Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik nem akarnak gyereket,...

Akik nem akarnak gyereket, miben találták meg az élet értelmét?

Figyelt kérdés

Sokat hallom tőlük kritikaként, hogy akinek az élet értelme csak a gyerek, az már önmagában szomorú. Valahol értem is ezt, én sem tudom még, hogy akarok-e, így csak a kíváncsiság vezérelte a kérdést, hogy ti akkor miben találtátok meg, ha nem a gyerekben?

(Szuper lenne, ha ezt a megosztó témát takaró kérdést az érintettek válaszolnák meg, és nem alakulna ki háború. Köszönöm!)

2020. szept. 1. 16:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk én a másik oldal "vagdalkozását" sem igazán értem, hogy miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek a gyereken kívül is van értelme és célja az életének, ugye és ha valaki teszem azt azt mondja, hogy ez a cél a karrier, utazás, hobbi, nyelvtanulás, önmaga fejlesztése stb, akkor arra némelyek lealacsonyítóan csak annyit mondanak, hogy hát nem az nem túl sok vagy annyi sem, mint nekik a gyerekvállalás, hát azért na..

Van, aki gyerek nélkül nem képes értelmét látni a saját életének és önmagában nem tud boldog lenni, de szerintem azt sem kell megszólni/beszólni, aki minderre képes. Kinek mi a prioritás az életében, egyik sem kevesebb a másiktól.

2020. szept. 1. 20:21
 12/25 anonim ***** válasza:
22%

10.

Mint írtam, már megint ezzel az anyasággal vagdalkozol, miközben leírtam, hogy ugyanazok a dolgok megvannak a legtöbb esetben az anyák életében is. Én nem szoktam senkinek megkérdőjelezni a döntését, hogy nem akar, mert megértem, nekem is vannak dolgok, amitől a hideg futkos a hátamon, viszont nem is degradálom le őket, főleg, ha ennek ellenében nem is tudnék felmutatni többet. Erre te megint csak ezzel tudsz visszavágni, miért amiket felsoroltál, azt szerinted egy nő, aki szült nem teszi meg?

2020. szept. 1. 20:36
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak aki tudatosan nem akar gyereket mert masban talalja meg az örömöt az többet lát abban, ami egyes anyáknak IS megvan, és nekik egy dolog az 1000 más mellett, és amire csak osztottan tudnak/akarnak figyelni. Hiába van mondjuk egy anyának egy munkája ha nem tudja profi szinten végezni csak az alap megy neki, mert estére kaját kell csinálnia a gyereknek. Aki meg tökéletesìteni tudja annak nyilván mást jelent ugyanaz a munka és csak papiron van meg az anyának is ugyanaz.
2020. szept. 1. 20:43
 14/25 A kérdező kommentje:

De honnan tudod, hogy az nem "több"? (Én nem pontoztalak le, És javaslom ezt másoknak is, olyan jó lenne, ha békés kommunikáció zajlana, ertekitelet nélkül)

Nekem a házasságom fenntartása bazi nagy eredmény, mert a férjemmel mindketten olyan családból jöttünk hogy csoda, hogy nem drogosok, alkoholisták vagyunk. Ez nincs a homlokomra írva, de kőkemény munka van, pusztán az érzelmi biztonságunk megteremtésében. Hogy akarom-e ezt a munkát egy gyerekkel fokozni, az kérdéses. De én sok gyerekmentesnel azt látom, hogy felelősen döntenek erről, mert nem érzik magukat kepesnek egy egészséges ember felnevelésére. Persze van, aki egyszerűen nem akar, nem erős benne ez az ösztön es talal más célt. De én úgy látom, minden célban, barmi legyen is az, sok munka van. És nem lehet rangsorolni.

2020. szept. 1. 20:46
 15/25 anonim ***** válasza:
13%

13.

