Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a kötődő...

Mi a véleményetek a kötődő nevelésről?Ti alkalmazzátok?

Figyelt kérdés
2020. júl. 14. 23:20
1 2 3
 11/30 Derjaderja ***** válasza:
100%

A sírni hagyás azt jelenti, hogy nem veszed fel a gyereket, mert azt gondolod, tanuljon meg egyedül lenni v ilyesmi.

Az hogy kivárja míg mondjuk az ikertestvérét tisztázod, az nem sírni hagyás. Főleg kb 2 hónaposan már messzebbről is lát és megismer, beszélsz hozzá, nem hiszi hogy ott hagytad a ragadozóknak.

2020. júl. 15. 08:08
 12/30 Derjaderja ***** válasza:
88%

8-nak: én ezt az egy benti nagy teret irigylem a földön a legjobban.

Mienk kis területre épült szinteltolt ház: alagsor: mosókonyha, földszint: konyha, ebédlő, 1.emelet: nappali, 2.emelet: hálók.

Kert.

Aki itt elvégez minden teendőt egyedül úgy hogy végig egy helyisègben van a gyerekkel, az zseni. Kendőben én nem tudok dolgozni (nagy baba, én is duci és vmennyire melles vagyok, rövid a karom), hátrakötve csak séta közben volt el, plusz az enyém onnantól, hogy mászik, nem is marad meg semmilyen kis térben, egy helyiségben.

Lent kő van és hideg, fent vagy 3-4 fokkal több stb.

Nagyszülők idősek, apósomnál a párom vegzi a kerti és a nehezebb házimunkát, anyu apukámat ápolja, akit nem lehet 1-2 óránál többet egyedül hagyni hát kb annyi hozzánk tölük az út.

Szóval nekem olyan érdekes élmény, amikor magyarázza vki egy lakásból, napi 8 órát dolgozó, 7vegén otthon lévő párral, fiatal, naponta látogató nagyszülőkkel, hogy ha 1 percet is sír a babád, akkor minek szültél....

De amúgy maga az irányzat ezt nem is mondja

2020. júl. 15. 08:16
 13/30 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem egy kisbabánál 2 célnak kell lennie, ami mindent felülír, 1. Életben tartani (fizikai szükségletek), 2. Biztonságos kötődést adni neki (pszichés szükségletek). Ez a kettő alapozza meg a következő 70-80 évét.

Én az első 4 hónapban úgy tettem, mintha még mindig terhes lennék, szinte állandóan a kendőben volt rajtam. Tudatosan döntöttem el ezt is, mert a terhesség a tudományos álláspont szerint az idegrendszer érettségét nézve ideálisan 13 hónapos lenne, de akkor már nem férne ki a szülőcsatornán, ezért a természet beállította 9 hónapra, amikor az idegrendszer már éppen elfogadható a fej meg még éppen kifér. Az első pár hónapban a szimbiózis a természetes, a baba számára megnyugtató. 7-8 hónaposan, kezd drámaian szétválni az én tudat az anyától, itt már lehet távolodni, annyira amennyire még nem okoz elviselhetetlen szeparációs szorongást. 12-15 hótól lehet már célzott neveléssel erősíteni az önállóságot, eddigre a kötődési stílus bevésődik, ilyen korban szokták vizsgálni is.

2020. júl. 15. 08:41
 14/30 anonim ***** válasza:
66%
A szülői ágyban alváson kívül minden jellemző ránk, ami a kötődő nevelésbe beletartozik. Nem csak azért nem alszik az ágyban, mert ellenkezik az elveimmel, kipróbáltuk. Nem marad meg, jobban szereti a kiságyát. Nem is bánom: gyereknek nincs helye a hitvesi ágyban, megöli a szexualitást és a személyes teret. De sokat van ölben, nem hagyom sírni, mégis szeret egyedül is ellenni, nem nőtt a fejemre, de ragaszkodik hozzám és úgy érzem bízik bennem.
2020. júl. 15. 09:29
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle elvnél lényegesebb, hogy az anya jól legyen. Ha van bármi, amit a kötődő neveléses dogmákból az anya nem bír, akkor azt nem kell alkalmazni. Mindennél fontosabb egy kiegyensúlyozott édesanya.

Nekem ez volt az első számú elvem. Beválni látszik!

