Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik helyre költöznétek a...

Melyik helyre költöznétek a kettő közül, ha kisbabát várnátok?

Figyelt kérdés

Nem éltünk együtt, becsúszott a baba, de közösen úgy döntöttünk, megtartjuk és összeköltözünk.

Nincs köztünk vita, csak egyelőre nem értünk egyet abban, ki költözzön a másikhoz, hol lenne ideálisabb a családalapítás.

Nagyon kíváncsi lennék kívülállók véleményére, ki hogy látja a kérdést.

1.opció: saját lakás egy négyemeletes társasház 1. emeletén. Kb.55 négyzetméter, egy kis konyha, elég nagy fürdő wc egyben, egy jó nagy nappali (akár térelválasztóval osztható) és egy hálószoba. Van egy nagyon pici terasza. Teljesen felújított, modern stílusú lakás. Frekventált helyen van, üzletek, orvos, posta, stb.minden a közelben, sok minden gyalogos távolságra (de kocsi van). Sok szomszéd, nem mindegyik éppen normális, pl. hangosabb, bulizós fiatalok (nem az a nagyon vészes kategória, de volt már, hogy hívtak rájuk rendőrt, de azért lehet velük szót érteni), pletykás, szomszédokat és másokat ablakból figyelgető, odaszólogató néni stb. Azért a többség a lépcsőházban normális, de nem mindenki.

2.opció: saját családi ház egy természetközeli helyen, zöldövezetben. Nagyon kevés szomszéd, ők mind nagyon rendesek, segítőkészek. Alapterülete kb.40 négyzetméter. Régen hétvégi ház volt, de nagyon szépen meg lett csinálva, fel lett újítva. Két szint, lent amerikai konyhás nappali, külön pici fürdő és wc, fent két egyforma méretű szoba. Hatalmas udvar, kis kert, gyönyörű panoráma. Egyáltalán nem frekventált helyen van, gyalog szinte semmit nem lehet megközelíteni (kocsi van).

E közül a két lakhatási lehetőség közül melyiket választanátok születendő babával és miért?

2020. jún. 21. 07:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
100%

Arról, ahogy írtál a két ingatlanról, nekem egyértelmű volt, hogy melyik kié.

Kb esélytelennek látom, hogy a pasi hozzad költözzön. Amúgy te eddig is ott éltél a házban vagy csak most szándékoznál oda költözni vele?

2020. jún. 21. 10:11
 22/68 anonim ***** válasza:
17%
Kezdetben lakás. Mi is ott kezdtük, és mikor már nagyobbak lettek akkor költöztünk kertesbe. Nagyon kényelmes a panel, a belváros szintén előny kicsivel, minden közel,bolt, posta, gyógyszertár. Pici baba mellett nekem nem lett volna időm (meg energiám) a házra, örültem, hogy az 56 nm-t rendbe tudtam tartani 2 gyerek mellett. Most ha elindulunk már indulás előtt gondolkodom hol parkoljak, hogy könnyen elérjek mindent, addig meg csak babakocsival elsétáltunk. Hiányzik, hogy minden elérhető, a szomszédok nagyon rendesek voltak, az egész környék ismerte egymást, rengeteg gyerek, jó kis közösség volt, nagyobbik gyermekem sok kis barátja, ovis csoporttársa lakott ott. Voltak persze kotnyeles nénik, de akinek nem tetszett valami azt elküldtem melegebb éghajlatra. Itt meg csak nyugdíjasok vannak, egyik szomszédunkban és szemben is üres telek. Alig vannak fiatalok, gyerekek meg pláne nem. Legközelebbi játszótér 15 perc séta. A munkahelyem pl. 2 perc sétára volt a lakásunktól, most legalább 20 percet kell majd autóznom ha visszamegyek dolgozni. Ellenben van 2 kutyánk meg egy macskánk, ill. az autók garázsban állnak nem a szabad ég alatt.
2020. jún. 21. 10:17
 23/68 A kérdező kommentje:

Akkor csak nem sikerült objektívnek maradnom :D

Én eddig is itt éltem. A kettő közül szeretnénk valamelyiket, harmadik opció nem játszik. Mindketten nagyon szeretjük a sajátunkat, de mindketten jól elvagyunk a másikéban is, tényleg mind a kettőnek megvannak a maga nagy előnyei. Én azért ismerve őt, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy ideköltöztök, de elismerem, hogy áldozat lenne a részéről. A munkahelyétől is messzebb lenne jóval. Egy kisbolt mondjuk van itt, ha csak egy-egy dolog kell ami pont elfogy, az megoldható, kocsival kb. 5 perc. Egyébként megyeszékhely belvárosáról és külterületéről van szó.

