Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik helyre költöznétek a...

Melyik helyre költöznétek a kettő közül, ha kisbabát várnátok?

Figyelt kérdés

Nem éltünk együtt, becsúszott a baba, de közösen úgy döntöttünk, megtartjuk és összeköltözünk.

Nincs köztünk vita, csak egyelőre nem értünk egyet abban, ki költözzön a másikhoz, hol lenne ideálisabb a családalapítás.

Nagyon kíváncsi lennék kívülállók véleményére, ki hogy látja a kérdést.

1.opció: saját lakás egy négyemeletes társasház 1. emeletén. Kb.55 négyzetméter, egy kis konyha, elég nagy fürdő wc egyben, egy jó nagy nappali (akár térelválasztóval osztható) és egy hálószoba. Van egy nagyon pici terasza. Teljesen felújított, modern stílusú lakás. Frekventált helyen van, üzletek, orvos, posta, stb.minden a közelben, sok minden gyalogos távolságra (de kocsi van). Sok szomszéd, nem mindegyik éppen normális, pl. hangosabb, bulizós fiatalok (nem az a nagyon vészes kategória, de volt már, hogy hívtak rájuk rendőrt, de azért lehet velük szót érteni), pletykás, szomszédokat és másokat ablakból figyelgető, odaszólogató néni stb. Azért a többség a lépcsőházban normális, de nem mindenki.

2.opció: saját családi ház egy természetközeli helyen, zöldövezetben. Nagyon kevés szomszéd, ők mind nagyon rendesek, segítőkészek. Alapterülete kb.40 négyzetméter. Régen hétvégi ház volt, de nagyon szépen meg lett csinálva, fel lett újítva. Két szint, lent amerikai konyhás nappali, külön pici fürdő és wc, fent két egyforma méretű szoba. Hatalmas udvar, kis kert, gyönyörű panoráma. Egyáltalán nem frekventált helyen van, gyalog szinte semmit nem lehet megközelíteni (kocsi van).

E közül a két lakhatási lehetőség közül melyiket választanátok születendő babával és miért?

2020. jún. 21. 07:55
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
29%

A kertest csak akkor válaszd, ha neked is van jogsid is, kocsid is, meg a párodnak is. Ugyanis ha ő reggel elmegy kocsival dolgozni, és este hatig ültök a természetközelben kettesben a babával, akkor megmakkansz.

És gondolj arra a nagyon hosszú 14 évre is, amíg a gyerek már óvodás-iskolás, de jogsija még nincs, és nektek kell elvinni meg hazahozni minden áldott nap 2x.

2020. jún. 21. 08:56
 12/68 anonim ***** válasza:
68%
Akkor nyilván a ház. Nem is értem a kérdést. Mi lenne az előnye a pici lakásnak?
2020. jún. 21. 08:59
 13/68 Lena7 ***** válasza:
69%

Szerintem a családi ház sokkal jobb egy gyereknek. Ha majd nagyobb lesz ,sokkal könnyebb is lesz elfoglalni ,mert kimehet a kertbe játszani ,futkározni. Említettétek a szomszédokat is. Azért az sem mindegy ,hogy kik laknak meetted. Én személ, szerint nem szeretem azokat az idősebb néniket ,akik mindig beleütik az orrukat mindenbe. (Hogy neveled a gyereket ,hangos a gyetek stb) A kertes házban ilyennel nem lenne gondod.

Meg nemtudom ,hogy majd pár év múlva akartok e valamikor kisállatott (akár kutyát ,macskát stb) ,de szerintem a kutyának/macskának is jobb lenne a kertes ház.

Ami még nem mind1 ,hogy hol helyezkedik el ez a családi ház. Egy kis faluban ,ahol van 3 kisebb bolt ,vagy pedig egy kisvárosban ,ahol azért sokkal több választék van.

Mindenesetre sok sikert kívánok a gyerekhez és az összeköltözéshez! 😄

2020. jún. 21. 09:00
 14/68 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem amíg pici a gyerek (1-2 év), addig jobb a lakás. Közel van minden, nem kell autóba ülni, ha le kell ugrani valamiért.

Aztán amikor már elkezd járni a gyerkőc, akkor irány a kertes ház, onnantól sokkal-sokkal jobb lesz neki kint.

Az elején a gyereknek tényleg mindegy, tartsátok szem előtt a praktikumot. Nagyobb házzal több a meló is, az elején, amíg megszokjátok, hogy mennyi plusz időt köt le a gyerek, addig jobb egy kisebb lakás, amivel nem kell sokat foglalkozni (pl kert gondozása stb).

