így?
Nem volt furcsa hogy elképzeltél valamit és aztán esetleg nem az lett? Mondjuk gondolatban fiút vártál és lány lett, vagy fordítva?
Javasolnád bárkinek is hogy tegyen hasonlóan mint te? Izgalmas volt vagy legközelebb inkább megkérdeznéd?
Azért tettem fel a kérdést mert én is gondolkozom ezen.
Jelenleg a 11.hétben járok és természetesen nem tudok semmit. A családomat is leállîtottam hogy ne tippelgessenek és azon túl hogy az egészség a legeslegfontosabb nem biztos hogy meg fogjuk kérdezni a nemét.
Van már ugyanis egy kisfiam, akit egyébként mindenki lánynak tippelt először. Az ő nemét nekem már a 12.heti genetikai uh-on megjósolták, amit a prenatest is megerősített. Nem voltam csalódott, sőt de visszagondolva idegesített hogy mindenkinek el kellett mondanom hogy ne beszéljen belém semmit se😃
Jelenleg úgy érzem, hogy teljes az életem és ugyanúgy örülnék még egy kisfiúnak vagy egy kislánynak is. A férjemen is abszolút ezt érzem. Emellett a gondolataimban is 100%-ig arra fókuszálok hogy egészséges legyen, egyenlőre pedig nem képzeltem se ennek se annak el. A megérzéseimet is igyekszem elhesegetni.
Kiváncsi vagyok volt-e valaki így és hogy élte meg.
2017-ben szültem.
Nem akartuk tudni a nemét, nem is tippelgettünk, nem is volt előérzetem.
A lényeg az volt, hogy egészséges legyen.
Unisex ruhákkal/szobával készültünk, fiú és lány névvel.
Az ultrahangokon, mindig előre szóltunk, hogy nem akarjuk tudni a nemét.
Csodás érzés volt, hogy amikor megszületett, szinte azonnal felsírt, a mellkasomra tették.
S a férjem mondta, hogy
"Gratulálok Édesem, kislányunk született!"
Most várjuk a második gyermekünket, ugyanígy nem akarjuk tudni előre.
Igen en
Mind a 3 esetben meglepetes volt 🙂
A genetikan is szoltam 3x h meg ne mondja mi lesz a neme a gyereknek mert ideges leszek 🙂
UH is elore mondtam h nem erdekel fiu vagy lany.
1. Lany de fiunak gondoltam igazi fius csaj lett!
2. Fiu de lanynak gondoltam o meg finom erzekeny nagyfiu lett
3. Lany de nala mar holtmindegy volt😂 igazi csajos csaj lett
Még nem vagyok várandós, de most én is úgy állok hozzá, hogy nem akarom tudni. Egyrészt, így mindenkinek nagyobb meglepi a családban, plusz így a névvel sincs az, hogy valamelyik nagyszülő beleszól, hogy neki nem tetszik stb...
Illetve mivel nekem kiskorom óta van a fejemben egy kép arról, hogy milyen nemű gyerekkel képzelem el magam, félek csalódnék, ha a 12.héten tudnám meg, míg 40 hetesen, mikor már megszülsz egy gyereket szerintem annyira kötődsz már hozzá, hogy pont nem érdekel fiú-e vagy lány, de ezt már lehet csak én projektálom bele, javítsatok ki ha nincs így:D
Bátyámék mindhárom gyerekükkel így voltak. Amikor pocakban volt, akkor Fehérkének szólították, ill. emlegették.
Mi tudtuk a nemét, és a leendő keresztnevén szólítottuk, mikor beszéltünk hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!