Londoni anyukák:A szülés utáni haza utazásról van infotok? 100% h megadják az ideiglenes papirt az egyszeri hazatéréshez? Vagy ha mégis otthon születik a munkahelyről jár a maternity leave?
Egyszeri beutazasi engedelyt a nagykovetsegen adnak, de kell hpzza a birth certificate.
A maternity leave jar persze, ha dolgoztal 52 hetet szules elott. Ezt a munkahelyen kell intezni leghamarbb szules elott 3 honappal.
Az oltasi rendszer Magyarorszagon mas, kerdes, hogy visszajottok- e vagy maradtok ?
Nagyon köszönöm a gyors választ! ️
Először ugy volt, hogy itt születik majd a kicsi, es amilyen hamar tudunk,
Haza repülünk vele. Am riasztó híreket kaptunk ismerosoktől. Nem akarnak ilyen alkalmi papirt adni nekik es az útlevél csak 6 hónap múlva lesz kesz. En nem szeretnem ezt a Rizikót vállalni.
Ezért jött szoba a 7. Hónap utan a haza térés es otthon szülés.
Bízom abban, hogy a munkaado nem köt bele a tartózkodási helybe.
Szeretnénk otthon maradni egy jo ideig. Talán végleg.
Am az itteni számlák es minden marad. Biztos ami biztos.
Amitől felek az az, hogy esetleg megvonják a pénzt tőlem mivel elhagyom az országot. Igy nem lesz itteni birth certificate sem.
Továbbá hallottam h jár itt a védőnő. Na most ha nem vagyunk itt akkor ez is kiesik. 😔🙈
A maternityt 100% hogy kapod! Az jar, akarhol vagy. A baratnom hazament szules utan, es vegig otthon volt a maternity leave alatt. Mindegy, hol laksz, csak angol bankszamla legyen es utaljak szepen. Ahhoz nem kell birth certificate sem, semmi. Csak a a GP tol vagy midwifetol papir a 25. het utan. Hogy terhes vagy es mikor van a due date.
9 hetes a babam, onnan tudom :)
A midwife ketszer volt eddig, de ha nem itt szulsz, ertelemszeruen nem fog jonni.
Hany hetes vagy ?
Változott a jogszabály idén júliusban!
A 2015. július 23-án megjelent Magyar Közlöny 2015. évi 108. számában, 203/2015 számon, a Közlöny 18034. oldalán, a korábbi törvényt kiegészíti a Kormány, a 6 éven aluli gyermekek útlevél igénylése kapcsán.
Az új rendelkezés szerint a gyermekek számára a külföldi anyakönyvi kivonattal, valamint a szülők a gyermek állampolgárságára vonatkozó nyilatkozatával útlevél igényelhető, kizárólag a konzulátusokon. Ezzel a lépéssel rövidül az eljárási idő, mert már nem kell megvárni, hogy a Budapest Fővárosi Kormányhivatal anyakönyvezze a gyermeket az útlevél kiállítása előtt. A rendelkezés az újonnan és a korábban beadott igénylésekre is vonatkozik.
Új igénylők:
A konzulátusokon továbbra is az anyakönyvezés+útlevél ügyekre kell időpontot foglalni. Egy plusz nyilatkozatot kell a szülőknek kitölteni, melyben nyilatkoznak a gyermek állampolgárságáról is. Az ügyintézésben más változás nincs. 4-6 hét után vehető kézbe az útlevél körülbelül. A konzulátusi időpontra várakozás elkerülhető, ha a szükséges dokumentumokat a szülők a tiszteletbeli konzul vagy közjegyző előtt írják alá és postázzák a konzulátusra.
Ismét nagyon köszönöm a válaszokat!
Rengeteget segítetek! Kicsit aggódtam e miatt, de igy rendben lesz!
Meg az elején vagyok a várakozásnak, 7. Hét mindössze.
Ám szeretnénk mindent időben kézben tartani, nem az utolsó nehézkesebb utolsó hónapokban szaladozni.
9 hetes? Istenem 😍 biztosan szuper lehet!
Minden jót nektek!
Szia. Igaz én nem Angliában szültem, de szinten külföldön és 2 évesen hazajöttünk. Az oltásokat ugyanúgy megkapja itt is, amikor hazajöttok szólni kell a helyi orvosnak, védőnőnek, hogy itthon vagytok, és nyitnak neki kartont. Aztán csak hívnak vagy szólnak előre a szükséges oltások elott. Engem pl felhívtak a 6 éves oltas elott, hogy mikor tudunk menni.
A családit mi kintről kapjuk, nekünk még megvan kint minden, bankszámla is mint nektek, és arra utaljak. Egyszer hívtak az ovodaztatassal kapcsolatban, hogy mikor kezdünk, de mondtuk hogy Mo-n fog járni a gyerek oviba. Azt mondtak semmi gond.
Remelem tudtam egy kicsit segíteni.
Köszönök minden választ es azt, hogy próbáltok segíteni!
Hogy miért nem szeretnek itt szülni es itt maradni?
Fentebb írtam, hogy nem az itt szüléssel lenne a probléma.
Haza azért szeretnek menni, mivel számos nagyszülő es dédszülő
Varja haza a kicsit ugy, ahogy minket is.
Otthon var a ház, amit ez esetben nem kell megosztanunk senkivel es hat egyszerűen szeretnénk ott megpróbálni!
Nem vagyunk egyformák es az en meglátásom szerint ( nem muszáj egyetérteni) Londontól egy picit jobb hely a cseperedesre a csendes kis falu! Ízlések es pofonok 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!