2020. júl. 15. 09:38
 16/30 anonim ***** válasza:
26%
14., kíváncsi vagyok, mit tennél a helyemben. Kb. minden második este le tudom tenni a 7 hónapos lányomat a kiságyba, majd 2-3 órát alszik és utána 2 óránként cicit kér. Minden második éjszaka úgy telik,hogy nem is tudom lerakni, 3 órás altatási próbálkozás után megkérem a férjemet, hogy fogja meg, gyorsan megvacsorázom (addig sír az ő kezében), majd a franciaágyban magam mellé rakom és cici segítségével alszik el. Ha éjszaka elfordulnék, mert már fáj mindenem, rögtön sír és cicit két. Se cumi, se tea nem érdekli. Ebben az esetben hogy oldanád meg a külön altatást? Sírjon nyugodtan a kiságyban,hátha egyszer kimerül.
2020. júl. 15. 10:04
 17/30 anonim ***** válasza:
13%

Kisbabanal akkor sir altalaban, ha ehes. Tehat igy gyajorlatilag megvonnad tole a kajat? Par honapos gyerek ugyse fogja fel higy miert nem adsz neki.

Ha teged eheztetnenek, az milyen lenne (tudom, rossz pelda)

2020. júl. 15. 10:08
 18/30 Derjaderja ***** válasza:
78%

Előzővel egyetértek. Nálunk párkapcsolat szempontjából nem zavar az együttalvás, mi amúgy is a gyerek előtt is a nappaliban bandáztunk, meg van vendegszoba is, raadásul nekem pl nagyon tetszik, hogy nem hálóingben az ágyban van a szex, mert "epp ott vagyunk", hanem kicsit randisabb.

Nekem az éjjeli szopi a bajom vele, amikor nem lehet levenni mellről. Engem picit undorít az egész már jó ideje.

És itt jön amit az előző írt: az igény szerinti szoptatás. Amíg pici volt a babám és az egekben a hormonok, addig szerettem szoptatni úgy, hogy bekuckóztunk, magány, szopipárna, akár 40 perc is.m mindegy, de elkezdòdött és vége volt.

Később már kellemetlen volt a mellbimbóm érintése, nem csak pszichésen, hanem hányingert, émelygést provokál, és az ilyen percenkènt egyet szoppant és rágja a mellem pl mosogatás vagy séta közben, az nekem kizárt.

2020. júl. 15. 10:11
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a véleményem, hogy ma egy csomó minden túl van tolva. Ez is. Minden normális anya eddig is és ez után is kielégíti a gyerekei igényeit. Azzal nem értek egyet, hogy minden nyikkanasra mellre kell tenni, de ez mindenkinek egyedi döntése. Vigasztalni másképp is lehet. Ha egyértelműen éhes, nyilván egyen. Cumi meg játék nem vagyok. Ez is most egy olyan dolog ami át van esve a ló túloldalára. Mindig mindenben az aranyközépút a megfelelő. Ezt már az ókorban is tudták. Ha sír a baba felveszem. Ha ép wc-n vagyok nyilván vár. Ha forró olajból veszek ki krumplit, vár. De nem fogom sírni hagyni hobbiból órákig. Viszont fordítva is, nem fogom logikátlanul, akar veszélyesen eldobni ami a kezemben van, mert megnyekkent.
2020. júl. 15. 10:20
 20/30 anonim ***** válasza:
39%
Az én babám 8 hónapos. Nem tudtam mi az a kötődő nevelés mostanáig. De én akkar ösztönösen így csinálom,bár minden anyuka ismerősömnél kiveri ez a biztosítékot. Dumálnak,hogy ez így nem lesz jó,meg nincs életem,meg ez neki se lesz jó,elkényeztetem stb. Engem MÁR nem érdekel,régebben elbizonytalanítottak,hogy rosszul csinálom. Egyedül a védőnőnk pártolja. Ő olyan kedves hozzám,mindig azt mondja csak rá kell nézni a fiamra és nincs is kérdés. Igény szerint szoptatok,hordozom félcsatosba,és velem alszik. Velem van éjjel nappal. Tök normál,végülis én vagyok az anyukája. Gondolom kapom majd a sok piros kezet,mint amúgy is emiatt,nem baj már megszoktam.😀
2020. júl. 15. 13:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!