Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jártatok úgy hogy egy fura,...

Jártatok úgy hogy egy fura, nem is tetsző, általatok sose hallott lánynevet álmodtatok meg a lányotoknak? Én így jártam most azóta itt van a fejemben az a név de nem tudom "lebeszéljem" e magam róla, mert olyan furcsa.

Figyelt kérdés
Éjjel a kislányommal álmodtam és Bereniké volt a neve. Nem is voltam meglepődve rajta álmomban. A listánkat hetek hónapok óta írogatjuk a férjemmel de még B betűs név se szerepelt rajta. Volt aki hallgatott ilyesmire?
2012. márc. 11. 16:29
 1/9 A kérdező kommentje:
nem most éjjel álmodtam hanem már napok óta. azóta motoszkál a fejemben.
2012. márc. 11. 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha tetszik, én akkor ezt adnám. Én nem álmodtam, de nálunk is úgy ment a névválasztás, hogy hetekig tipródtunk. Aztán egyszer ránéztem a naptárra, és megláttam a Rebeka nevet. Tudtam hogy ez az igazi. :)
2012. márc. 11. 16:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Fura név :) Ez a jelentése:A Bereniké [1] görög (makedón) eredetű női név, jelentése: győzelmet, diadalt hozó
2012. márc. 11. 16:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Én biztosan ezt adnám, amúgy nekem tetszik is. :-)

Én is úgy voltam, hogy több néz is tetszett, de nem volt az igazi egyik sem. Már az elején tudtam hogy lányom lesz, érzetem, fiú neveken nem is gondolkodtam. Aztán volt egy vetélkedő a tévében, ahol ki volt írva a neve minden versenyzőnek a mellére tűzve egy kis papíron, az egyiken "ALÍZ" állt, és annyira megtetszett, az is lett a lányom neve.

2012. márc. 11. 16:44
 5/9 A kérdező kommentje:
az Alíz nekünk is listás:)) A jelentése érdekes... mondjuk nem egy nőies jelentés:)
2012. márc. 11. 17:05
 6/9 anonim ***** válasza:
ez nagyon jó! én ezt adnám. főleg, mert tetszik is. én fiúnévvel álmodtam, de nem volt min gondolkodni, lányaim vannak.
2012. márc. 11. 21:32
 7/9 anonim ***** válasza:

hasonló volt nálunk is. csak amit én megálmodtam az egy régies név volt. gyerek koromban az orvosunkat hívták így és mindig kinevettem magamban, hogy milyen neve van, aztán mikor terhes voltam valamiért nekem ez a név kellett...

már nagy a fiam, közben "divatnév" lett, tavaly az 5 leggyakoribb névben benne volt :D

2012. márc. 12. 00:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Emlékszem, amikor gyerek voltam, mindig "irtóztam" a Zsombor név hallatán. Na meg mindig azt gondoltam, nekem csak lányom lehet. 2 fiam lett (ikrek) és a terhességem elején kijelentettem valamiért, hogy csak Zsombor! lehet a babám, amennyiben mégis az egyik fiú lenne. Hamar kiderült,hogy mindkettő fiú, ragaszkodtam is a Zsomborhoz. A másik névre még rá kellett hangolódnom,de azt is megtaláltuk:) Azt kell mondanom, nem véletlen,hogy az ember ráérez milyen nevet kell adni a gyermekének. Az én fiaimra annyira illik a nevük,hogy hihetetlen,pont olyanok, mint azt elképzeletm még amikr nem születtek meg, csak a név alapján tudtam valamire gondolkoni...

AMúgy nekemk tetszik a Te megálmodott neved,ha Neked is tetszik, rágódj még rajta és hidd el, tudni fogod,hogy ezt kell-e adnod a kislányodnak!

2012. márc. 12. 10:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy barátnőmnek a férje volt így, megálmodta, hogy lánya lesz, és a kicsi mondta, mi a neve. Nemsoká megfogant, lány lett, de nem kapták meg az engedélyt :( Sajnáltam őket, olyan lelkesek voltak, és a név sem volt elrettentő, szerintem el lehetett volna fogadni.
2012. máj. 23. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!