Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vetik meg azokat a...

Miért vetik meg azokat a nőket akik nem akarnak gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Végtére is az ő testük , nekik kell kibírni a 9 hónapnyi küzdelmet , és a szülés rettentő pillanatait. Ezeken kívül még gyakran az ő nyakába raknak minden terhet ami a gyerekneveléssel jár . (Tisztelet a kivételnek)

Amit még nem értek , hogy ha egy nő kimondja ,hogy ő márpedig nem szül , akkor a lehető legtöbb ember egy "kuss a neved " nézéssel , és egy idegesítő , lenéző beszólással nyilvánítja ki a véleményét.

Csak én látom így ?

2018. szept. 26. 15:17
1 2
 12/18 anonim ***** válasza:
6%

Számomra olyan hihetetlenek ezek a történetek, hogy aki nem akar gyereket, azt majdhogynem leköpik, meg direkt nem kap fizetésemelést stb...

Meg az egész hisztit nem értem ami itt a gyk-n megy ez körül.

Senkit nem érdekel ki akar szülni és ki nem. Ezt látom a valóságban is, meg itt az oldalon is.

Csak mindig jön ilyen önsajnálós emberke aki itt játssza el a hattyú halálát, amiért ő nem akar szülni. Fárasztó.

2018. szept. 27. 07:19
 13/18 anonim ***** válasza:
12%
Aki tudatosan eli az eletet es nem akar szulni, az nem jon ide "vinyogni" ahogy masok is hasznaltak ezt a kifejezest. Hanem eli az eletet es nem foglalkozik azzal, hogy esetleg mas mit gondol a szemelyes dolgairol. Amugy meg szerintem sok anyanak, ha van egy kis szabad ideje a gyerek vagy a gyerekek mellet pont, hogy nem ilyesmire fogja pazarolni az idejet hogy ki miert nem szul. Vagy tevedek?
2018. szept. 27. 09:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én se szeretnék, de egyelőre még nem furcsállta senki. Igaz, nem is kérdezik, talán a korom miatt még nem (28 vagyok), illetve mivel még nem vagyunk házasok a párommal, így inkább az van napirenden, hogy mikor lesz az esküvő. Aztán esküvő után már lehet, hogy kapnánk, hogy "mikor jön a gyerek?".

Egyébként úgy látom, hogy aki kötözködni akar, meg nincs jobb dolga, mint másnak az életével foglalkozni, az úgyis beszól mindenkinek: - miért nincs gyerek? - miért csak egy van? - miért van három, ez nagyon sok!

2018. szept. 27. 09:26
 15/18 anonim ***** válasza:
83%
Kedves 12-es, ha hiszed, ha nem, tényleg azért álltunk a pénzosztásnál a sor végén, mert nem volt gyerek. Ezt kertelés nélkül megmondták. Amikor még egyedülálló voltam, akkor is ez volt a helyzet, megmondták, hogy nekem nincs rá szükségem és pont. Mellesleg nem rinyálni jöttem ide, elég öreg vagyok már, túl vagyok rajta. Csak a tapasztalataimat írtam le, azt hittem, erről szól a kérdés.
2018. szept. 27. 17:45
 16/18 anonim ***** válasza:
50%
#15 és nem hagytátok ott a vérbe azt a munkahelyet? tartsák fenn a céget a sok "jaj, ma nem jövök, mert Jencike beteg" alkalmazottal :D
2018. szept. 27. 20:58
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
#16-os Jogos a kérdés, otthagytuk. De attól ez még megtörtént, meg az is, mikor a gyerekes hiányzott, vagy nem csinálta meg a munkáját, velem csináltatták meg.
2018. szept. 27. 22:12
 18/18 anonim ***** válasza:
63%

17, akkor az lenne igazságos, hogy akinek gyereke van, az ne maradhasson otthon vele, amikor az beteg, mert akinek nincs az várhatóan kevesebbet fog hiányozni...? Mert gyerekesként én inkább ilyen szituációkat élek és hallok "sorstársaimtól", nem azt, hogy még előnyük is származna belőle a munkahelyen. Állásinterjún elvileg nem szabad megkérdezni, akarsz-e, de szinte mindenütt megkérdezik a 40 év alatti nőket (fölötte meg már az a baj, hogy öreg). És ha terhes leszel, persze szembe gratulál a munkáltató, de max. annak örülnek, hogy kevesebb merszed lesz váltani.

A népességfogyás miatt (elöregedés és egyre durvább kivándorlás) próbálják meg ezt ellensúlyozva a munkahelyek felé is anyagilag támogatni és nagy nemzeti szólamokkal népszerűsíteni központilag a gyermekvállalást, és ezért van újra ennyire szem előtt és okoz konfliktusokat. Ezt persze érezheti egyénileg igazságtalannak az, aki meg nem akar gyereket, hiszen ő sem alacsonyabb rendű polgár, sőt többet is dolgozhat (sőt az szinte biztos, hogy könnyebben vállal be túlórát és sokszor lelkesebb a munkája, mint a magánélete iránt, bár persze nem lehet általánosítani), de akkor is a mai gyerekeknek kellene majd (ha nem omlik addig össze...) fenntartani valahogy az összes jövőbeli nyugdíjast, na meg akinek gyerek van, az tényleg többet költ itthon és nagyobb eséllyel marad is itthon.

2018. szept. 28. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!