Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lesz szülés után otthon?

Mi lesz szülés után otthon?

Figyelt kérdés

Első babám semmi tapasztalatom.A baráti körben és a rokonságban sincs még baba így kissé félek hogy mi lesz.Honnan fogom tudni hogy mit csináljak?

Pelenkát kicserélem stb nem erre gondolok.Hanem hogy honnan tudom mikor vihetem el sétálni.Mikor mit adhatok neki stb.

Meddig kell a 4fal közt lenni vele? Honnan érzem hogy jó neki a víz hőnérséklete.Tudni fogom hogy hasfájós? Ilyesmik érdekelnek..

Meg egy újszülöttel mit kell tenni?Etetni pelenka fúrdés alvás? velük még nem kell "játszani"?

Annyira bepánikoltam hogy én biztos nem tudom ellátni a picit meg mit hogy kell csinálni,stb.Félek nagyon...

2016. márc. 24. 16:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Egy hetesen már pár percre kivittem őket. Aztán napról napra több időre.

Nekünk 2 hetes kortól kell járni 2 hetente tanácsadásra.

A víz hőmérsékletét eleinte méred majd biztos, de később már érzed, hogy milyen.

Ha hasfájós, azt tudni fogod... az enyémek közül 2 is az volt, hát azt az ordítást nem lehet elfelejteni. De az Infacol segített ideig-óráig.

Játszani eleinte nem kell velük:) Esznek, alszanak, stb. De amint picit nagyobb lesz, a színes dolgok lefoglalják majd. Csörgők, játszószőnyeg.

2016. márc. 24. 16:10
 2/14 anonim ***** válasza:
7%

Anyám, akkor minek vállatál gyereket, ha ennyire félsz!!!!!

Senki nem születik úgy hogy mindent tud!!!

Viccet féretéve!

Segítséged van vagy lesz? Szülő, batrátnő, párod?

Vagy netán totálisan egyedül kell csinálnod majd mindent?

2016. márc. 24. 16:10
 3/14 anonim ***** válasza:

Én azzal nyugtatom magam, hogy nincs olyan, amire az interneten nem akpsz valaszt. Amíg van netem és bármire rá tudok keresni, vagy bármit meg tudok másoktól kérdezni, addig nyugi van :)

Sétálni kb 2 hét után viheted, ha jó idő van hamarabb is. Onnan tudod hogy hasfájos, hogy sír nagyon, hiába nem éhes, nem pisis-kakik, nem álmos, feszíti magát, látszik, hogy szenved. Erre próbálhatod az Espumisan cseppet, Infacolt, Bio Gaiat, stb stb, sok van, mire végpróbálod mindet, kinövi :) újszülőttnél még etetés, pelenka, fürdetés, alvás, konkrétan nem játszasz vele, de persze beszélsz hozzá, magyarázol, ölelgeted, ölbe veszed, ringatod :)

2016. márc. 24. 16:14
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Mi lenne?? Majd szépen megismered és összeszoktok!

Ennyi!

De ezt a 2.,3., 10. gyerekkel is ugyanígy el kell játszani,mert nincs belőlük két egyforma.

Max.a rutinod lesz nagyobb.

2016. márc. 24. 16:21
 5/14 anonim ***** válasza:
Egyébként meg, nekem is bőven lenne okom pánikolni, meg kétségbe esni, de én úgy vagyok vele, hogy ha tudatosan lépésrő-lépésre csinálok mindent, utánakérdezek vagy olvasok mindennek, akkor akkora baj nem lehet. Nekem nincs és nem is lesz segítségem! Teljesen egyedül fogok csinálni minednt!
2016. márc. 24. 16:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Eszik, alszik, ürít, nézelődik.

Legalább 4 hónapos koráig kizárólag anyatejet, vagy tápszert kaphat, mást nem (kivéve, ha az orvos kifejezetten javasol valamit).

Vízhez nekünk van itthon infrás-lézeres pisztoly, tizedfokra mér, csak a felületre kell irányítani. Főzéshez is jó és kb 5000 Ft-ért kapni ilyet. Van drágábban is, de az már ipari célú, otthonra felesleges. Én azzal mértem a vizet.

Ha hasfájós, akkor a dobhártyád kiszakad, úgy fog üvölteni, nehéz eltéveszteni. Espumisan (vagy bármilyen, szimetikon hatóanyagú cucc), illetve laktáz enzim segít ilyenkor.

Ha időre született, egészséges újszülött, akkor az első egy hét után NE ébreszd fel éjjel, ha magától nem kel fel. Ha éhes lesz, akkor úgyis felébred. Ez nem vonatkozik koraszülött, besárgult, beteg babára.

Játszani nem igazán tudsz vele. Énekelhetsz, beszélhetsz hozzá, az emberi hangot szeretik.

Kiságyban fontos, hogy kemény matrac és SEMMI más ne legyen benne, mert fulladásveszélyes. Se paplan, se párna, se plüssök, se más.

Evés után büfiztetni kell (válladra teszed és a hátát finoman masszírozod felfelé, amíg ki nem jön a levegő). Ezt addig kell, amíg magától nem ül fel, onnantól önállóan megoldják. De ez majd 6-9 hónapos korában lesz.

Napsütéses időben, szélcsendben már az első napokban kiviheted, de fokozatosan emeld az időt. Először nyisd rá az ablakot, aztán vidd ki 10 percre, másnap 20 percre, stb. Ha esős, szeles idő van, olyankor ne vidd ki az első 2-3 hétben.

A fejét MINDIG tartsd, mert 1-2 hónapig a nyak nem elég erős, hogy megtartsa, ha felemeled.

2016. márc. 24. 16:25
 7/14 anonim ***** válasza:

Ja, melegben anyatejen/tápszeren kívül felforralt majd lehűtött (szobahőmérséklet) vizet kaphat. Ártani nem árt, de biztos nem szárad ki.

Mikorra vagy kiírva?

2016. márc. 24. 16:26
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves #2-es!

Csak akkor vállalhat vLaki gyereket ha profi és mindent tud?

soha nem volt a környezetemben csecsemő és kisgyerek.És nem mindenki olyan szerencsés hogy van segítsége.Lesz igen a párom aki szintúgy tapasztalatlan és ennyi.Nem hinném hogy ezt tudnom kéne tapasztalat híján.

2016. márc. 24. 17:00
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Van rá 8-9 hónapja a kismamának, hogy mindennek utánaolvasson. A védőnő is kimegy majd és mindent elmond, ha kérdésed van fel is hívhatod. De itt is mindenki szívesen segít.
2016. márc. 24. 17:18
 10/14 anonim ***** válasza:
49%
Őszintén szólva én sem értelek... Nyilván senki nem úgy születik, hogy csecsemőgondozási szakértő. Ezért van rengeteg szakirodalom, avagy az internet, hogy utánanézz a dolgoknak, informálódj tanulj.
2016. márc. 24. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!