Mi lehet az oka annak , ha egy anya lelép a házasságból és szó nélkül odalöki a gyerekeket az apjuknak?
Miért tesz ilyet egy anya?
Egyre több ilyet látok a közvetlen környezetemben , és egyszerűen nem tudom megérteni . Az oké, hogyha gallyra megy egy házasság akkor jobb elválni , de az hogy anyuka kvázi összecsomagol majd az ajtóból közli , hogy ja amúgy a gyerekek maradnak én mentem az új pasimhoz csá? Miért tesz ilyet egy anya? Ennyire nem érdeklik a saját gyerekei? Én azt hittem ilyen nincsen , de két ilyen eset is történt ismerősi körben . Nem a válással van bajom , de nem fogom fel hogy meg se fordul a fejében, hogy a gyerekeket is magával vigye, simán lemond róluk.
Jó kérdés. Nem rég volt egy ilyen a közeli családi körünkben.
Férjem unokatesójának a felesége lépett le, egyik napról a másikra. Konkrétan munka után nem ment többet haza. 6 éves fiúk van, szegényt nagyon sajnálom.
EZ márciusban történt, és azóta sincs meg a nő, a rendőrséggel köröztetik, de semmi infó nincs a hollétéről. Annyit tudok hogy már 3 évvel ezelőtt is el akart válni az anya, de abból nem lett semmi.
Én nem értem ezt meg egyébként, hogy egy gyerekkel ilyet hogy lehet megtenni - neki ez nagy trauma lesz élete végéig.
Az anya szempontjából pedig max arra tudok gondolni, hogy egyrészt nyilván elege volt már a férjéből, de valószínűnek tartom, hoyg a férj családjából is, és így tudta csak biztosan elérni, hoyg többet nem kell velük kapcsolabta kerülnie (ez csak elmélet). Lehet hogy nagyon komoly gond volt a házasságban, amit úgy érzett csak úgy tud helyrerakni, ha soha többet nem találkozik a férjével. Az is lehet h simán "csak" bepasizott.
Ugye ha vitte volna a gyereket is, az emberrablás, tehát nem is teheti meg, egy válás esetén meg ugye megy a huzavona, hogy kié a gyerek, hogy lesz stb.
Persze ez sem indok, sem mentség, csak próbálok magyarázatot találni.
A lényeg h mindig a gyerek húzza a rövidebbet ilyen esetekben.
Tapasztalataim alapján a közös felügyelwt az apáknál kimerül abból hogy mindenbe beleszól, de nem veszi ki a részét a gyereknevelésből úgy mint az anyuka. Akkor megy a gyerekért ha kedve van hozzá, de mikor szükség lenne rá neki más dolga van...
Tisztelet a kivételnek! Mert biztosan van!
15ös, 14-es vagyok. Biztos, h nem bűncselekmény történt, ezt azért lehet tudni. Összepakolta a cuccait/ruháit és úgy ment el.
Azóta törölte a Facebook profilját. Van egy olyan info h valószínűleg kiment Kanadába.
Hiába hihetetlen nektek (nekem is az) akkor is ilyen megtörténik.
19
Azért,mert társadalmilag az az elfogadottabb, hogy apa eltűnhet csak tejelje azt a vicc kategória gyerektartást.A nő hordja ki a gyereket, elvárnak plusz kötődést.Ismeretsegi körükben olyan fordult elő, hogy a lányt vitte a volt feleség,a fiút meg szó szerint csak otthagyta az apának este csak nem mentek haza a kislánnyal.Nem tudom elképzelni, hogy tudott az anyuka úgymond választani a két gyerek közül.Nagyon sajnáltam a kisfiút totál ki volt borulva és csak jó egy hónap után nézett rá először az anyja
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!