Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik helyre költöznétek a...

Melyik helyre költöznétek a kettő közül, ha kisbabát várnátok?

Figyelt kérdés

Nem éltünk együtt, becsúszott a baba, de közösen úgy döntöttünk, megtartjuk és összeköltözünk.

Nincs köztünk vita, csak egyelőre nem értünk egyet abban, ki költözzön a másikhoz, hol lenne ideálisabb a családalapítás.

Nagyon kíváncsi lennék kívülállók véleményére, ki hogy látja a kérdést.

1.opció: saját lakás egy négyemeletes társasház 1. emeletén. Kb.55 négyzetméter, egy kis konyha, elég nagy fürdő wc egyben, egy jó nagy nappali (akár térelválasztóval osztható) és egy hálószoba. Van egy nagyon pici terasza. Teljesen felújított, modern stílusú lakás. Frekventált helyen van, üzletek, orvos, posta, stb.minden a közelben, sok minden gyalogos távolságra (de kocsi van). Sok szomszéd, nem mindegyik éppen normális, pl. hangosabb, bulizós fiatalok (nem az a nagyon vészes kategória, de volt már, hogy hívtak rájuk rendőrt, de azért lehet velük szót érteni), pletykás, szomszédokat és másokat ablakból figyelgető, odaszólogató néni stb. Azért a többség a lépcsőházban normális, de nem mindenki.

2.opció: saját családi ház egy természetközeli helyen, zöldövezetben. Nagyon kevés szomszéd, ők mind nagyon rendesek, segítőkészek. Alapterülete kb.40 négyzetméter. Régen hétvégi ház volt, de nagyon szépen meg lett csinálva, fel lett újítva. Két szint, lent amerikai konyhás nappali, külön pici fürdő és wc, fent két egyforma méretű szoba. Hatalmas udvar, kis kert, gyönyörű panoráma. Egyáltalán nem frekventált helyen van, gyalog szinte semmit nem lehet megközelíteni (kocsi van).

E közül a két lakhatási lehetőség közül melyiket választanátok születendő babával és miért?

2020. jún. 21. 07:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
89%

Még egy szempont: a tarsashaz a gyerekkel remalom lehet, ha olyanok a szomszédok. Ne zajongj, ne trappolj, ne lelegezz, mert zavarod a szomszedot.

Napi 40 perc utazás az semmi, jobban elfernetek a hazban, a kert aranyat fog érni, ha már jar a gyerek. Kocsi is van mindkettotok alatt, szerintem nem kérdés.

2020. jún. 21. 12:22
 32/68 anonim ***** válasza:
89%

Szia. Mindkettőben volt/van részem gyerekkel.

Én azért a házat választanám, mert a kert felbecsülhetetlen érték a gyereknek 🙂.

Ha van autó is, akkor nem hátrány a távolság.

2020. jún. 21. 12:48
 33/68 anonim ***** válasza:
25%
Én a lakást választanám. Éltem már kertesben, hátam közepére nem kívánom a kertben való kapirgálást, no meg azt, hogy minden szrért kocsiba kell ülni. Ha csak egy valami kell a boltból, már az is egy külön program... meg nekem mondjuk többet ér az a napi másfél, két óra a párommal, ami az utazására menne el, mint bármilyen kert.
2020. jún. 21. 14:31
 34/68 anonim ***** válasza:
61%

"...a kert felbecsülhetetlen érték a gyereknek"

Már amelyiknek. Engem sosem érdekelt gyerekként és az én gyerekemet se erdekli.

2020. jún. 21. 14:34
 35/68 anonim ***** válasza:
33%

Amúgy az megvan, hogy kertes ház nem csak az isten háta mögött van, ahol "külön program", ha kell valami a boltból? Bp-ről 40 km-re élünk vidéken, kisbolt kb 3-5 perc gyalog, cba, patika 10 perc.

De különben nem akkora kunszt megtanulni icipicit előre gondolkodni, és rászokni arra, hogy úgy vásároljon az ember, hogy ne kelljen állandóan elugrálni valamiért egy boltba.

2020. jún. 21. 15:02
 36/68 A kérdező kommentje:
#35 aki azt írta, hogy külön program, ha kell valami a boltból, elolvasta a hozzászólásaimat, ezért írta. Ha nem is az isten haza mögött, de kieső helyen van, és valóban külön program, ha kell valami a boltból :D Legalábbis ha otthon van az ember.
2020. jún. 21. 15:17
 37/68 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, én azt nem olvastam. Viszont előre tervezni, és úgy vásárolni akkor is tudsz, ha meg tényleg olyan a szitu, van kocsi (most már elolvastam :D)
2020. jún. 21. 15:39
 38/68 A kérdező kommentje:
Igen, eddig sohasem volt ebből gond :)
2020. jún. 21. 15:42
 39/68 anonim ***** válasza:
67%
#36. Nem is különösebben miattad írtam, hogy külön program lesz a vásárlás, hanem tényleg így éltem meg... de van, akit ez nem zavar.
2020. jún. 21. 17:02
 40/68 anonim ***** válasza:
90%
Egyértelműen a kertes ház! Egy gyermeknek az az ideális. Mi panelből költöztünk kertes házba amikor 9 hónapos volt a kicsi. Igazból nem tudom mit kezdene a négy fal között, szuper h bármikor kimehetünk. Ha van kocsi akkor simán a kertest választanám.
2020. jún. 21. 19:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!