Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet tisztességesen...

Hogyan lehet tisztességesen fel nevelni egy gyereket A Magyar áttlagfizetésből?

Figyelt kérdés

Vegyünk alapul egy átlagos magyar tisztességesen dolgozó ember fizetését! Ami mondjuk 250 000-HUF Nettóban (persze ez az összeg valamennyit mindig változik)

(1) gyereket fel nevelni 30-millio!

Egy kertes ház 20-millio.....

És a Többi....

Ti hogyan tudjátok megoldani?

2020. júl. 31. 01:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
85%

"Nem tudom miről beszéltek 40 milliós ház, itt annyiért szinte luxust kapsz."

Itt? Hol az az itt? :)

Itt a bibi!

Nálunk 10-ért panelt se kapsz. Azok kezdődnek 20-tól.

30 egy felújítandó Kádár-kocka.

Újépítésű 100 nm-es házat pedig 50 alatt le se köthetsz.

És az átlagfizu nincs 250, inkább 200.

Megyeszékhely, ÉK-Mo.

2020. júl. 31. 04:58
 42/67 anonim ***** válasza:
78%
44 Mucsán biztos de egy közepes méretű vidéki városban te 10 millióért nem veszel nagy házat csak egy közepeset az tuti
2020. júl. 31. 04:59
 43/67 anonim ***** válasza:
22%
Ki mondta hogy közepes méretű vidéki városról van szó?
2020. júl. 31. 05:07
 44/67 anonim ***** válasza:
98%
Dolgozunk, építjük az életünket. Ha szükséges, lemondunk dolgokról. Egy gyerekben az igazán költséges az a képzése és az életben való elindítása, ez azért még igényel küzdelmet nálunk. Bár mi sem indultunk saját lakással meg autóval, de az eszközöket megadták a szüleink ahhoz, hogy magunk is meg tudjuk szerezni ezeket, úgyhogy nálunk is ez a cél.
2020. júl. 31. 05:25
 45/67 anonim ***** válasza:
56%
Huh. 20-ert kertes haz? Hooool? Itt ahol lakunk egy kertes 100nm-es ikerhaz 90millional kezdodik..... mondjuk nem 200-at keresunk, hanem kb. 1.1 milliot, tisztessegesen...es a gyerek se 30millio...
2020. júl. 31. 05:56
 46/67 anonim ***** válasza:
43%
A gyereknek lakast is fogunk venni, stb.... szoval dobj meg par nullat a szamolgatasaidhoz.
2020. júl. 31. 06:02
 47/67 anonim ***** válasza:
66%

250 ezer egy ember fizetese. A masik mit csinal? Ha 250-et keres az egyik, nem eletszeru, hogy a masik haztartasbeli marad, amig fel nem no a gyerek. Tetszik vagy sem, ez van, van aki szivesen maradna otthon a gyerekkel, van aki inkabb visszamenne dolgozni, de ha keves az egyik fel fizetese, akkor nyilvan nincs nagyon valasztasi lehetoseg. (Most ne menjunk bele abba, hogy ettol fuggetlenul sok egyedulallo szulo is fel tudja nevelni a gyereket.)

Szoval mindket fel dolgozik, megkeresnek rosszabb esetben is havi 400 ezret, ennyibol szerintem lehet gyereket nevelni, ha nem is full luxusban, de normalis korulmenyek kozott, nem putriban.

(Ja, nekem a budapesti panelem er 25-28 milliot kb, ok, ti lehet videkrol beszeltek, de szerintem mindenhol megszaladtak az ingatlanarak, 10 millioert latnek elado csaladi hazat, tuti hogy nem mernem megvenni, mert vagy a hazzal van valami gaz amit nem veszel eszre elsore, vagy a kornyek szar. En ide a panelba nem vallalnek gyereket, de csak mert kicsi, 58 nm, de mivel sajat es el lehet adni, olyan rengeteget nem kellene hozzadobni, hogy vegyunk egy kb 90 nm-es polgari lakast majd egyszer.)

De pl kettot mar en sem vallalnek be, hacsak valami veletlen folyaman nem dolnek rank az eloleptetes hegyek es duplazodik a fizetesunk. Inkabb adnek tobbet egy gyereknek, minthogy ketten legyenek, de egyiknek se jusson eleg.

2020. júl. 31. 06:05
 48/67 anonim ***** válasza:
79%
20millios? Haha,barcsak. Mi 40 millioert nem tudunk venni egy negyszobas felujitott hazat Pécsen,ugy elszalltak az arak. 46-50 m fele vannak. Vagy ket szobas kicsi ,ill.lepukkant szarok vannak. Jo gyedem van,a max.,megis elmegy minden honapban annyiba van a gyerekruha,pelenka,tapszer.ugyhogy sajnos mire felno biztos,hogy tobb millio elmegy rajuk,de nem szabad osszeadni.
2020. júl. 31. 06:26
 49/67 anonim ***** válasza:
75%

Mi az, hogy nem 20 milliós házat kell venni, hanem egy panelt?! Itt a mi városunkban 20 milliónál kezdődik a panel! És az is csak másfél szobás, egy nagyobbért simán elkérnek 25 milliót. (És nem Bp.)

Ennek ellenére 2 gyereket nevelünk átlagfizetésből (férjem dolgozik, rendesen én részmunkaidőben).

Nem érzem úgy, hogy lehetetlen küldetés, de nem tudjuk szórni a pénzt az is igaz (bár nem is akarjuk). Félre tenni is tudunk.

Ez a 30 millió gyerekre... Hát végülis lehet reális, de nem azt jelenti, hogy ha kevesebből hozza ki az ember az nem ugyanolyan jó. Gyerekenként is eltérnek az igények, nem is lehet ugyanúgy számolni.

Például ha csak a gyerekkoromra tekintek vissza: Ruhát a nővérem rengeteget kapott (újan, drága butikokból), gyönyörű darabokat és mindig alig vártam, hogy kinője vagy megunja és nekem adja, pedig nekem is megvették volna az újat, de nekem mindig az övé kellett :D tehát míg rá egy vagyont költöttek csak ruhára, rám szinte semmit sem kellett.

Aztán később az ő taníttatása is nagyon sokba volt, mert olyan pályát választott én viszont csak egy szakmát szerettem volna, így nekik ez sem került szinte semmibe.

2020. júl. 31. 06:34
 50/67 anonim ***** válasza:
53%
Régóta fent vagyok már, és tettem fel egy kérdést is, amíg varom a választ, gondoltam olvasgatok :)
2020. júl. 31. 06:38
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!