Szerintetek nem furcsa, hogy a Minimaxon a mesében a szexizmusról van szó?
:D :D A minimaxon sem minden mese csak 2-3 éveseknek szól. Nálunk szelektálva vannak a mesék, azt nézhet, amit én a korának megfelelőnek tartok. Van is belőle gond, pedig még csak 5,5 éves.
Egyébként ha jól emlékszem, ez az Asa című mesében van, az kicsi nagyobbaknak való, nem az egészen kicsiknek.
De azt is hozzá kell tennem, hogy mi felnőttek kicsit túlaggódjuk néha ezeket a dolgokat. Gyerekkorom nagy kedvence volt a kis hableány, imádtam. Na mondom, akkor így felnőtt fejjel, nézzük meg. Teljesen le voltam döbbenve, hogy milyen félelmetes lehet a gyereknek, amikor az Ursula óriásira nő, meg hogy hasba szúrják a hajóval... Pedig gyerekként soha nem éreztem ezt félelmetesnek.
Szerintem bőven elég, ha felidézed, te milyen meséket néztél gyerekként. A Pop Pomban, a Vízipókban és társaikban biztosan nem lesz szexista megnyilvánulás. :)
Nálunk 6 évsen kezdhetett el (hétvégén reggelente) a tévéből (nem rajzfimadón, csak sima kereskedelmi akódon) rajzfilmet nézni a gyerek, mert úgy gondolom, ez az a kor, amikor már megnézhet úgy egy mesét, hogy nekem nem kell előtte lecsekkolnom, mi van benne. Nálunk eddig működött az „ízlésrendőrség”, és pl. Spongya Bob vagy Bogyó és Babóca nem ment át rajtunk (előbbi a stílusa, utóbi a vizuális környezetszennyezésnek felérő rajza miatt). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!