Akik nem akarnak gyereket, miben találták meg az élet értelmét?
Sokat hallom tőlük kritikaként, hogy akinek az élet értelme csak a gyerek, az már önmagában szomorú. Valahol értem is ezt, én sem tudom még, hogy akarok-e, így csak a kíváncsiság vezérelte a kérdést, hogy ti akkor miben találtátok meg, ha nem a gyerekben?
(Szuper lenne, ha ezt a megosztó témát takaró kérdést az érintettek válaszolnák meg, és nem alakulna ki háború. Köszönöm!)
Én egyszerűen magát az életet értékelem, a saját életemet, szeretek élni. Élvezem az életemet úgy ahogy van. Szeretem a férjemet, a kutyánkat, a hobbimat, az egyéb szabadidős tevékenységeimet ( olvasást, sorozatnézést), közös programokat, baráti kört, szeretem a munkámat is, szeretek főzőcskézni. Màsfél éve volt egy nagyobb fordulópont az életemben, nagy nehezen leesett, hogy ha nem változtatok, akkor igen hamar meg fogok halni. Életmódot váltottam, megszerettem az új étrendemet, szépen fogyok- ami életem nagy álma, mert gyerekkorom óta küzdök a súlyommal, beteg is vagyok- de már gyógyulok, és már ott tartok, hogy a mozgást is imádom😊 Sok időm van magamra, sok időnk van egymásra a férjemmel ( 10+ éve vagyunk együtt).
Én így vagyok boldog, és ő is. Nekem ennél több nem kell. Soha nem akartam gyereket, nem vágyom rá. Számomra csak nyűg lenne minden ami vele jár és kész. Nem kell.
Szeretem a nyugodt, szabad életünket, és ebbe semmiféleképpen nem fér bele egy gyerek. Ennyi.
Szerintem nincs ilyen, hogy egy darab dolog lehet az élet értelme, és akkor abban találom meg, és kész. Illetve, akinek így van, az szerintem valamit nem jól csinál.
Tehát az életem értelme a gyerek IS. Meg még mellette egy csomó minden más. Nekem is óriási eredmény, hogy ott tudtam hagyni a rossz, bántalmazó házasságomat, nagyon durva mentális torzulásokat hagytam magam mögött, és ez olyasmi, amire mindig büszke leszek, és életem egyik legnagyobb teljesítménye; az, hogy utána még egy harmonikus, gyönyörű párkapcsolatot is sikerült létesítenem, már tényleg a cseresznye a habon. Nekem fontos az is, hogy el tudjak merülni a gondolataimban, nyitott legyek a világra, mindent átszűrjek az elmémen és jól megrágjak, már csak ezért sem fér bele, hogy csak babás és gyerekezős témákon gondolkodjak. És persze vannak anyagi dolgok, szeretnék kényelmes életet, most is és később is, hogy ne a mindennapok őröljenek fel, hanem az csak úgy mellékesen legyen, és lehessen örülni minden napnak. Szóval szerintem összetett, hogy mi az élet értelme, én az örömben találom meg, hogy mindent kedvvel csináljak, ugyanakkor felelősségteljesen. Ebbe nagyon jól illeszkedik a gyerek, és például az egyik értelme az életemnek, hogy átadjam ezt a belülről motivált gondolkodásmódot. De nem AZ értelme, a gyereken kívül is van még annyi minden.
És igaza van az egyik hozzászólónak, ha valakinek csak a gyereke számít és semmi más, az nagyon nagy teher a gyereknek, és nem lesz jó vége. Helikopterkedés és ráakaszkodás lesz belőle, boldogtalan függő viszonyok, és hát ez engem inkább távolítana attól, amit én az élet "értelmének" gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!