Mi a véleményetek a kötődő nevelésről?Ti alkalmazzátok?
Már a második gyereknél alkalmazom ezt, nekünk bejött, szépen önállósodott/önállósodik mindkettő a maga idejében. Egy dolgot viszont én hozzátennék: a "gyerek igényei mindenekfelett" elvet csak addig érdemes 100%-ban alkalmazni, amíg az a gyerek nem kezd el tudatos lenni. Nyilván utána is fontosak, de ha egy 1 évesnél idősebb gyerek esetében még megy a "mindenre rögtön ugrunk" hozzáállás, úgy nő az ember fejére, mint a huzat.
A kötődő nevelés mondjuk nem mondja, hogy egy ekkora gyereknek is minden nyikkját teljesíteni kell, de sokan átesnek a ló túloldalára ezzel, rosszul értelmezik, és ebből elég csúnya dolgok tudnak kialakulni.
Részben alkalmazom.
Baba korában sose volt, hogy elvből sírni hagytam volna (hónapokig amúgy is letehetetlen volt), részben igény szerint szoptattam (de én ezt az utca közepén levetkőztet a tipegő stb dolgot nagyon el akartam kerülni, ezért ebbe egy picit belenyúltam, ha hagyta eltereltem a figyelmét, nem vigasztaltam minden frusztrációra cicivel illetve szinte mindig csak otthon, ott is csak egy helyen szoptattam, nem volt nehéz mert sokáig nem jártunk sétán kívül sehová). Sétához hordozót és babakocsit is használtam, aszerint, hogy épp melyiket kedvelte. Otthon nem volt kendőben viszont.
Együttalszunk vele, de én ezt nem helyeslem, csak sajnos másképp nem tudrunk volna pihenni.
Ettől függetlenül mivel nagy ház és kert van rám bízva, segítség nincs, párom váltott műszakol, sorotat 24 óra, néha 36 van hogy egy hétig is szinte vagy alszik vagy nincs itt, ezért a feladataimat elvégeztem mindig, ha lassan is, ez járt sírással illetve nem tartottam be soha, hogy ne hagyjam egyedül, ha aludt az ágyon vagy a babakocsiban vagy ha egy picit is elvolt, már rohantam tennivenni.
A ne hagyjam egyedül nálam úgy történt, higy ha kinn volt dolgom, akkor kendőben vagy babakocsiban aludt
Ha benn, akkor nálunk egyben van nagy tér és ott a nappaliban.
Cici...
Sosem tépett kicsinek..
Most nagyobb /2 éves/ már meg lehet vele beszélni, hogy ha vannak körülöttünk, akkor nem kap - egyébként is finom leválasztás alatt van
2. Gyerekkel már nehezebb a kötődő nevelést alkalmazni mert vagy a kicsinél vagy a nagyobbiknál csorbul akkor.. 18 hónap van köztük
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!