Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet gyereket...

Miért nem lehet gyereket vállalni manapság az országban?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..

Elég megnézni a válaszokat és a lepontozásokat. Én is hozzászóltam, többször is, le lettem pontozva, de az mindegy is.

Szerintetek ma egy atlagos hazaspar bevetele nem elegendo egy gyerek tisztesseges felnevelesehez?

2018. aug. 31. 00:45
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
Elnezest az ekezetek hianyaert a vegen, mobilrol irok es ott mar elfelejtettem.
2018. aug. 31. 00:46
 2/40 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos valóban nem elég

Vagy hotelt nyögik

Vagy a bérleti díjak

Irgalmatlanul magasak ezek az árak.... Vannak olyanok akin rgyedül fenn sem tudják magukat tartani

Így nem biztos, hogy beválllalja az ember

Ha igen, amúgy megoldja, de tudatosan egy nagyon átlag párnak nem egyszerű

2018. aug. 31. 01:42
 3/40 anonim ***** válasza:
42%

Lehet, csak idehaza nincsenek jó kilátásai. Ebbe a szétrókázott, tönkretett országban, amit már csak a Fityisz hazugsággyára tart egyben...nem hiszem, hogy ez jó ötlet.

Annak semmi értelme, hogy a vadkapitalizmus adósrabszolgájaként tengesse minimálbérből az életét...

2018. aug. 31. 04:05
 4/40 anonim ***** válasza:
59%
Az attól függ hogy mennyire művelt a pár. Ha a nyolcat is csak nagy nehezen nyögték ki akkor hamar jön a mindent megmentő baba és ahogy ráérez a párocska az olcsó hús ízére és amíg eltartjuk őket jön egyik a másik után.
2018. aug. 31. 04:13
 5/40 anonim ***** válasza:
88%

2. Vagyok

* hitelt nyögik

Elilvastam a linkelt kérdést. Néhàny választ.

Szerintem az is fura, hogy valaki átlagfizetésnek vagy az alattinak tekinti a 200e ft-ot

Pedig 200 már nem olyan rossz ( sajnos)

Azért 2*200 ból nem lehet nagyvilági életet élni, de átlagosan, gyerekkel is lehet

Az átlag magyar nem keres ennyit, max sok túlórával.

Akarat kérdése..

De a mai fiataloknak "jár" Tunézia, Thaiföld... Az ájfóón.. De a legújabb ám.

Így nehéz lemondani egy gyerekétt..

Aztàn persze a tisztességes felnevelés is ezt jelenti számukra

2018. aug. 31. 06:17
 6/40 anonim ***** válasza:
93%

Kíváncsi vagyok milyen válaszokat fogsz kapni.

Csak mert ezen az oldalon pár hónapja megkerdezte valaki, hogy mennyi a havi jövedelmük és hány gyereket tartanak el belőle. Eléggé megragadt bennem a kérdés, mert meglepodtem a válaszokon, ugyanis 800.000 Ft-os jövedelem volt az átlag.

Ahhoz képest eddig nem kaptál ilyen választ. Akadt 1 millió felett is.

Nem tudom. Lehet, hogy van ilyen, de nem hinném, hogy ez az átlag.

Mondom ezt úgy, hogy mindketten diplomasak vagyunk a férjemmel.

2018. aug. 31. 06:56
 7/40 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk most tényleg havi 850 000 körül van a bevétel( nyilván nem gondolom, hogy ez lenne a magyar átlag), de amikor a fiunk született kb. 300 000 volt, mégis vállaltuk. Gondolkodunk még egy gyereken, most persze nem az anyagi rész miatt kérdéses a dolog.
2018. aug. 31. 07:12
 8/40 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, csak nem egyszerű. Át kell gondolni nagyon, amennyire lehet előre tervezni.
2018. aug. 31. 07:13
 9/40 anonim ***** válasza:
71%

Én azt mondom, aki élhetetlen, suta, az minden más országban is lesz max. több pénzért fog mosogatni egy londoni bárban, mint egy magyarban.

Mi a férjemmel mindketten diplomások vagyunk, s mindketten vezető beosztásban egy-cégnél (kereskedelem és számvitel). Mi alulról kezdtük, nettó 80 ill. 60e fizukért 10-11 éve. Ma ő nettó 430e, en 410e. Mert szorgosak voltunk, túlóráztunk ha kellett, és megpályáztuk a lehetőségeket cégen belül.

2 gyereket nevelünk.

Egyébként a legjobb gyerekkori barátaink is 2-4 gyereket nevelnek, családi házban (mi panelban mondjuk de 4 szobás), van rendszergazda, könyvelő több is, vállalkozó és cukrász is..boldogok, tanultak, és oké nem jut hawaii nyaralásra de minden oké.

A magyarral megmondom mi a baj: lusta dolgozni és kikaparni magának a gesztenyét mint a xar, de az igényei a csillagos egben vannak és folyton bilibe lóg a keze! Tudom, mert interjúztatok rendszeresen a részlegembe, férjem is. A sok fiatal mind-mind min. 400 nettó kezdőt akar, cégesautót meg egy éven belül már legalább senior manager akar lenni...na EZÉRT tartanak ott hogy ki kell menniük mosogatni mert ilyen irreális pink szemellenzővel akarnak itthon munkát keresni.

34 vagyok, nem idős, de bezzeg én megdolgoztam a mostani pozíciómért ahogy az ismerőseim is mind alulról kezdték. A mostani fiatal munkakezdő generáció meg egyből akar vezérigazgató lenni meg kocsit a segge alá aztán ha nem kapja meg hőbörög, hogy "élhetetlen nyomor van én ide nem szülök"

Idióták. Vissza kéne dobni a magyar fiatalokat egy jó pár évtizeddel ezelőttre, amilyen puhány majmok ott sírnák el magukat! Szüleim-nagyszüleim korában még többet kellett dolgozni és még korábban, és nem lehetett élősködni a kamufősulin 30 éves korig, nem volt mindenkinek kertesháza (ami most ezeknél a nagyravágyóknál ALAP, panelba már nem is szülnek mert fuj), 2 generáció élt egy lakásban. Midjárt értékelnék ami most van és ELKEZDENÉNK felnőni agyban is.

2018. aug. 31. 07:17
 10/40 anonim ***** válasza:
83%

Valahol az utolsó válaszoloval értek egyet,32 évesek vagyunk a férjemmel. Gyakornokként kezdtük távoktatáson fejeztük be az egyetemet. Végig haladtunk a ranglétrán és igen az interjukon ma bizony így kezdik,400 netto,kocsi..

Sajnos ez általában nem így megy.

Mi és a barátaink nagyobb része is boldogul itthon,aki külföldre ment az ott is szív meg itthon is szívott...

Van olyan ismerősöm akik kimentek mert itthon nem akartak a kisvárosi nagypapa házába költözno,mert onnan 30 perc auto útra lett volna a munkahely,kiment Angliába,rakodó munkás lett belöle barátnője takarít,9-en tudnak bérelni egy házat,ide szült gyereket folyton költöznek, szerintem itthon jobb lett volna.

Nekünk 3 gyerekünk van szerintem lehet itt is boldogulni,ha akar az ember.

2018. aug. 31. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!