Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik egy gyereket akartak/akar...

Akik egy gyereket akartak/akarnak mièrt döntöttek ìgy?

Figyelt kérdés

2018. okt. 20. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Én azért, mert annyira nem vagyunk jók anyagilag, hogy több gyereknek is jó hátteret biztosítsunk. És itt most nem a gyerekkorról beszélek.

Itt vagyunk mi is a férjemmel, semmit nem fogunk soha örökölni, albérletben lakunk, lakásunk majd nyugdíjas korunkra lesz egy szép nagy hitellel kiegészítve. Nem szeretnénk azért 2-3 gyereket, hogy ők is így induljanak majd fiatal felnőttként.

Egynek még tudunk biztos hátteret nyújtani, többnek már nem. Legalábbis ez a mostani álláspont. Még csak most várjuk az elsőt. Ha időközben megnyerjük az Euro Jackpotot, akkor változhat a dolog.

De ahogy én látom, amennyire erőlködik a kormány, hogy minél több gyereket vállaljon az átlag magyar, annál messzebb löki őt ettől. Egyre nagyobb a létbizonytalanság.

(És mindezt úgy mondom, hogy nem kell hó végére számolgatunk a forintokat és paprikás krumplit főznöm 2 hétig, hanem normális színvonalon élünk, nem szórjuk a pénzt, de nem kell a büdös, barna wc papírt vennünk, mert csak arra futja...)

2018. okt. 20. 14:57
 2/8 A kérdező kommentje:
2 èves a kisfiam aki mèg mindig èbred èjjel többször is ès nappal is nagyon nehèz vele, brutàlisan eleven. Èn szüleim mèg dolgoznak, páromè messze laknak. Párom is sokat dolgozik. Igazából kis korkülönbsèggel terveztünk, de inkább meggondoltuk mert nem birnám. Most kezdte a bölcsit, èn meg mentem vissza dolgozni, màr hiányzott a tàrsasàg, kisfiam is unatkozott sokat itthon. Most úgy vagyok vele, hogy nem tudom legyen e második. 1-2 èv mùlva kellene, mert pàrom benne van a korban, 38 èves, èn 30 vagyok.
2018. okt. 20. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Mert begolyóztam egy gyerek mellett is,mi lenne velem akkor kettő gyerek mellett.
2018. okt. 20. 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Közeli ismerőseim azért döntöttek így, mert nincs külső segítségük.

Ha lenne nagymama vagy testvér (azaz ebben az esetben nagynéni nagybácsi) vagy bárki, aki tudna segíteni, jobban kezelhetőbb lenne az életük. Nekik ez az ok.

2018. okt. 20. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:
6%

Habár nekünk 2 gyerekünk van de engem is érdekelt ez a kérdés, föleg, mert ez a döntés van akkor is amikor 3 gyereket akarunk-e...

Amit én látok a környezetemböl az sok rétü. Egy normál anyagiakkal rendelkezö család van csak akik egy gyereket akartak, nekik a baba elsö éve nagyon rizikos volt(több mütét), így többet nem mertek bevállalni.

De amit látok távolabbi körökbe, hogy sokszor azért vállalnak egy gyereket, mert anyagilag így is nehezen jönnek ki, és habár még kipréselnek egy nike cipöt a gyereknek de több csillogásra nincsen lehetöségük. Viszont annak az egynek toronyorát láncostol megveszik... Ilyen családot rengeteget látok.

De valamennyire mi is ezért döntöttünk 2 gyerek mellett. Mi rengeteget szeretünk utazni nyaralás szempontjából. Most 2 gyerekre könnyen kitudunk fizetni egy karibi nyaralást, de 3 gyereknél már még többet kellene fizetni, és még ráadásul ritka az a hotel ahova 3 gyerekkel lehet menni, 3 gyereknél plussz egy szobát kell már bérelni, még akkor is ha kicsik. Vagy is ez is a mi önzöségünk miatt van.

2018. okt. 20. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Mert nehéz volt az eleje az elsővel is. Kettőt terveztünk, de én nem bírom az egyedüllétet sokáig, minden bajom volt már. Visszamentem dolgozni, azóta újra boldog vagyok. Gondolkodom még néha másodikon, hogy ne maradjon egyedül a fiam, ha mi nem leszünk, mindenki ezt mondja... csakhogy én úgy érzem, így vagyunk boldogok.
2018. okt. 20. 18:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is azt látom, hogy legtöbben vagy az anyagiak miatt, vagy mert egy is bőven sok volt, eszük ágában nincs még egyszer végigcsinálni. Mondjuk az tök jó, ha ezt valaki belátja, a környezetemben sok példa van arra, hogy már egytől is idegbetegek a szülők, de azért 1-2 éven belül jön a tesó, meg aztán a harmadik is.

Amúgy kérdező, pihenj rá erre még egy évet, én azt mondom. Már csak azért is, mert a lányom ugyanez volt. Nagyon szar alvó (2,5 éves kora óta van az, hogy heti több éjjelt is átalszik, és ha kel is, max iszik és alszik tovább), emiatt dög fáradtak voltunk folyton. Nappal nem volt rossz, csak nagyon igényelt, állandóan a fenekemben akart lenni. Az evése katasztrófa, dackorszak ugye, hisztik stb. Aztán ahogy elkezdett végre éjjel aludni, és mi se voltunk olyanok, mint a mosott rongy, mégiscsak megmozdult bennünk a vágy, hogy legyen még egy. Emellett szintén 2,5 éves kora körül hirtelen sokkal önállóbb lett, elkezdett kicsit elengedni engem, kezdett rájönni, hogy ne raplizzon, hanem értelmesen mondja el a problémáját, és akkor meg lehet oldani stb. Szóval elég sok szempontból következett be hatalmas változás, és így változott a véleményünk is a dologról. Most 3 hónapon belül jön a kisöcsi :)

Úgyhogy ha csak az tart vissza, amit írsz, akkor várj még, baromi sokat változnak ebben a korban a gyerekek. Tudom, hogy mennyire tűnik hihetetlennek, hogy egyszercsak más lesz, én se hittem volna el, de tényleg nagyon sokat okosodnak ilyenkor, és sok minden könnyebb lesz.

2018. okt. 20. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Anyagiak miatt van egy gyermekünk. Most jobban állunk, viszont az életkorunk miatt nem vállalunk még egyet.
2018. okt. 21. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!