Miért nem lehet gyereket vállalni manapság az országban?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..
Elég megnézni a válaszokat és a lepontozásokat. Én is hozzászóltam, többször is, le lettem pontozva, de az mindegy is.
Szerintetek ma egy atlagos hazaspar bevetele nem elegendo egy gyerek tisztesseges felnevelesehez?
Én átlag környezetben élek Budapest ill. Szolnok megye.
Átlag rokonaim vannak, átlag barátok.
Tehát nincs a környezetben nagyvállalkozó, vezető beosztású stb de senki nem szegény.
450-600 ezer bevétel mindenkinél megvan a 2 szülő keresetéből.
Nálunk is. (Most jön az első baba)
Mindenkinek van 1 de inkább 2 gyereke.
Ennyi pénzből szinte mindenre futja még 70-80 ezres lakáshitel mellett is, ha nem cigizi, alkoholizál el a pár százezret.
Lásd pl mi:
Lakáshitel:80e
Rezsi: 40-50e
Kaja nagybevásárlások kb 10 naponta: összesen 50e
Ez 180ezer.
Keresünk kb 500-at ketten (sima alkalmazotti munka, férjem logisztikus, én vámolok)
A maradék 320 bőven elég szórakozásra, gyereknevelésre, autó fenntartásra, ilyesmikre.
És sajnos az ismertségi körünkben messze nem mi keresünk a legjobban.
Nem hiszem, hogy nem lehetne gyereket vállalni.
Csak most divat lett erre fogni, hogy miért nem akarnak..
25N
11
Egy gyerek felnevelése az egyetem végéig nem abból áll, hogy idézlek: "megvedd a kaját és pár olcsó gyerekruhát".
Egy gyereket felnevelni nem annyi, hogy tele és szárazon tartasz.
21
Az kizárt, hogy 2 ember 50 ezerből eszik-iszik egy hónapban. És akkor még a tisztálkodószerek, és a többi.
Ha valakinek van stabil munkahelye és keres gyenge 200 körül na meg persze a párja is akkor ha nem is lazán de egy gyereket biztos lehet vállalni gond nélkül.Főleg ha mondjuk nincs adóssága a párnak és mondjuk egy megörökölt felújított házba költözhetnek.
Mi már jóval azelőtt kimentünk, hogy a gyerektéma felmerült.Nem volt piszkos munka az elején a mosogatás, de itthon sem válogattunk hanem ott dolgoztunk ahol többet fizettek.Pillanatnyilag viszont ha azt nézem, hogy a mai fizetésem milyen nem hiszem, hogy egy netes bolt csomagolója otthon keres 1millát.Én ennyit keresek(párom többet) és nincs más dolgom mint reggel 8-tól este 4ig ott lenni.Persze hajtós.DE speciel otthon is hajtós volt a munka és ott is napi 10 órába toltuk én is párom is.Aki követ vet rám azért mert ezt választottam azért nézzen a lelke mélyére.Párom jobban keres.Pár év alatt annyit tettünk félre amivel biztos egzisztenciát teremthetünk magunknak, ha esetleg haza mennénk.Ennyi.
Viszont ha otthon csúszott volna be baba azt is megoldottuk volna.
Nekünk kettőnknek 100 alatt nincs meg a kaja havonta
Igen benne van, 1cs wcpapír, egy nagy mosószer, egy-két öblítő, felmosó, de ígyis 100 a legalja a kajának
A legfontosabbat hagyjtok ki mindannyian: nem a bevétel a legfontosabb: a megtakarítás. Ha van 6 havi félretéve, akkor nem gond, ha amíg az egyik gyeden van, a másik félnek mondjuk eltörik a bokája szilánkosra, és 2-3 hónapra munkaképtelenné válik. Bárkivel megeshet.
Vagy egyszerűen elromlik a hűtő, a mosógép egyszerre, plusz a gyereknek Dévény-torna kell.
Tehát, átlaggos keresmény+ megtakarítástól kell elkezdeni gondolkodni.
Azt írtam, a nagybevásárlások
Sehol nem írtam, hogy mellette nem megyünk el a pékségbe, vagy étterembe néha, vagy reggel a kisboltba, de azt még sosem számoltam.
Nagybevásárlásra ennyi megy..
Utána max pékáruért, apróságokért megyünk a kisboltba.
Tisztítószereket én nem veszek-kapjuk.
Kozmetikumokat meg megint nem számoltam, mert az opcionális,mi drágákat használunk, van amit havonta, van amit félévente veszünk.
24: csomagolóként 1 milla?
Hol dolgozol?
Mert én Londonban, mérnökként keresek 1.2 milliót szombatokkal
Melyik országban vagy?
Bocsi, nem hazudtollak meg,de kicsit fura, egyenesen inkább hihetetetlen.
28
Angliában vagyunk mi is.
9 éve dolgozom a cégnél.Ennyi a fizetésem, nem csak nekem.20-an vagyunk váltott műszakban.Minden második szombat,vasárnap meló.Ez nagy cég.Viszont egyáltalán nem elrugaszkodott a fizetésünk, mert ismerősöm idén kezdett ugyancsak neten áruló boltban csomagoló összeszedőként 1700 fontért ugyancsak Londonban.
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak.
Az itt hozzászólók többségével egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!