Nemrég kaptam munkát, de nem szeretném, ha megtudnák otthon mennyit keresek. Oda vagyok bejelentve, oda megy minden levelem. Milyen leveleket stb. kell a mostani címemre íratni, esetleg kérjek ide ideiglenes lakcímet?
Mondjuk az elég furcsa, hogy otthon kibontják a te leveleidet, talán azzal kellene kezdeni, hogy a családtagjaidat megtanítod : nem bontjuk fel egymás leveleit!...
Bérelhetsz magadnak postafiókot, és a munkahelyi leveleket erre a postafiók címre kérd!...
Megteheted még, hogy ideiglenesen bejelentkezel valamelyik barátod/barátnőd/nagymamád/nagynénéd stb. címére és a munkahelyeden bejelented, hogy ezután az a "levelezési címed"...
(Akkor az ideiglenes címeden ki kell írnod a neved a postaládára, hogy tudja a postás, hova dobja be a leveleidet.)
Nem tudom, milyen cégnél helyezkedtél el, de általában a Munkáltatók nem szoktak leveleket küldözgetni a Dolgozóknak a fizetésükről, jutalmaikról, prémiumaikról...
A munkaszerződés saját példányát akkor nyomják a kezedbe, amikor aláírod, és általában a munkahelyi papírokat személyesen szokták átadni a munkahelyen...
Egyetértek az előttem szólókkal.
Nem szokás leveleket küldözgetni egy cégtől sem az alkalmazott lakására.
Ha meg a banki egyenlegközlőt is nézegetik az gáz.
Bár ha ennyire mindenbe belefolynak és ezt te hagyod akkor kötve hiszem hogy a fizudat nem fogják tudni kiszedni belőled...
Azért az nem feltétlen igaz, hogy nem küldenek levelet. Nekünk a mol kb. 2-3 havonta küld ezt-azt. Például a munkáltatói igazolást is postázza az adóbevalláshoz.
A legegyszerűbb átirányíttatni a leveleid egy másik címre. Ennek a havi költsége kb. 1200 Ft. A legolcsóbb viszont megtanítani a családtagokat a levéltitokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!