2020. jún. 21. 10:18
 24/68 anonim ***** válasza:
7%

Tehát messze van a munkahelyétől. Akkor kalkuláld bele azt is, hogy 1, korábban kell kelnie és indulnia, mint a lakásból, ha dolgozni megy. 2, a távolság miatt később érne haza. (Nem tudom mekkora távolság, de nekem mondjuk napi egy óra már nagyon nem tetszene.)3, emiatt nagy eséllyel fáradt es/vagy nyűgös is lesz a nap végére és kb semmit nem fog csinálni otthon.

Kertes házban élek. A férjemé volt már a házasság előtt is és ő imádja, nem akar költözni. Én utalom. Nem vagyok kertész és nem szeretek kint mókolni. Ezt én az elején el is mondtam neki, hogy ne számítson rá, hogy én majd kertészkedek meg hasonlók. A probléma az, hogy ő se csinálja, így kimondottan elhanyagolt a hátsó udvar. Elől még csak-csak elsöpri a leveleket meg a havat, de annyi, nem több. Neked lesz majd kedved mindezekhez a gyerek mellett?

2020. jún. 21. 10:28
 25/68 A kérdező kommentje:

Napi 40 perc utazás lenne neki a mostani 10 perc helyett, ez talán annyira még nem vészes.

Egyébként nekem ez a ház örökség volt, és eszem ágában sincs eladni vagy kiadni, és ezt ő is tiszteletben tartja. Ha én költöznék hozzá, megtartanánk ezt a házat. Ha ő költözne hozzám, kiadnánk a lakását. A plusz bevétel miatt is ő azért nem veti el teljesen a hozzám költözést. Csak olyan tipikus, panelos életbe belekényelmesedett férfi :) Mármint nem úgy értem hogy lusta, nagyon is szorgalmas és rendszerető. De értitek :) A praktikum híve, ami azért érthető. Én is laktam társasházban, de amióta itt lakom, annyira de annyira nem vágyom vissza a városba.

2020. jún. 21. 10:36
 26/68 anonim ***** válasza:
19%

"Csak olyan tipikus, panelos életbe belekényelmesedett férfi :)"

Ez alapján rád meg lehetne mondani, hogy tipikus egomanias no: "Egyébként nekem ez a ház örökség volt, és eszem ágában sincs eladni vagy kiadni,.."

Szerencsétlennek ezek szerint nincs nagyon mas lehetősége, mint hozzad költözni.

2020. jún. 21. 10:39
 27/68 A kérdező kommentje:
Nem, egyáltalán nem sajnálom, ha így hangzott. Akkor mondom úgy, hogy a szeretett nagyszüleimmé volt. Gyerekkoromban rengeteget voltam itt, volt, hogy a nyári szünetek nagy részét itt töltöttem a Mamiéknál. Sokat jelent nekem ez a ház és udvar, egy szép emlék, és egyben sok munka is van benne. Emiatt soha nem adnám el, vagy ki. Remélem így tisztább, nem akartam itt mindenféle, kérdés szempontjából felesleges részletet megosztani, de úgy látszik, akkor rögtön egomániásnak tűnök. És igenis van lehetősége, én megértem az ő nézőpontját maximálisan, és ha nagyon nem akar ideköltözni, akkor én fogok visszaköltözni a városba. Nem lesz belőle veszekedés. De mikor itt van nálam, mindig nagyon jól érzi magát, ezért is írtam, hogy nem látom kizártnak, hogy ideköltöztök. Még úgyis beszélünk róla sokat.
2020. jún. 21. 10:46
 28/68 A kérdező kommentje:
Na a fentebbi hozzászólásom harmadik szava után kimaradt egy vessző, úgy olvassátok, mert így még a jelentése is megváltozott:D
2020. jún. 21. 10:48
 29/68 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, nem mindegy, hogy hogyan fogalmazol.😉

A problémát nem itt kell megoldani, hanem kettőtöknek. Le kell ülni és végiggondolni mindent. Ha a házba költöztök ki végzi majd a kerti munkát? Ha veszhelyzet van és azonnal orvoshoz kell vinni a gyereket honnan elérhető gyorsabban? Óvoda, iskola? Az ő munkahelye 40 percnyi utazás lenne tőled, a te utazásod mennyi lenne tőle? Stb.

2020. jún. 21. 11:01
 30/68 anonim ***** válasza:
100%
1.
2020. jún. 21. 11:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!