Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szólnál hozzá, ha a...

Mit szólnál hozzá, ha a férjed azt mondaná, hogy ha a szülés után letelik a 3 év, maradj otthon, ne menj vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Háztartásbeliként... Tudj a gyerekekkel foglalkozni, hozni vinni oviba/suliba őket, legyen időd a barátnőiddel össze járni stb.

2020. febr. 7. 22:19
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Férjként tettem fel a kérdést, igazából eddig csak ötlet volt, de nem kérdeztem tőle még meg konkrétan. Lassan letelik a 3 év, az első gyerekünknél is nehéz volt, amikor 3 év után vissza ment dolgozni kilogisztikázni, hogy hogyan oldjuk meg, hogy mindig tudjuk oviba hozni /vinni + neki is volt olyan munkahelye, hogy pl amikor végzett másik városban már nem is volt tömegközlekedés akkor éjjel a kocsiba még beültetni a gyereket és menni érte, hazahozni, vagy ugyanezt hajnalban, mert akkor meg azért nem tudott elmenni dolgozni, ezért igazából nem erőltetem, hogy újra munkába álljon... Én 3 műszakban dolgozok, de ha délutános, vagy éjszakás vagyok, van, hogy megcsúszunk a munkákkal, vagy még váltás előtt bejön valami nagyobb meló akkor ráhúzunk pár órát, pl. Végeznék 22ó de végzünk éjfél...1 de olyan is volt, hogy másnap délután... Kijövünk az én fizumból, tőle sosem kértem, hogy adjon bele a rezsibe, mindig a bevásárlásokat is én intézem (megmondja mi kéne), meg a gyerekeknek is ha bármi kell megveszem, az ő keresetét teljes egészében eltettük, de még az enyemből is teszünk el mindig, én nem is tudom neki mennyi pénze van a számláján, pl akartam venni egy másik autót inkább mondta, hogy nézzünk egy újat ne használtat akkor ő kifizette... Ő csak arra szokott költeni, ha barátnőkkel megy kávézóba vagy étterembe, az kijön kB 20-25e ftból bőven, de ha kellene még neki, úgyis tudja hol van a tárcám (ritkán vesz ki belőle de mindig szól, ha nincs kedve levenni kp. - t a számlájáról)

Meglepő, hogy ilyen sokan fent vagytok még ilyenkor :)

(A válaszokat valaki lepontozta, nem én voltam de nem leszek jóban vele.)

2020. febr. 8. 01:03
 12/29 anonim ***** válasza:
34%

Azt mondanám, hogy menjen a pitsába. Nem szobanövény meg cseléd vagyok. Meg azt is, hogy vegye ki a részét a gyereknevelésből.

Jah, és a külön kassza baromság.

2020. febr. 8. 01:59
 13/29 anonim ***** válasza:
37%
isten ments hogy otthon maradjak ,apuka vegye ki rėszėt gyerek elhozåsbol elvivėsböl.
2020. febr. 8. 06:27
 14/29 anonim ***** válasza:
37%
Kiröhögném. Nem merném bevállalni, hogy ha pár év múlva szétmennénk ott álljak gyerekekkel, munka, megtakarítás, lakhatás nélkül.
2020. febr. 8. 06:37
 15/29 anonim ***** válasza:
55%
Bátyáméknál műkődik, de ott 3 gyerek van, amíg kicsik voltak, tényleg nehéz lett volna. Későn vállalták már az elsőt is és a sógornőm előtte vendéglátásban dolgozott, úgyhogy oda vissza se tudott menni. A bátyám kötött magára viztisítást, ha történne valami vele, akkor kifizetnének kb. 40 milliót a sógornőmnek és szép bankszámlájuk is van. Kap havonta x òsszeget, ami jóval több, mintha valahol dolgozna. Mondjuk náluk az anyós is háztartásbeli volt egész életében, ráadásul rossz példa is, mert após nem nagylelkű anyagilag. Náluk látszólag bevált, nekem úgy tűbik viszont, hogy nagyon ingerszegény.
2020. febr. 8. 07:05
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Hát én belementem egy ilyenbe.

5 éves a nagylányom. A gyed ideje alatt elköltöztünk egy olyan városba, ahol nem találtam új állást a szakmámban. A férjem azt mondta, hogy felesleges elmennem minimálbérért gürizni egy olyan helyre amit utálok, kényszerből csinálok, és kizsigerel. Amíg itthon voltam tanultam, fejlesztettem magam, most ismét terhes vagyok, úgyhogy még 3 évig maradok itthon.

Ha megadod neki a lehetőséget arra, hogy ne csak vegetáljon, hanem tanuljon, fejlessze magát míg a gyerek oviba van, ha nem háztartási cselédnek tartod, ha nem "zsebpénzt" adsz neki, hanem egyenrangú felnőtt családtagként kezeled, akkor még szerintem működhet is. Nálunk legalábbis működött.

De mindenképpen fejlessze magát, ne csak otthon üljön, mert szívesebben vesznek fel dolgozni később olyat, akinek van, 2-3 nyelvtudása, 4-5 szakmája, stb, mint olyat, aki csak otthon ült évekig.

Biztos vagyok benne, hogy nekem is lesz munkám, ha a kicsi is oviba megy, és nem olyan, ahol minimálbérért 12 órázok, és rabszolgaként tartanak.

Most kezdek bele egy műkörmös képzésbe, aztán pedig egy fodrász képzésbe, mert jó lesz később, ha én fogom beosztani az időmet, annyit, és akkor vállalok amennyit tudok, így meg lesz oldva a gyerekek hozása-vivése.

Ha a feleségednek ezt dobod be, szerintem hamarabb belemegy, mint a maradj otthon cselédek zsebpénzért történetet.

2020. febr. 8. 07:07
 17/29 anonim ***** válasza:
26%

Simán, de nem ilyen feltételekkel.

Nem "zsebpénzért".

Nálunk pl: akkor is én kezeltem a közös bevételeket, amikor szinte semmit se tettem hozzá. Nem, ez nem azt jelentette, hogy én osztottam neki zsebpénzt, mert akkor csak az irány lenne más. 🙈

2020. febr. 8. 07:14
 18/29 anonim ***** válasza:
15%

Jövedelmünktől és a gyerekeink számától is függ.

Nálunk vélhetően egy ideig így lesz.

Befejezem az iskolát, és elkezdek egy másik képzést, hogy versenyképes legyek újra.

Addigra a legkisebb is iskolás lesz.

2020. febr. 8. 07:56
 19/29 anonim ***** válasza:
23%
Ez erosen fugg a gyerekek szamatol, az anyagi helyzettol, az anya beallitottsagatol.
2020. febr. 8. 10:02
 20/29 anonim ***** válasza:
39%
És mi lenne, ha te maradnál otthon? Eleve a te ötleted, tehát te szeretnéd jobban, 3 műszakban dolgozni gyerek mellett meg amúgy sem egészséges, ritkán látod őket, nem tudsz részt venni a gyerekeid hétköznapjaiban.
2020. febr. 8. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!