Látod ebben is tévedhetsz, 2 szakmában is dolgoztam és gyerek mellett is többet le tudtam tenni az asztalra, mint a gyerektelenek mellettem, ez nem ezen múlik. Írtam, hogy elfogadom, hogy nekik mi a fontos, de ne degradáljon engem az anyasággal, ha nem tudott többet lerakni, mint én, hogy csak ezt tudom felmutatni. A másik, vannak anyuka ismerőseim, akik 3 gyereket nevelnek, beteg gyereket nevelnek fel nagyon szépen, őket se degradálnám, mert ami munkát beletesznek, semmivel nem kisebb, mint nagyon sok gyerektelen munkája, mégis lenézően odavágják, hogy szaporodni mindenki tud, ja azt lehet, de normálisan felnevelni már kevesebben, és ha ő ebben látja az életét, azt ugyanúgy el kéne fogadni, mint, aki a hétvégi bulikban, karrierben, kutyában stb., mert az sem több, mint gyereket jól nevelni.

2020. szept. 1. 20:57
 16/25 anonim ***** válasza:
82%
Lehet azoknak a gyerekteleneknek akikről te beszélsz nem a munka volt az elet értelme, így ez hülyeség összehasonlítás szempontjából 🤦‍♀️
2020. szept. 1. 21:22
 17/25 anonim ***** válasza:
24%

16.

Igen értelmetlen, nézd meg a világ befolyásos nőit és tele van a lista édesanyákkal. Szerintem felesleges méricskélni, mert ez nem arról szól, hogy ki értékesebb, hanem, hogy ki, hogy akar élni, ezért az egyik oldal se kéne, hogy megvetően vagdalkozzon a másik oldalra.

2020. szept. 1. 21:28
 18/25 anonim ***** válasza:
90%

#15 Mondjuk vicces, hogy te háborogsz a vagdalkózáson, miközben te élből úgy indítasz, hogy úgysem tudnak a gyermektelenek az anyáknak semmi "olyan" célt felmutatni, mert hát bármit is mondanak, azt gyerek mellett is lehet és te ezért vagy több, mert te mindemellett anya IS vagy. És különben is az ő céljuk "semmi extra". Azért remélem érzed a kettős mércét.

Attól még, hogy egy gyerektelen azt mondja neki nem egy gyerektől, ergo nem egy másik ember meglététől függ az élete értelme és a céljai között az van, hogy sikeres karriert fusson be és/vagy, nyelveket tanuljon, világot lásson stb, akkor nem értem miért kell kapásból megsértődni, hogy pff ezt anyaként is lehet és nekem úgysem tud senki olyan célt mondani. Minden szavadból süt, hogy te többnek érzed magad, pusztán azért mert szültél. Ja és az külön gáz, hogy magától értetődőnek veszed, hogyha egy nő anyuka és pl elért dolgokat a karrierjében, az többet ér attól a nőtől, aki "csak" sikeres a karrierjében.

2020. szept. 1. 21:30
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vagdalkoztam, csak ironikusan megjegyeztem az addigi válaszokra, hogy ezekben mi olyan hatalmas nagy extra, amit egy anya a gyereke mellett ne tűzhetne ki célnak, kivéve a kötettlenséget, hogymindig megkapjuk, hogy csak szaporodni tudunk, persze, akinek nincs gyereke, az valami magasztos célokért küzd,amit mi szaporodók nem tudnánk, mertmi csak azt tudjuk. A barátnöim felének nincs gyereke, szerencsére normálisak és nem jönnek hasonlóval, hanem normálisan elmondják, hogy nekik nem kell gyerek, nem akarnak kötöttséget, nem akarják a karriert összehozni az anyasággal, nem szeretik a gyerekeket stb. Egyik szájából sem hallottam a szaporodás szót és, hogy beskatulyáznának valakit, hogy az anyaság mellett nincs élete.
2020. szept. 1. 21:40
 20/25 anonim ***** válasza:
85%
Igen, nézd meg a hogy világ vezető emberei között (bármilyen terület!) arányában milyen kevés nő... na vajon miért? Külön ágazat foglalkozik ezzel a problémával, szóval ez öngól volt.
2020. szept. 1. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!