Mit szólnál hozzá, ha a férjed azt mondaná, hogy ha a szülés után letelik a 3 év, maradj otthon, ne menj vissza dolgozni?
Ahhhaa...csapda! Volt egy pasim, beteg voltam, nem volt munkám. "Maradj itthon, míg meg nem gyógyulsz." Bár ne tettem volna!
Azt a csicskáztatást..., sőt a nővére is csicskáztatni akart, téglát pakolni pl.
Épp rendbejövő beteget, mert ráérek.
Gratula!
Úgy húztam el, mint a vadludak.
Én nem tenném a helyedben!
Megkérdezném h Normális vagy?
Engem senki ne tartson el!
Nem fogok "zsebpénzt" kérni h elmehessek a barátnőimmel valahova.
És persze nem szeretnék a cselédje sem lenni.
Számomra ez nem lenne kielégítő!
Nem érezném jól magam egy ilyen életben.
Személyiségfüggő, de én biztos nem tudnám csinálni. Mi van, ha a férjemmel történik valami és oda a keresete vagy ő maga? A munkaerőpiacon nem tapsikolnak, ha az ember 3-5-8-akárhány évet csak úgy otthon maradt, aztán térne vissza dolgozni. Ilyenkor az a baj, hogy kiesett a szakmai újításokból, és a prioritásait is megkérdőjelezik.
Egy nőnek, anyának is van mentális igénye a munkára, fejlődésre. Akinek van, az képtelen otthon ülni és főzni, házat rendezni egész nap.
A másik gond az lehet, hogy az ördög nem alszik, ha 12 év múlva apa ráun a családra, új nőt keres, anyának nagyon rossz esélye van a nulláról elkezdeni fenntartani magát,a gyerekeit a zsebpénzes évek után. Ezt még a nagyon is megbízhatónak tapasztalt férjem esetén is tartom.
Ilyet érdekes módon még csak nárcisztikus hajlamú embertől hallottam akinek szüksége volt rá, hogy függjön tőle a másik és irányítani tudja. Valahogy az egészséges lelkű férfiak arra törekszenek, hogy a párjuk is karriert építhessen, elérhesse a céljait és ne betegedjen bele a monoton háziasszonykodásba.
Szerintem az ég világon semmilyen normális ember nem fogja kibírni, hogy egész életében háztartásbeli legyen saját jövedelem nélkül és az egész élete arról szóljon, hogy mások alá rak mindent. Ilyen függésbe nem szabad belemenni. Hiába jársz el barátnőzni előbb-utóbb beleőrülsz, hogy mindig minden a gyerekek körül forog és minden munka rád marad otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!