Melyik helyre költöznétek a kettő közül, ha kisbabát várnátok?
Nem éltünk együtt, becsúszott a baba, de közösen úgy döntöttünk, megtartjuk és összeköltözünk.
Nincs köztünk vita, csak egyelőre nem értünk egyet abban, ki költözzön a másikhoz, hol lenne ideálisabb a családalapítás.
Nagyon kíváncsi lennék kívülállók véleményére, ki hogy látja a kérdést.
1.opció: saját lakás egy négyemeletes társasház 1. emeletén. Kb.55 négyzetméter, egy kis konyha, elég nagy fürdő wc egyben, egy jó nagy nappali (akár térelválasztóval osztható) és egy hálószoba. Van egy nagyon pici terasza. Teljesen felújított, modern stílusú lakás. Frekventált helyen van, üzletek, orvos, posta, stb.minden a közelben, sok minden gyalogos távolságra (de kocsi van). Sok szomszéd, nem mindegyik éppen normális, pl. hangosabb, bulizós fiatalok (nem az a nagyon vészes kategória, de volt már, hogy hívtak rájuk rendőrt, de azért lehet velük szót érteni), pletykás, szomszédokat és másokat ablakból figyelgető, odaszólogató néni stb. Azért a többség a lépcsőházban normális, de nem mindenki.
2.opció: saját családi ház egy természetközeli helyen, zöldövezetben. Nagyon kevés szomszéd, ők mind nagyon rendesek, segítőkészek. Alapterülete kb.40 négyzetméter. Régen hétvégi ház volt, de nagyon szépen meg lett csinálva, fel lett újítva. Két szint, lent amerikai konyhás nappali, külön pici fürdő és wc, fent két egyforma méretű szoba. Hatalmas udvar, kis kert, gyönyörű panoráma. Egyáltalán nem frekventált helyen van, gyalog szinte semmit nem lehet megközelíteni (kocsi van).
E közül a két lakhatási lehetőség közül melyiket választanátok születendő babával és miért?
Ami megmaradt szabadidő az ingázás után az elment a gazolásra, kapálásra, befőzésekre.
Eskü ezt sose fogom megérteni. Ezek nem kötelező dolgok. Parkosított kert, fű, fa, bokor, játszótér a gyerekeknek oszt jónapot. Nem kell gazolni, palántázni, kapálni, trágyázni, leszedegetni a termést stb. Kéthetente egy fűnyírás és ennyi a nagy meló.
Meg ja, biztos jobb egy kis lakást takarítani, de férjen el az ember családostul egy 60-65 nm lyukban...
#50 jó lenne a saját frusztráltságodat nem másra vetíteni. Senki nem mondott olyat, hogy a panelos egy proli.
De az tény, hogy rengeteg fogalmatlan ember van akinek a kertről egyből a befőzés, palántázás, meg egész napos kertgondozás jut eszébe, és még ő van megsértődve, hogy mit képzel más, hogy ezt ő bármikor is akarhatja. 500 nm-es az udvarunk, nincs benne konyhakert, se semmi amivel bíbelődni kellene. És jah, biztos jó, hogy 5 perc alatt elsétál valaki az iskolába, meg mindenhova, de cserébe a nyüzsi kellős közepén él. Sok embernek nem derogál utazni egy keveset, hogy ne a forgatag kellős közepében kelljen élnie.
Döntse el mindenki, neki hol a jó, nem kell megsértődni mindenen. Érdekes mondjuk én még kertes házban élőt nem láttam így pattogni, mindig a lakásban élők akarnak veszettül kompenzálni, és bizonygatni az igazukat. Mintha másnak nem lenne tök mindegy, hogy ki hol él.
Nekem sokkal nehezebb a lakást takarítani. Sokkal kisebb és így a sok cuccot állandóan pakolgatni kell.
Alig várom, hogy újra kertesbe költözünk.
Amúgy most panelban lakunk, de eddig olyan 50 üveg lekvárt főztem be, és még ez után jön a barack, a szeder, a málna, az áfonya.
Utolsó hozzászóló, pont így vagyok ezzel.. állandóan pakolni kell, de nincs hová. Könnyebb volt a nagyobbat takarítani.
És esküszöm a kertesben ennyi por se volt.. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!