Miért vetik meg azokat a nőket akik nem akarnak gyereket vállalni?
Végtére is az ő testük , nekik kell kibírni a 9 hónapnyi küzdelmet , és a szülés rettentő pillanatait. Ezeken kívül még gyakran az ő nyakába raknak minden terhet ami a gyerekneveléssel jár . (Tisztelet a kivételnek)
Amit még nem értek , hogy ha egy nő kimondja ,hogy ő márpedig nem szül , akkor a lehető legtöbb ember egy "kuss a neved " nézéssel , és egy idegesítő , lenéző beszólással nyilvánítja ki a véleményét.
Csak én látom így ?
Nem 9 hónap+szülés kellene eldöntse, hogy egy ember esélyt kapjon-e az életre vagy sem. Én el tudom fogadni, hogy ha valaki nem akar gyereket, de ez az ellenérv annyira harmatgyenge, hogy visít bennem egy hang, hogy "legalább magadnak ne hazudj, ha már nekem hazudsz!"
Ha valaki nem akar gyereket, akkor ne vállaljon, szíve joga így dönteni, de a "miért" az érdekes kérdés és szerintem megéri feltenni magadnak, és őszintén (!) felelni rá.
Én nem találkoztam ilyen "lehető legtöbb emberrel", amíg még soha nem akartam gyereket :) de magam sem szólnék le emiatt mást. Van egy ismerősöm, aki folyton hangoztatja, hogy na ugye, hogy csak kolonc a gyerek, ő sosem akart, amikor meg én mesélem a gyerekekkel az élményeim a mi van veled kérdésre - nekem meg az esik rosszul azért, mert ne rajtam vezesse le, de ettől még nem minden gyerektelen ismerősöm ilyen antiszoc. Szóval hülyeség ez az egész osszuk csoportokra a társadalmat és panaszkodjunk... az emberek a gyerekvállalástól függetlenül is lehetnek bunkók, ahogy a mai öregek is voltak "nahát ezek a mai fiatalok", nem is beszélve az autósok vs. biciklisekről... és még sorolhatnám a klisés előítéleteket. Ha valaki nem a neked tetsző módon nyilvánítja ki a véleményét bármiről és ez nagyon idegesít, akkor ne barátkozz vele vagy legalább ne beszélgess vele arról a témáról, mert nem éri meg.
És ne ingereld a topicba járó "lehető legtöbb" anyukát a gyerekesek szidásával :) (Elnézést, ha neked nem állt szándékodban, csak mostanában többen is ezért járnak ide gyanúsan valami fura önigazolást keresni ezzel.)
Nem vetik meg jobban, mint az 1 gyerekest, vagy a sok gyerekest...
Nekem tudatosan egy van, de néha megkapom a "majd meggondolod magad", meg a "kell a tesó"...stb.
Akinek meg 4 vagy több van, az meg megkapja, hogy minek ennyi. Aki nem akar, azt sem különböztetik meg jobban...
SZóval van egy szűk látókörű réteg, aki megveti a másikat ezért, vagy azért...
Ne vedd magadra.
Szerintem az emberek zöme nem foglalkozik azzal, hogy valaki akar e gyereket vagy nem.Engem soha nem kérdezett senki a rokonokon kívül,de nekik sem kellett magyarázkodni.
Azon sokkal jobban meglepődtek mikor mégis lett 36evesen.Na ott kérdezgették, hogy akartuk vagy becsúszott.😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!