Mi történt, ha a párotokkal nem tudtatok megegyezni egy mindkettőtöknek tetsző névben?
Egyszerűen nincs olyan, amire rámondanánk az áment.
Kisfiú nevet keresünk, és totálisan más elképzeléseink vannak. Ami neki tetszik, azzal kapcsolatban én érzem azt, hogy "úristen, nem tudom elképzelni, hogy így hívjàk a kicsit", ami nekem tetszik, arra ő mondja ugyanezt.
Ironikus, de lánynévből meg pont ugyanazok tetszenek, csakhát fiút keresünk. Vègignyálaztuk az egész MTA névsort, és nem sikerült egyelőre dűlőre jutnunk.
Csak olyan nevek vannak, amikre mindketten azt mondjuk, hogy jó, hát adjuk ez, mert normális név, de nincs ott az érzés, hogy tetszene...
Járt már valaki így?
Mi adtunk úgy nevet hogy a név másik alakváltozatába belement a férjem. Például a Dóra, Nóra ilyen. Vagy a Dorottya, Dorina.
Fiúban az Attila vagy Etele ilyen. Vagy az András, André.
Lehet esetleg menni azon hogy ha a név tetszik egyikőtöknek, akkor megnézni hogy ugyanolyan jelentésű nevet találjatok, hátha az jó.
Szerintem lehet valamennyire árnyalni.
Biztos vannak olyan nevek, ami az egyikőtöknek nagyon tetszik, a másiknak meg "elmegy" kategória. Írjatok úgy listát, hogy mi az ami abszolút nem tetszik és semmiképp sem adnátok (ezeket tényleg ne adjátok) és egy olyat, ami elmegy.
A két nevet nem javasolnám, hacsak azért nem, ha túl gyakori a vezetéknév és szeretnétek, hogy valahogy meg tudja magát különböztetni a gyerek a másik 300 Szabó Annától. Vagy ha családi okokból, valakinek az emlékére adjátok a második nevet. Egyébként feleslegesnek érzem, mert úgysem fogja használni.
Ehhh, ugyanez.
Jöhetnek még fiúnév-ötletek, úgy szenvedünk vele :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!