2020. jún. 21. 09:18
 15/68 anonim ***** válasza:
73%

Kisgyerekkel a ház, heti 1x elég a program és kimozdulás. Azért heti szinten nem beteg a gyerek jó esetben, hogy orvoshoz kellene sétálni. Egy kertes házban jobban letudod majd foglalni, mint egy lakásban.

Lakásban úgy nézne ki a napotok, hogy állandóan kapkodsz a házimunkával, hogy napi 2x le tudd vinni a játszótérre. Utáltam a játszóteret, az állandó öltöztetést, a kapkodást és hogy hasznos órák mentek el ott őrizve a gyereket. Kertesben, ha már 4-5 éves egyedül is kiengedheted vagy kint is tudsz valami házimunkát végezni. A lakást kiadnám a helyetekben. Mikor sulis lesz lehet újratervezni, hogy hol jobb élni, ha nincs a közelben jó iskola, de azt a 6 évet tuti, hogy jobb lenne a házban tölteni. Az emeleti szoba kicsit rizikós lesz, nehogy meginduljon majd egyedül lefelé. A lakás amúgy kicsi is lesz egy nagyobb gyerekkel.

2020. jún. 21. 09:22
 16/68 anonim ***** válasza:
73%

Mi kettesben lakunk barátnőm panelba

Télen felöltöztettem a kicsit és kitoltam a babakocsit míg gyors felöltöztem. Nála ez ugye nem játszik. Felöltözött ő előbb hogy ne a kicsi süljön be. Aztán ugye a gyereket öltöztette. Persze addig jól bemelegedett.

Nekem a babakocsi kéznél van, neki tárolóba. Mondjuk ő emeletéről cipeli.

Volt, hogy valami miatt nem tudtak sétálni menni. Na akkor gyerek ki az erkélyre, de nyilván nem ugyan az. Én hasonló helyzetben kivittem egy pléddel az udvarra.

Mind a két kicsi 1 év alatti. Szóval sztem már kicsinek is előnyösebb a kertes ház

2020. jún. 21. 09:46
 17/68 anonim ***** válasza:
35%

Nem a programozás miatt kell kimozdulni. Gondolom a pasi dolgozik majd egész nap, a nő meg egyedül lesz a gyerekkel. Simán elfogyhat a pelenka/tapszer/kenyér és nem midnegy, hogy elsétál az ember A babakocsija tett gyerekkel a 10 percre levő üzletbe, vagy autózik fél órát miatta...

De egyértelmű az is, hohy a kérdésben a lakás a férfié, míg a ház a nőé. A nőnek azt is figyelembe kellene vennie, hogy vannak emberek, akiket marhára nem érdekli a kerti munka és ha a szóbanforgó pasi is ilyen, akkor a babázás mellé ezt is megnyerte magának.

2020. jún. 21. 09:49
 18/68 anonim ***** válasza:
60%

Pont a vásárlás az, amit heti 1x is elég elintézni, ha jól szervezik. Mi sose jártunk boltba, amig babakocsiztunk, pedig van három is a közelben.

Összeírtuk mit kell venni és a párom elintézte a nagybevásárlást.

Nem szerettem később se a boltba cipelni a gyereket.

Az mondjuk igaz, hogy nekünk a szocializációt teljesen kielégítette a napi két játszótér, szóval a (gyerek)társaság jelenthet hiányt, én mégis inkább a kertesre szavazok. Pláne, hogy most nagy kutyaimádat van és a lakásban ezt sem tudjuk megvalósítani. :-(

Érdekes, hogy pont fordítva gondoltam, a lányé a lakás - a fiúé a ház.

2020. jún. 21. 09:59
 19/68 A kérdező kommentje:

#17 valóban így van, de ezt miből vágtad le így egyből? :O

Mindkettőnknek van kocsija is, jogsija is.

Én is úgy gondolom, jobb lenne a családi ház, és a lakást kiadnánk. A lakás legnagyobb, de számomra egyetlen előnye, hogy jól frekventált helyen van és minden ott van a közelben, ahogy írta is indoklásként az a kevés hozzászóló, aki a lakást választaná. Nagyon jókat írtok egyébként, köszönöm mindenkinek, írhattok még!

2020. jún. 21. 10:02
 20/68 A kérdező kommentje:
#18 úgy van ahogy a #17 írja, a nőé a ház, férfié a lakás. És azóta is itt csodálkozom, hogy ez miből derült ki ilyen egyértelműen, de most megnyugodtam, higy nem mindenkinek ilyen egyértelmű, mert direkt igyekeztem elfogulatlanul, objektíven írni.
2020. jún. 21. 10:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!