Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak , ha...

Mi lehet az oka annak , ha egy anya lelép a házasságból és szó nélkül odalöki a gyerekeket az apjuknak?

Figyelt kérdés

Miért tesz ilyet egy anya?

Egyre több ilyet látok a közvetlen környezetemben , és egyszerűen nem tudom megérteni . Az oké, hogyha gallyra megy egy házasság akkor jobb elválni , de az hogy anyuka kvázi összecsomagol majd az ajtóból közli , hogy ja amúgy a gyerekek maradnak én mentem az új pasimhoz csá? Miért tesz ilyet egy anya? Ennyire nem érdeklik a saját gyerekei? Én azt hittem ilyen nincsen , de két ilyen eset is történt ismerősi körben . Nem a válással van bajom , de nem fogom fel hogy meg se fordul a fejében, hogy a gyerekeket is magával vigye, simán lemond róluk.

2020. aug. 21. 09:43
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
78%
De honnan veszed te, hogy "meg se fordul a fejében"? Te belelátsz a családi életükbe, de még a nők fejébe is?!:D Mesélj még, kérlek.
2020. aug. 21. 13:11
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne? Csak az apa teheti meg?
2020. aug. 21. 13:35
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
Lehet pont azért, mert apa sosem tett semmi erőfeszítést a gyerekekekkel kapcsolatban és úgy vannak vele szenvedjen ő is kicsit, érezze át, mibe is ment tönkre a házasság. En sem tudom elképzelni, hogy hatra hagyjam a gyerekem. De nem vagyunk egyformak. És amúgy lehet, hogy végül közös felügyelet lesz a buli vége, ezt nem tudhatod. És ezzel egyet is értek. Nem hiszem, hogy mindent egy szülőnek kellene a hatan cipelnie egy válás után.
2020. aug. 21. 13:56
 14/22 anonim ***** válasza:
38%

Jó kérdés. Nem rég volt egy ilyen a közeli családi körünkben.

Férjem unokatesójának a felesége lépett le, egyik napról a másikra. Konkrétan munka után nem ment többet haza. 6 éves fiúk van, szegényt nagyon sajnálom.

EZ márciusban történt, és azóta sincs meg a nő, a rendőrséggel köröztetik, de semmi infó nincs a hollétéről. Annyit tudok hogy már 3 évvel ezelőtt is el akart válni az anya, de abból nem lett semmi.

Én nem értem ezt meg egyébként, hogy egy gyerekkel ilyet hogy lehet megtenni - neki ez nagy trauma lesz élete végéig.

Az anya szempontjából pedig max arra tudok gondolni, hogy egyrészt nyilván elege volt már a férjéből, de valószínűnek tartom, hoyg a férj családjából is, és így tudta csak biztosan elérni, hoyg többet nem kell velük kapcsolabta kerülnie (ez csak elmélet). Lehet hogy nagyon komoly gond volt a házasságban, amit úgy érzett csak úgy tud helyrerakni, ha soha többet nem találkozik a férjével. Az is lehet h simán "csak" bepasizott.

Ugye ha vitte volna a gyereket is, az emberrablás, tehát nem is teheti meg, egy válás esetén meg ugye megy a huzavona, hogy kié a gyerek, hogy lesz stb.

Persze ez sem indok, sem mentség, csak próbálok magyarázatot találni.

A lényeg h mindig a gyerek húzza a rövidebbet ilyen esetekben.

2020. aug. 21. 14:51
 15/22 anonim ***** válasza:
78%
14 de ha nincs meg, honnan tudjatok, hogy nem elraboltak vagy megölték? Miért biztos, hogy lelépett?
2020. aug. 21. 19:41
 16/22 anonim ***** válasza:
73%

Tapasztalataim alapján a közös felügyelwt az apáknál kimerül abból hogy mindenbe beleszól, de nem veszi ki a részét a gyereknevelésből úgy mint az anyuka. Akkor megy a gyerekért ha kedve van hozzá, de mikor szükség lenne rá neki más dolga van...

Tisztelet a kivételnek! Mert biztosan van!

2020. aug. 22. 05:49
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
#15 ugyan erre gondoltam.
2020. aug. 22. 06:48
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

15ös, 14-es vagyok. Biztos, h nem bűncselekmény történt, ezt azért lehet tudni. Összepakolta a cuccait/ruháit és úgy ment el.

Azóta törölte a Facebook profilját. Van egy olyan info h valószínűleg kiment Kanadába.

Hiába hihetetlen nektek (nekem is az) akkor is ilyen megtörténik.

2020. aug. 22. 09:00
 19/22 anonim ***** válasza:
82%
És ha ezt mondjuk az apuka csinálta volna, hogy kiment Kanadába, akkor az egy elfogadott dolog lenne? Hidd el, több férfi van, aki lelép a gyerek mellől, mint nő. A férfiakról mégis miért nincs ilyen kérdés kiírva?
2020. aug. 22. 09:24
 20/22 anonim ***** válasza:
8%

19

Azért,mert társadalmilag az az elfogadottabb, hogy apa eltűnhet csak tejelje azt a vicc kategória gyerektartást.A nő hordja ki a gyereket, elvárnak plusz kötődést.Ismeretsegi körükben olyan fordult elő, hogy a lányt vitte a volt feleség,a fiút meg szó szerint csak otthagyta az apának este csak nem mentek haza a kislánnyal.Nem tudom elképzelni, hogy tudott az anyuka úgymond választani a két gyerek közül.Nagyon sajnáltam a kisfiút totál ki volt borulva és csak jó egy hónap után nézett rá először az anyja

2020. aug. 22. 09:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!