Ti mi alapján választottatok nevet a babátoknak, ha a nektek igazán tetsző nevek mind foglaltak voltak a szűk rokoni körben?
Mi volt a kedvenc név és mi lett végül a gyerek a neve?
Hasonló helyzetben vagyok,barátkozok újabb nevekkel,érdekelne ki,hogy oldotta meg.
Alapvető dolog volt, hogy ne legyen a családban, ismerősök között, ne asszociáljak senkire a gyerek nevéből. Így lett Áron. Ami azért furcsa, mert pont egy nagyon kedves főiskolai évfolyamtársasm miatt szerettem bele ebbe a névbe (a srácba nem!) sok évvel korábban.
Vannak azóta is favorit neveim egy esetleges tesónak, viszont elég sokat ellőttek belőle a környezetemben.
Ilyenek: Gellért, Vince, Toma, Flórián, Fábián, Bercell, illetve Sarolta, Fédra, Hanga, Emese, Hargita
Mi az hogy foglalt?😐
A sógorom nevét kapta a fiam.könnyű és gyors névválasztás volt.neten rakerestunk a ferfi nevekre és ez tetszett meg.ennyi!nem nagyon érdekelt hogy mást is így hívnak 😄 ha nekünk ez tetszett akkor ezt kapta!
Ha mondjuk a férjem egyik rokonát úgy hívnák, ami nevet mi kiválasztottunk, csak akkor nem adnám, ha a családnév is egyezik.
De mondjuk, ha a lányomat úgy akarnám elnevezni, mint a húgomat, akkor simán adnám a nevet, mivel a fiam a vezetéknevét az apja után kapja és nem utánam (vagyis nem egyezne az én testvérem vezetéknevével).
Pl. A húgom Kovács Anikó, és én a lányomnak az Anikó nevet adom, ő az apja vezetéknevével kapja, vagyis Papp Anikó lesz és nem Kovács. Ennyi.
Ha meg csak valamelyik uncsitesót hívnak úgy, akkor meg pláne nem érdekelne, hogy az a név már szerepel-e valamelyik rokonnál.
Nálam az egyetlen kizáró ok az lenne, ha a vezetéknév is egyezne, mert akkor gáz, ha két ugyanolyan nevű ember van a családban, az egyik a fiam, a másik meg pl. nagypapa.
Ha nekem az tetszik, azt adom. Ennyi.
Az, hogy unokanővérem lányát is úgy hívják, hát istenem.
A kisfiunknál ami nekünk a legjobban tetszett, az egyáltalán nem volt a rokonságban.
A lánynévnél pont volt a rokonságban, ott választottunk egy másik szép nevet.
Annyi szép név van, ha ötven gyerekem lenne, akkor is mindnek találnék szép nevet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!