Mit szólnál hozzá, ha a férjed azt mondaná, hogy ha a szülés után letelik a 3 év, maradj otthon, ne menj vissza dolgozni?
Én pl most gyed alatt azért teszem le a jogsit, hogy ne este 6ra érjek haza tomegkozlekedessel 2 gyerekkel.
Biztos nem maradnék itthon, hogy egesz nap csak pakoljak gyereket neveljek. Nekem szukségem lenne a felnőtt tarsaságra, tuti nem mennék bele egy ilyen ötletbe, de szwrencsére a párom nem akar tőlem ilyen butasagokat...
Hagyjuk már ezt a cselédkedést meg a többit.
Vannak nök, anyák akik erre vágynak, vannak akik mellette munkára. Minden ember más igényekkel rendelkezik. Ha nem nyomorogva, hanem jómódban élnek, és rossz időkre van tartalék, akkor miért ne?
Meg lehet ezt otthon beszélni. De nem szabad erőltetni ha a másik nem akarja.
Én nem bírnám ezt, mert szeretem a munkámat és kell is, hogy hatékonynak, aktívnak érezzem magamat.
De egyébként maximálisan bízom a férjemben, ha ilyen "biztonságos otthoni bázis" típusú nő lennék, nem látnék ebben rosszat, szolgaságot.
Ő szerinted lelkileg bírná ezt? Rámehet a jó kapcsolatotok, ha mégsem. És mégegy veszélye van: mi történik, ha veled lesz valami, és kiesik a kereseted?
#20 nak: Azért nem lenne jobb, ha én maradnék itthon, mert az én jövedelmem eddig a legjobb munkahelyéhez képest is a 4 szerese volt minimum, ha az ő keresetéből kellene megélnünk, akkor nagyon nem jönnénk ki.
Az első 3 év alatt megcsinált 2 szakmát, a mostani eddig eltelt 2 év alatt eddig 1 felnőttképzéses OKJ volt, amihez volt kedve, de ugyanúgy tanulhatna még, ha akarna :)
Házimunkában, gyereknevelésben ugyanúgy részt veszek én is.
Majd alkalom adtán megkérdezem erről, hogy mi a véleménye, nekem így most optimális, hogy itthon van, be tudok vállalni olyan melókat, amik nekem pár óra, neki viszont a heti fizetése lenne, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon bosszantó volt, hogy többször is volt olyan, hogy épp bejött egy jól fizető meló, és nem tudtam az adott munkát befelyezni, mert neki menni kellett dolgozni (a töredékéért), nekem meg haza kellett jönni...
Kiszolgáltatottság meg szerintem nem valószínű, hogy lenne, ha elválnánk, neki is van tartalékja (nem tudom az egyenlegét, sosem mondja meg), és 2 azonos értékű ugyanakkora lakásunk van egy társasházon belül, az egyik az ő nevén (ki van adva, én vettem, de direkt a nevére, mert neki első lakásnak számít, így nem kellett a 4% illetéket megfizetetni), a másik az én nevemen, illetve van egy közös befektetésünk is, abból is ki tudna még venni osztalékot, jelenleg ha a fele összeget nézzük legalább 2 milliót. (De nyilván nem akarok elválni, és ő sem) Azért ennél sokkal rosszabb dolgokat szoktam olvasni itt is a gyk. - n, a lakás és pénz nélkül maradt albérletbe/szülőkhöz visszaköltözött elvált gyerekes nők kérdéseiben.
Ó én nagyon örülnék,ha ilyenre kérne a férjem.Sajnos ponta héten telik le a GYES, így vissza kell menni dolgozni 4 év után.
Imádtunk a gyerekkel itthon lenni, sosem unatkoztunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!