Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nem akarnak gyereket,...

Akik nem akarnak gyereket, miben találták meg az élet értelmét?

Figyelt kérdés

Sokat hallom tőlük kritikaként, hogy akinek az élet értelme csak a gyerek, az már önmagában szomorú. Valahol értem is ezt, én sem tudom még, hogy akarok-e, így csak a kíváncsiság vezérelte a kérdést, hogy ti akkor miben találtátok meg, ha nem a gyerekben?

(Szuper lenne, ha ezt a megosztó témát takaró kérdést az érintettek válaszolnák meg, és nem alakulna ki háború. Köszönöm!)

2020. szept. 1. 16:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
47%
Olyan embernek nem szabadna soha gyereket vallania, aki azt vallja, az élet értelme. Tönkre vágja a gyereket.
2020. szept. 1. 16:51
 2/25 anonim ***** válasza:
85%
Habár még nem tartok ott, de szeretnék találni egy munkát, amit szeretek végezni, szeretnék elszakadni a bántalmazó családomtól, esetleg a párommal élni. Ha ezt valaha elérem, ez lesz az életem értelme. Egy gyerek sosem lenne az életem értelme, mivel tudom, hogy nem szeretném. És tudom milyen érzés szeretet nélkül felnőni, szóval nem tenném ki ennek a gyerekem, így jobb is, ha másban találom meg az életem értelmét.
2020. szept. 1. 16:53
 3/25 anonim ***** válasza:
68%

Én vallásos vagyok, hiszem hogy terve mindenki számára van Istennek. Az én életemnek van értelme, ugyanúgy mint mindenki másénak. A munkám eleve olyan, ami emberekkel, gyerekekkel kapcsolatos így az én esetemben ez még szembetűnő is. Nem szeretnék gyereket, de ettől függetlenül, ha lesz (pl el tudom képzelni, hogy vállalnék a párom "kedvéért", nyilván ez úgy értendő hogy én is eljutok oda, de alapvetően ő akarná), akkor szeretni fogom. Akkor nyilván az egyik életcélom az lenne hogy sok szempont szerint felneveljem. De nem az az életem értelme, hogy gyereket vállaljak. Én már látom, hogy az én életemnek milyen értelme van, pedig gyerekem nincs. Tudom, hogy milyen gondolatok fognak átlendíteni, amikor jön majd rosszabb időszak az életemben.

Szerintem aki nem látja a saját életének az értelmét (a gyerek felnevelése mellett) az könnyebben elveszti a türelmét, a nyugalmát.

2020. szept. 1. 17:02
 4/25 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem rossz kategóriában kérdezed.
2020. szept. 1. 17:12
 5/25 anonim ***** válasza:
95%

Nekem a szabadsàg volt ertelme.

Vegre nem szolnak a szülök bele semmibe oda megyek ahova akarok amikor akarom azzal talalkozom akivel akarom ott dolgozok amerre az en motivaciom sugja, felépithetem a sajat eletem függetlenül mindentöl, ha akarom random a terkepen is valaszthatok egy varost mit akarok kiprobalni, önmegvalositas.

Megélni a teljes szabadsàgot egyszerüen. Nem is voltak soha ilyen agyalàsaim hogy mi értelme az egesznek

2020. szept. 1. 17:24
 6/25 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ez egy hülye megfogalmazás/megközelítés.

A gyerek nem egy olyan típusú cél, mint egy jó munkahely vagy egy nyaralás vagy egy szép ház, hanem az egyik legerősebb emberi ösztön, mint az evés vagy a lélegzés (sőt, sokan az életüket is képesek odadobni a gyerekükért, szóval még ezeknél is mélyebb ösztön lehet).

Pont ezért tartom hülyeségnek, mikor a meddőket cseszegetik, hogy keressenek másik célt meg értelmet az életükben. Hát ez egy hülyeség, mert a gyerek utáni vágyat, mint ösztönt, nem lehet nyaralással meg ilyesmikkel helyettesíteni az életben, ezek iránt ugyanis a vágy sem akkora.

A többség hamarabb tudja nyaralások, mint gyerek nélkül elképzelni az életét.

De nyilván vannak kivételek, akikben nem ilyen erős a szülői ösztön, ők szoktá mondogatni, hogy túl kell lépni, ha nincs gyerek és más célt találni. Ők nem érzik ezt a késztetést olyan erősen, ezért nem is értik, mit ért az alatt valaki, hogy a "gyerek az élete ertelme".

Normális értelemben nem azt, hogy ráakaszkodna a gyerekre, hanem azt, hogy a világon semmit nem szeret annyira, mint a gyerekét.

2020. szept. 1. 17:28
 7/25 anonim ***** válasza:
94%
Én szeretnék gyereket, de nem ez az életem értelme. Az életnek az az értelme hogy mindig legyenek céljaid. Én nem értem az olyan szülőket, főleg anyákat akik azt tartják életük fő céljának hogy legyen egy gyerekük és miután ez meg van úgy viselkednek mintha ők már letettek volna valamit az asztalra és ezzel be is teljesítették életük célját. Az én célom pl jelenleg az esküvőnk, majd persze a gyerek, de emellett szeretnék tanfolyamra járni és későbbiekben a hobbimat szeretném munkaként űzni. Ezt persze, család, gyerekek mellett. Nem szeretnék olyan anyuka lenni akinek ha felnőnek a gyerekei és kirepülnek otthon ül kétségbeesetten, hogy mi lesz most?
2020. szept. 1. 17:36
 8/25 anonim ***** válasza:
97%

Először is a munkában, hogy mindig képezzem magam a szakmámban, mindig tanuljak, jobb legyek. Szeretem a munkám, egészségügyben dolgozom ahol bőven van fejlődési lehetőség, ahol minél többet tanulsz és tudsz, annál jobb lesz a betegeknek.

Aztán, hogy a férjemet szeressem, sokat utazzunk, boldogok legyünk.

+ egy kutya :D

2020. szept. 1. 18:08
 9/25 anonim ***** válasza:
31%
Le leszek pontozva, de komolyabb célt nem tud valaki írni, mert azért ezek közül egyik sem egetrengető, hogy az anyáknak odavágják, hogy ez a céljuk. Anya vagyok, van munkám, párom, kutyánk, macskánk, járunk nyaralni, szórakozni. Az, hogy ne legyen kötöttség az életedben és szabad legyél, az lehet cél, hogy olyan munkád, párod, időbeosztásod stb.legyen. Egyébként a kérdés jó. Ismerek olyan nőket, akik olyan karriert futottak be, ami gyerekkel nem vagy a kapcsolatuk rovására ment volna, viszonþ a többségnél semmi extrát nem látok. Nem gond, ha nem akar, éljen mindenki szabad belátása szerint, viszont ez a vagdalkozás, hogy ez a célja csak, hát kevés kivétellel, nekik még ennyi sincs.
2020. szept. 1. 20:10
 10/25 anonim ***** válasza:
84%
Azért mert te nem látsz semmi extrát, ő még élheti meg annak. Valószínűleg ők sem latnak semmi extrát te anyaságodban. Innen van a félreértés.
2020. szept. 1. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!