Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi történt, ha a párotokkal...

Mi történt, ha a párotokkal nem tudtatok megegyezni egy mindkettőtöknek tetsző névben?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nincs olyan, amire rámondanánk az áment.

Kisfiú nevet keresünk, és totálisan más elképzeléseink vannak. Ami neki tetszik, azzal kapcsolatban én érzem azt, hogy "úristen, nem tudom elképzelni, hogy így hívjàk a kicsit", ami nekem tetszik, arra ő mondja ugyanezt.

Ironikus, de lánynévből meg pont ugyanazok tetszenek, csakhát fiút keresünk. Vègignyálaztuk az egész MTA névsort, és nem sikerült egyelőre dűlőre jutnunk.

Csak olyan nevek vannak, amikre mindketten azt mondjuk, hogy jó, hát adjuk ez, mert normális név, de nincs ott az érzés, hogy tetszene...

Járt már valaki így?

2020. jún. 23. 20:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Megígértem hogy a második gyerekünknek ő ad nevet.
2020. jún. 23. 20:47
 2/21 anonim ***** válasza:
90%

Igen, nálunk is úgy volt, ahogy az első mondja.

Fiunk nevét férjem választotta (első baba) , a következőt pedig Én fogom :)

2020. jún. 23. 20:50
 3/21 anonim ***** válasza:
87%
Mikorra várjátok?
2020. jún. 23. 20:53
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 név volt bemondva.(egyik neki tetszett másik nekem)

De mikor megszuletett nagyon nem illett rá a második név, így kertuk hogy csak 1 név maradjon 😊 2 nev nem opció?

2020. jún. 23. 20:54
 5/21 anonim válasza:
56%
Szuleimnél az döntött hogy a vezeték névvel melyik hangzik jobban. (Kolompár Alehandro)
2020. jún. 23. 21:24
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

A legkisebbnél eléggé megszenvedtünk a névvel mi is.

Csak pont fordítva. Fiúnév lett volna (ugyanaz, amit adtam volna az elsőnek, vagy a másodiknak, de mindkettő lány lett). Főleg akkor lett kemény dilemma, mikor kiderült, hogy a pici is lány... Neki ötlete se volt már, de ami nekem tetszett, az neki nem. Végül találtam egy ahhoz hasonlót, amivel ő is kiegyezett :D

2020. jún. 23. 21:35
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
az a fontos, a vezetéknévvel melyik hangzik jobban - hangosan próbáljátok
2020. jún. 23. 21:36
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Volt itt már egy olyan kérdés is, ahol az Emma és a Mia között nem tudtak dönteni a szülők, és akkor kompromisszumos megoldásként lett javasolva egy Emília. :) Hogy ez a név mind a kettő kicsit, és még tehát ez is szép. Tehát valamit össze is kombinálhatnátok, ha ügyesek vagytok; de ha nagyon nem tudtok megegyezni, akkor mehet mindkettő, vagy egy olyan kompromisszumos név is; amire mind a kettőtök azt mondja 'oké'; de nem feltétlen kedvence egyikőtöknek se. Meg pl ittvannak ezek az alap nevek: Péter, Dániel, László, Máté, Attila, Csaba, Márton/Marcel, Tamás, Gergely, András, Barnabás, Ádám, stb.
2020. jún. 23. 21:41
 9/21 anonim ***** válasza:
76%
Két nevet adtunk neki.
2020. jún. 23. 21:45
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez volt a helyzet nálunk. Mi rengetegszer neki futottunk a név listának. Mi azt csináltuk hogy kinyomtattunk egy-egy listát és mind a ketten bejelöltük a nekünk tetsző neveket. (úgy hogy a másik nem volt ott így nem szóltunk bele hogy ki mit jelöljön) Aztán felolvastuk egymásnak a neveket hangosan, és a végén sikerült két fiú nevet kiválasztanunk.

(amit a férjem szeretett volna nagyon azt többször elmondta hangosan, és a végére tökre megtetszett főleg amiatt ahogy szeretetteljesen kimondja)

2020. jún. 23. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!