Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem akarnak egyre...

Miért nem akarnak egyre többen gyereket?

Figyelt kérdés
Az én ismerősi körömben 3 nő is van aki nem akar,pedig anyagiak rendben vannak,jó munkahely és 30 körüliek!
2020. szept. 3. 18:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
94%
Mert nem vágynak rá. Ennyi. Aki nem érzi a késztetést minek vállalna?
2020. szept. 3. 18:54
 2/28 A kérdező kommentje:
Persze van benne valami,nem vagyunk egyformák.
2020. szept. 3. 18:58
 3/28 anonim ***** válasza:
83%
Nincs rá szükségem, az első válaszólót tudnám ismételni.
2020. szept. 3. 19:03
 4/28 anonim ***** válasza:
51%
Azért mert 2020-at írunk. Ma már lehet egy nőnek más életcélja is mint hogy egész nap álljon a fazék mellett meg halmokba szülje a pujákat.
2020. szept. 3. 19:07
 5/28 anonim ***** válasza:
69%

Én sem szerettem sosem a gyerekeket. Sokszor nyomtak kisbabát a kezembe, de én nem értettem a nyelvükön, nem tudtam ès nem is akartam mit kezdeni velük.

Szerintem egy síró, hisztiző, magára figyelmet felhívó gyerektől nincs idegesítőbb.

Szeretek aludni délig, vagy akár egész nap fel sem kelni az ágyból, jó néha gyorskajákon élni, egy gyerek mellett ezeket nem lehet csinálni.

Egyszerűen nem való nekem egy másik személy akiről gondoskodni kell, a macskámon kívül.

Rendezett az életem egyébként, 10+ éve vagyok kapcsolatban, feleség vagyok, mindenünk megvan.

2020. szept. 3. 19:13
 6/28 anonim ***** válasza:
89%

Mert a gyerek költség, komoly időrabló tevékenység és kötöttség, és a mai világban sok más kellemesebb tevékenységet is lehet végezni.

Igen, van gyerekem, imádom, de ne tagadjuk a nehézségeit és a "rabszolgaság"-jellegét.

2020. szept. 3. 19:15
 7/28 anonim ***** válasza:
84%
Macskát se akar mindenki. Nem kötelező semmi.
2020. szept. 3. 20:20
 8/28 anonim ***** válasza:
81%

Én elég fiatal vagyok még, de mindig is tudtam, hogy nem lesz gyerekem. Az okok amik megfogalmazódtak bennem/ felfedeztem idővel (női szemszögből):

-gyerekkoromban sem szerettem a gyerekeket (felnőttekkel játszottam, beszélgettem)

-idegesít, hogy olyan "éretlenek", nem lehet velük érdemben kommunikálni hosszú évekig (nyilván nem várom el az ellenkezőjét pl. egy babától, csak simán ilyen érzést vált ki)

-kellemetlenül érzem magam, ha arra gondolok, hogy bennem, a saját testemen belül növekszik valami más elő dolog. Undorodom a gondolattól. A legtermészetesebb dolog, nekem mégis természetellenes.

-nem fér bele az életembe, mert ez az én életem. Nem akarom azzal tölteni, hogy egy másik személyről gondoskodok

-mentális és egyéb gondok garmadáját tudnám ráörökíteni. Kinek jó az?

2020. szept. 3. 20:58
 9/28 anonim ***** válasza:
67%

29 vagyok, az általános iskolai osztàlytàrsaim közül senkinek nincs még gyereke.

Én biztosra tudom hogy soha nem akarok.

Nem akarok szarból gyereket pucolni napjàba 50szer.

Vasàrnap szeretek sokáig lustizni.

Szombaton délután vàsàrolni.

Szeretek este főzni, közben borozgatni, ordítàs nélkül.

És sorolhatnàm...

Azt hiszem nem is tudnék elviselni magam körül egy gyereket.

2020. szept. 4. 01:12
 10/28 anonim ***** válasza:
77%
Terhesség, undorodás a szoptatástól, nem szeretném hogy felvágják a gátam, nem vagyok mártír, nem akarom beáldozni a boldogságom azért hogy másnak jó legyen, kakis pelusok, folyamatos kialvatlanság, elhidegülés a férjemtől, szülői értekezletek, tanulás a gyerekkel délutánonként is, óvodai és iskolai ünnepségek, szabadságom elvesztése, megszűnök mint nő és már csak ANYA lennék, szabadidő teljes elvesztése, mondókázás a gyerekkel, idegesítő gyerekdalok nonstop hallgatása, munkapiaci pozícióm teljes elvesztése, folyamatosan taknyos köhögő gyerek az óvoda alatt, okoskodó nagyszülők és barátok, beskatulyázás, csendbe kell szexelni hogy a gyerek ne hallja, ennyi így hirtelen de tudnám sorolni még ha szeretnéd :)
2020. szept. 4. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!