Késő lehet már gyereket vállalnunk?
Én 38 éves vagyok, a feleségem 37. Egyikünknek sincs korábbi kapcsolatból gyerek. Pár éve ismerkedtünk meg és tavaly novemberben házasodtunk össze. Viszont mindkettőnk szülei az óta is hiányolják, hogy nem jelentettünk még be unokát. És ma voltunk feleségem szüleinél, ott volt a huga a gyerekével és szintén előjött a téma hogy nálunk végre mikor lesz, így bő 7 hónappal az esküvő után.
És itt jön a kérdés lényege: szerintünk már túl idősek vagyunk a gyerekvállaláshoz. Vagyis magához a vállaláshoz nem, de mire teljesen felnő, már egyáltalán nem leszünk fiatalok, ha egyáltalán megélném hogy önállósodna, külön költözne, stb. majd ő is.
Szerintetek is már lekéstünk a vállalásról? Vagy ti bevállalnátok ilyen korban is arra tekintettel, hogy pl mikor majd felnő ti hány évesek lesztek? És pl szülni vagy maga a terhesség nem kockázatos ennyi idősen?
Egyáltalán nem késő, szerintem. De a fontos az, hogy az, aki apa és anya lesz, hogyan gondolkodik erről.
36 vagyok és most tervezzük a harmadikat. Egyáltalán nem tartom öregnek magam, sőt!
De ha te úgy érzed, neked nem való, nem akarod, akkor nem kell bevállalni. Az a fontos, hogy ti mit gondoltok.
#1: Oké, de nálatok már a harnadik lesz. Gondolom az első nem pár éve született, te még bőven megéled ahogy felnő.
#2: Tudom, sőt unokatesóm apja 48 volt szóval nálunk sem ismeretlen a dolog.
Nagyon szeretnénk, de ha a korunkra gondolunk bizonytalanok leszünk.
37 voltam, a férjem pedig 41,amikor született a lányunk, aki most 12 eves gyönyörű, okos nagylány lett azóta. Én nem érzem semmilyen hátrányát eddig. Vágytunk rá, azért született. Nem a társadalmi vagy a család nyomasara. Imadom az érzést, hogy szülők lehetünk.
Egyaltan nem késő, de csak tényleg akkor vállaljatok, ha szeretnétek. Nem setagalopp pld már a legelején sem, de mikor ranezek, elszáll minden rossz. 🙃
Bátyámat 36,5 évesen, engem 39 évesen szült anyukám (apukámmal egyidősek). Most tesóm 31, én 29, és nekem van már gyerekem. Simán megélhetitek, hogy felnőjön, elkõltözzön, megházasodjon...
De nyilván csak kényszerből ne akarjatok gyereket, ezt nektek kell eldöntenetek. Viszont szerintem a kor nem akadály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!