Mennyire korlátozod a nagyszülői elkényeztetést?
Nem tudom kell-e korlátozni egyáltalán. 20 hónapos fiam ha ott van náluk, 4 fajta nassolnivalót kap, meg sokszor mindenféle alkalom nélkül játékot, amit csak tönkretesz, mert nem is neki való.
Örülök, hogy szeretik, de soknak tartom, és félek később nem lesz jó vége. Megsérteni nem akarom anyósomat, de a gyereknek szerintem bőven elég ha játszik vele, élményeket gyűjtenek együtt.
Ti mit gondoltok erről?
Nekem a szuleim semmit sem fogadtak el a nagyszuleimtol szo szerint semmit sem! Csak az unnepnapokon talalkozhattam veluk, akkor is egy ebed es ennyi. Amig az unokatesoim bontogattak a jatekokat, vagy tomtek magukba csokit stb nekem csendben ulnom kellett anyam mellett a kanapen. Ha megmertem szolalni akkor apam ugy elvert hogy tobb napig latszott..
Rosszban voltak es ugy gondoltak az majd jo na majd megmutatom en dolog lesz ha velem ezt csinaljak.
Soha de soha nem tiltom meg a nagyszuloknek, hogy adjanak barmit is a gyerekemnek. De mindig elmondom, hogy jatek helyett vegyenek ruhat :)
Edessegbol mindig biztatom ha mar venni akarnak, akkor egy darabot vagy inkabb gyumolcsot.
Anyukám is adott a gyerekeknek csomó nasit, mert azt kell adni a gyereknek. Ilyen elvárás szerűen, külső nyomásra. Pedig ő gyümölcs és zöldség mániás. Aztán megbeszéltük, és abba hagyta. Egy fürt banánt vagy egy szatyor almát szokott hozni.
Nekem az értetlen rokonokkal gyakorlatilag nincs kapcsolatom. Mivel a gyerekekre veszélyesek, nagyot hallanak már stb. ezért nem is opció hogy náluk hagyjuk.
#14 meg viszed orvoshoz, kezeled a cukorbetegséget és az elhízást stb.
Kényeztesse úgy, hogy elviszi játszóházba vagy strandra vagy havonta egyszer a mekibe.
De ne az egészségével fizessen a gyerek, mert a nagyi akar a kedvenc lenni és mert "így szokás, hogy a nagyi kényeztet".
#17 teljesen mindegy egy évben hányszor van a nagyinál. Az egészségtelen táplálkozás akkor sem jó.
Nem 1-2 nasi a gond, hanem amikor mindent megenged a nagyi. És sajnos van olyan, aki reggel, délben, este édességgel tömi a gyereket.
Nem vagyok helikopter szülő, de az egészsége számomra az első! Lehet, hogy most nem "árt" csak majd tini korában nem értik, hogy miért vannak gondok a hormonjaival stb.
Az első pár év meghatározó szerepet játszik, hogy később hogyan fog táplálkozni. Ha csokit kap alma helyett, akkor csokit fog enni később is. Mert hozzászokik.
Az én gyerekem gyümölcsöt eszik, ha két étkezés között megéhezik, az ismerős gyereke követeli a pukit, rudit és hasonló gyors éhség csillapítót.
Csak nézz körbe az utcán. Rengeteg a túlsúlyos fiatal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!