Névkérdés! Ebben a helyzetben adnátok a nektekrégóta tetsző nevet?
Az a helyzet, hogy sok név van ami tetszik, nincs olyan kifejezetten kedvenc nevem. Gyermeket várunk a párommal, kislány lesz.
Abban állapodtunk meg, hogy én is és ő is felírunk 15-20 nevet, amit el tudnánk képzelni a gyereknek. A férjem nézegette az utónévkönyvet és felvette az Abigél nevet, hogy neki nagyon tetszik és menne a vezetéknévhez is (ez nagyon igaz, tényleg passzol, talán csak az Anna passzolna jobban, de az meg a mostohatestvérem neve). Tudja a párom is, hogy középiskolában volt egy nemezisem, akit ugyanígy hívtak. Kiállhatatlan, undorító, sunyi, pletykás perszóna volt velem a négy év alatt. Ne értsétek félre, nem okozott akkora törést bennem, de nem tudom, hogy el tudnék-e vonatkoztatni majd a nevétől, nem tudom, hogy ő jelenne-e meg mindig a szemem előtt, akárhányszor kimondja valaki.
Igazából nagyon tetszik a név, szerintem nagyon szép és tudatalatt már elkezdtem Abinak hívni a lányomat. Nem Abigélnek, hanem Abinak.
Ti mit tennétek? Szerintetek, ha megszületik majd a kislányom (már csak két hét, ezért is kéne valami név:D), akkor ő válik majd számomra AZ Abigéllé?
Hát erre nehéz válaszolni, ezt neked, nektek kell tudni, érezni melyik a tokeletes nev.
Ha az en szemelyes velemenyem kerded, en kompromisszumba nem mennék egy ilyen fontos dontesben, azaz ha a legkisebb gyanum is lenne, hogy valamiert nem fog kesobbiekben tetszeni a név, akkor tuti nem adnám.
Szerintem ha annyira nem tudnál elvonatkoztatni, akkor nem hívnád már most úgy. :)
És miután megszületik 100% hogy ő lesz az egyetlen Abigél akire gondolsz, ha kimondják a nevet és a régi ismerős eszedbe se fog jutni. :)))
Hát figyu, ha a születendő gyerekednek adod, akkor egy idő után szerintem úgyis a gyereked jutna eszedbe róla. :) Szerintem szép név amúgy.
De, amúgy ha annyira elakarsz következtetni, akkor ott van az Abiáta, amit szintén lehet Abinak becézni.
Sziasztok!:) Megszületett Abi, tökéletes rá a név, el sem tudnám képzelni, hogy máshogy hívjuk :)))
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!